Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

v😄😄😄😄

a coś próbowałeś z tych biznesów co wymieniałeś 

Brak kapitału rozmowa była czysto teoretyczna jakieś pomysły mam aczkolwiek pierwszy wybór to byłoby mieszkanie w Lublinie bądź w Warszawie bo zawsze potem jest fajny start dla dzieci.

A co do floty robiłem około branżowo przy tym i widziałem że niektórym dobrze to wychodziło 

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

sławek dasz radę zawrócić zgrabiarka na tej działce co zdjęcie kosiarki jest 😛

O siebie się martw i swojego taty zapytaj 😁 i pozdrów go odemnie 🙋‍♂️

Opublikowano
W dniu 11.11.2024 o 23:18, wojtal24 napisał(a):

też jedzisz po okolicy?

Przejeżdżam tamtędy jeżdżąc do Kampinosu

14 godzin temu, Agrest napisał(a):

Nie ma na ratę w tańszym punkcie miasta ale będzie miał na taki czynsz?

Zapłaci drogo ale będzie miał mieszkanie.

Na lokatornym zawsze jest gołodupcem

Gdyby kredyt można było wziąć tak jak bułki w sklepie to nie było by problemu. Ale banki mają jakąś dziwną politykę. Ja sam jestem zmuszony siedzieć na wynajmie bo nie mam zdolności kredytowej na budowę domu. Oczywiście, to że od 5 lat płace czynsz bez opóźnień co mam w pełni udokumentowane, spłacam kilka małych kredytów również regularnie od kilku lat to dla banku żaden argument. Za niskie zarobki mam na umowie o prace i tyle, dziękuję do widzenia. A przychody z gospodarstwa ich nie interesują.

I tak siedzę w tej pułapce, odłożyć nie sposób bo czynsz, codzienne wydatki i inflacja ciągle wszystko zżerają. I tylko rodzina i znajomi cie ciągle wk***iają "kiedy budujesz dom, kiedy budujesz dom, co będziesz obcemu mieszkanie spłacał, nie bądź frajer". A jak jednemu i drugiemu mówię, pożycz mi pół bańki na 30 lat, oddam ci w ratach nawet dwa razy tyle to już nie mają nic mądrego do powiedzenia.

Oczywiście na tą sytuację składa się również kilka moich złych decyzji biznesowych ale generalnie tak wygląda życie wielu osób które siedzą na wynajmie bo po prostu nie mają gdzie mieszkać.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Komplet noży na sezon zzkładane najczęściej na drugi pokos ....

sławek zapytaj się ile nowa plandeka do mojej 😛

3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

O siebie się martw i swojego taty zapytaj 😁 i pozdrów go odemnie 🙋‍♂️

daj tacie spokojnie żyć na emeryturze 😛

Opublikowano

Jak odkręcić wieszaki tylne podnośnika ?  Są zardzewiałe w środku i od nowosic nie odkręcane.O dwróciłem I Nalałem kwasku cytrynowego w śrubę , podgrzewam palnikiem ręcznym z butelki- może za słabo ? Jakis inny środek polecicie?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Strongman napisał(a):

Jaki balast kupićhttps://m.olx.pl/d/oferta/balast-obciaznik-1200kg-tuz-kat-2-wypelniony-transport-w-cenie-CID757-IDTvHfP.html?reason=hp%7Ccool_rec_platform_u2i

https://m.olx.pl/d/oferta/balast-obciaznik-na-tuz-massey-ferguson-john-deere-fendt-CID757-IDJYkxs.html?isPreviewActive=1

Balast to tylko obciążnik,nie musi być najdroższy.  Jako wypełnienie  to możesz użyć piasek, beton albo i śrut stalowy. Jak masz dostęp to możesz sam coś wymodzić lub zaadoptować  ze złomowca  o ile będzie w dobrej cenie. Fajną rzeczą jest zaczep na przedzie do ewentualnego wyciągania poza tym wszystko jedno jaki, byle kg się zgadzały.

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

Ten zaczep to taki pic na wodę bo to bardzo słaby punkt.

Po pierwsze przyspawany do blachy dięc może być już słabym.punktem bo najczęściej zrobiony na sztukę i nie koniecznie łączony z jakimś profilem wewnątrz.

A po drugie to cała siła przy ewentualnym wyciąganiu będzie na swożniach wspawanych w barast.

I też nie mamy pewności jak to jest zrobione

Opublikowano

Ceny koło 3 na pusto z transportem ale nikt niechcę bardzo środka pokazywać,zrobić wienksze dziurę to bym lemieszy nawkładał to tak jak by nie chcieli, tylko małą bo do czystego betonu starczy a mam tyle zelastwa bym wpakował czy ta skrzynka na narzędzia żeby była bez dna to też nie bardzo 

Opublikowano

Mam 2 balasty,   w żadnym nie mam zaczepu  i wiem jak by sie przydały w awaryjnych sytuacjach  a sam 3 punktowy układ zawieszenia jak nie z marchewki to wytrzyma. Ile to filmów na YT jest z wyciąganie za balasty i wytrzymują 

• Like 1
Opublikowano

To sprzedaj złom i nie dziaduj upychając go w betonie

Mam zaczep w balaście, ale jak ostatnio coś przodem miałem wyciągać to zrezygnowałem bo jakoś tak przed oczami przeleciała mi możliwość pozostawienia balastu na polu🤭

Opublikowano (edytowane)

Jest jeszcze jedna opcja kupić używany oryginalny żeliwny 8 tyś 900 kg a 1150 kg po 10 tyś ogólnie to każdy co to sprzedaje to identyczna cena co do złotówki No tylko że to takie małe fajne No i jakby chciał to sprzedać to tyle samo trzeba by było cenić czyli nic by nie był stratny a takiego jak kupisz i chciałby potem sprzedać to za tyle by nie sprzedał tylko to jednak sporo taniej

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Za ten nieoryginalny  ze złomu dałem 2k za 1250 kg + 250 kg i jest gabarytowo malutki. Jak mnie kiedyś wkurzy to za podobną cenę wróci skąd go wziąłem lub z zyskiem puszczę w świat.

mały balast.jpg

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
8 minut temu, jaco512 napisał(a):

Jest jeszcze opcja dla "biedaków", balast z wózka widłowego na części i dorobienie mocowania.

wersją dla biedaków to jest u mnie beczka od opryskiwacza 400l zalana betonem 

• Like 3
Opublikowano
21 minut temu, Pigmei napisał(a):

Za ten nieoryginalny  ze złomu dałem 2k za 1250 kg + 250 kg i jest gabarytowo malutki. Jak mnie kiedyś wkurzy to za podobną cenę wróci skąd go wziąłem lub z zyskiem puszczę w świat.

mały balast.jpg

Jak byś sprzedawał to ludzie by więcej zapłacili ,tez jest sporo zeliwników rozmaitych to cenią 

Opublikowano
Godzinę temu, GABBER85 napisał(a):

Jak odkręcić wieszaki tylne podnośnika ?  Są zardzewiałe w środku i od nowosic nie odkręcane.O dwróciłem I Nalałem kwasku cytrynowego w śrubę , podgrzewam palnikiem ręcznym z butelki- może za słabo ? Jakis inny środek polecicie?

Palnikiem z butelki to sobie możesz grila rozpalić... dobry palnik i grzać do czerwoności.

Opublikowano
5 minut temu, Grzechooo napisał(a):

Palnikiem z butelki to sobie możesz grila rozpalić... dobry palnik i grzać do czerwoności.

Ja grzałem tym na puszce , nagrzałem do czerwoności i pusciło, poszły dwie puszki, jedna na jeden, druga na drugi gwint

Opublikowano

Za mała moc raczej tym od  swiniaków smalenia tylko wyjać ten wieszak gdzieś z dala od ciągnika 

7 minut temu, jahooo napisał(a):

Ja grzałem tym na puszce , nagrzałem do czerwoności i pusciło, poszły dwie puszki, jedna na jeden, druga na drugi gwint

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v