Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, GABBER85 napisał:

niewiem o ile wadzi z wałkiem ale możesz go odkręcić na śrubach i dac " od góry" , na belce , a wygiecie S belki głównej zostanie jak teraz tylko ją naprostować i wzmocnić

W sumie nie pomyślałem, żeby przykręcić z drugiej strony i obrócic. Rozrzutnik już nie będzie używany raczej nigdy, więc to w sumie nie problem, tylko jak jakieś maszyny typu rozsiewacz/ opryskiwacz, to trzebaby zdejmować chyba każdorazowo, żeby się nie zapomnieć i nie opuścić za nisko.

2 godziny temu, GABBER85 napisał:

Co to za traktor

8145, a listw niby z Zetora 6 z rozbiórki (w sumie nie szukałem czy są różnice w wymiarach z 4 i 6)

Opublikowano

Dokładnie tak jest.. To już wogóle będzie problem, w każdym będzie inaczej widać. szukam już nawet po rozbiórkowych ciągnikach ale ciężko coś znaleźć. z nowymi znowu jest problem z mocowaniem, u mnie jest rurka/pręt 13mm większość dużych lusterek jest ma 14/18mm

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Poszukuje wkład lusterka, obszukałem cały internet i nic niema w moich wymiarach.. może być też całe lusterko. Wymiary wkładu 215x325 wymiary lusterka 240x360

A nie pomyliłeś czasem wymiarów ?

https://allegro.pl/oferta/wklad-szklo-lusterka-315x225-britax-12672798965

znalazłem takie od 12,5mm

https://allegro.pl/oferta/lusterko-zewnetrzne-britax-16181149768

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

Wymiary są dobre. Jak tak patrze to tu w mocowaniu też jest jakaś redukcja kombinowana, jakby założyć wężyk gumowy to może by nie spadło. To lusterko które wysłałeś jest mniejsze.. 

20240806_161547.jpg

Chociaż wymiar zależy od sposobu mierzenia. Ciężko będzie coś dobrać. 

Chyba trzeba będzie kupić dwa. Te do których wkłady są od ręki różnią się centymetr/dwa. Zakładał ktoś takie? Jak z wytrzymałością? Moje miało uszczelkę do około wkładu więc parę uderzeń o drzwi już przeżyło, te wyglądają jakby były bezramkowe. https://allegro.pl/oferta/lusterko-podwojne-223x435mm-case-new-holland-john-deere-mf-ciagnik-koparka-15161924112?bi_s=ads&bi_m=showitem:mobile:top:active&bi_c=MjdlYjIwMDctNjkwMC00YWM0LWI4ZjMtYzVhNjVlNjFkNjQwAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=7c7507d8-22e9-4c09-8317-f2c4c973147e

Edytowane przez SamaPrawda
Opublikowano
6 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Dokładnie tak jest.. To już wogóle będzie problem, w każdym będzie inaczej widać. szukam już nawet po rozbiórkowych ciągnikach ale ciężko coś znaleźć. z nowymi znowu jest problem z mocowaniem, u mnie jest rurka/pręt 13mm większość dużych lusterek jest ma 14/18mm

kupiłem ostatnio lusterko Rywal to miało ze cztery redukcje na rurkę...

Opublikowano
1 godzinę temu, jaco512 napisał:

W New Holland nie ma odpowiednika, McCormick będzie bardzo podobny, różnica jest w silniku.

czyli tam jest tylko Iveco i perkins? a jaki NH jest zblizony do case okolice 100-140KM z lat 95-05 orientujesz sie moze?

Opublikowano

Perkins jest w 6cyl z lat 2000-2004r i w 4cyl. Iveco od 2004r. New Holland z tych lat to Serie M i TM ale one były we współpracy z Fiatem i Fordem, z Case nie ma nic wspólnego.

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, Grzechooo napisał:

Pany jest temat, doradźcie coś. Padły mi akumulatory w c330, obecnie mam 2x 6v165ah, lepiej kupić takie same czy może iść w 12v jeżeli tak to jaki 12v będzie odpowiedni?

W moim MTZ 7 lat chodził 90Ah autopart. Do c330 jak silnik jeszcze żyje, to wystarczy 100Ah i rozrusznik szybkoobrotowy

Opublikowano

myślałem o założeniu 12v 120ah wymiarami podobny do obecnej 6v tylko to jest dosłownie 100zl różnicy i nie wiem czy za te 100zł jest sens kombinować. Rozrusznik normalny Rcośtam. W sumie te co mam pochodziły parę lat tylko ogólnie u mnie w tym roku w maszynach to już 4 w której pada akumulator.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v