Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, jacek1296 napisał(a):

Ty już  chyba nabyłeś  jednoośkę. Co się  przejmujesz. 99% wytworów "sam" jest do d*py. Ten 1% to bratrolnika.

Wszystko zależy jak jest zrobione 

Opublikowano
6 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

@daron64 też na taki patrzyłem, taki niby oryginał Zetor coś +-110 zł a no name 28-30. Gdzieś na alrdrogo znalazłem niby oryginał Ursus z czasów PRL-u za 180 zł. 

Tern "oginał Zetor" wytrzymał u mnie półtora sezonu, najdłużej wytrzymał jakis turecki ze 4 lata, teraz kupiłem taki sam , tylko obudowa nie z plastiku, tylko z bakelitu, zobaczymy, ile wytrzyma.

Opublikowano
Godzinę temu, superfarmer02 napisał(a):

Może nie pisz tak otwarcie co tymi przyczepami wozisz... 🫣

Już edytowalem. Swoją drogą ciekawie ta autokorekta czasem działa, że uważa, że zamiast kombajnu chodziło mi o kokainę 😅

Godzinę temu, Grzechooo napisał(a):

A ja jak już coś kupię to wszystko z obserwowanych wyrzucam żeby się nie denerwować.

Też mam właśnie taki już parę lat.

A to ja też tak robię. Albo jak wiem, że nie mam kasy, to też wywalam wszystko, żeby się nie wk***iac. Tylko potem wejdę w jedno ogłoszenie z przyczepą, to cała tablica przyczepami zawalona itd.

33 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

@daron64 też na taki patrzyłem, taki niby oryginał Zetor coś +-110 zł a no name 28-30. Gdzieś na alrdrogo znalazłem niby oryginał Ursus z czasów PRL-u za 180 zł. 

Te takie no name to najczęściej koło roku u uj je strzelał. Ten jest napewno dużo solidniejszy niż te najtańsze. Nic innego nie miałem nigdy 🤷

Opublikowano
22 minuty temu, daron64 napisał(a):

Już edytowalem. Swoją drogą ciekawie ta autokorekta czasem działa, że uważa, że zamiast kombajnu chodziło mi o kokainę 😅

Kurna, przyczepa kokainy... Mi by taczka wystarczyła🤪

58 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

@Grzechooo jakie masz akumulatory w rusku? U mnie 2x125 , wytrzyma ten zetorowski hebel?

Obecnie jest tam drugi komplet 2x6v195ah, ale pamiętam wieki temu były 2x6v215ah i chyba takie powinny być. W 6 cylindrowej renacie mam 12v145ah.

Opublikowano
Godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

To u mnie siedzą 2 sztuki 12 125. Ciągnik z 2019 roku Aku jakieś Polskie, a powinny być chyba białoruskie/ ruskie?

Ta strona chyba nie działa a przynajmniej na moim telefonie. Trzeba będzie jutro zadzwonić i zamówić.

Masz rozruch na 24v?

Opublikowano

Bo się mnoży, P = U*I

6 minut temu, wlamaj1 napisał(a):

A dlaczego 4 razy? Zakładając tą samą moc rozruchu to chyba 2 razy...

Ze wzoru - masz rację, ja wyszedłem z innej strony

Przy uwzględnieniu dwa razy wyższego napięcia i dwa razy mniejszego prądu są mniejsze straty na kablach i stykach, w związku z czym rozrusznik osiąga pełną moc

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał(a):

Jestes pewien? To masz je podłączone równolegle? Może masz instalację 12v a rozruch 24?

Jestem pewien. Tak równolegle. 

20 lat temu jak tata kupił Zetora 7245 też były 2 małe 12 coś po 70-75 . I kilka lat na nich palił.

Opublikowano
22 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

ale to traktor do ogrodka żeby postawić na nim kwiaty a nie do roboty w polu

No już drugi to samo pisze, czy ja gdzieś napisałem że to ciągnik do pracy w polu? A tak poza tym to zobaczcie sobie na kanale Przemo traktor co taki ciągnik potrafi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v