Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu? Zglosze darowiznę 😁

Dobra pany, znowu temat złomu. Będę wypierniczac po kolei wszystko. Może ktoś chce coś, bo w międzyczasie i po żniwach będę ciał po kolei i co gorsze w złom

- rama z osią z rozrzutnika małego polskiego - rama do poprawy przy dyszlu (dyszel zgnił przy łączeniu i rama z boku w jednym miejscu pęknięta) reszta ramy nie zgnita. Burty - przód ok, boki do poprawy dół, adapter taki se. Łańcuchy oddaje dla sąsiada, przekładnia ok, wałek od łańcucha przód wygięty lekko. Jedno koło nowe (opona + dętka), podłoga połowa ok, a połowa albo do wymiany, albo kilka łat to zrobienia. Bardziej dla kogoś, komu by się chciało z niego przyczepkę sobie ogarnąć - ja miałem dla siebie rzeźbić, ale że kupiłem przyczepę, to przeszła mi chęć się z tym pierniczyc (nie mam pojęcia ile - 1500?)

- dwie osie ze starego polskiego rozrzutnika dwuosiowego z resorami, opony szrot, stało to bardzo długo, ramę pociąłem, zostało to co widac (600zl)

- rama ze starego ruskiego rozrzutnika - sama rama jest powiedzmy spoko - nie ma żadnych dziur na wylot, ale kiedyś zgniło mocowanie osi, także to do przyspawania - os jest oddzielnie od ramy, brak jednego koła (chyba piasty były zmieniane, bo opony są 10.0/75-15.3 borty dół do poprawy (2zl/kg)

- chyba kompletne łańcuchy z listwami od tego rozrzutnika - pod dachem leżą ze 40 lat (500zl)

- dwa oryginalne koła z tego rozrzutnika opony szrot - 2zl/kg

- opryskiwacz promar 400l, do poprawy lance - farba i do pospawania na początku lancy przy sprężynach, dwie pompy, zawór był nowy, końcówki kompletne (800zl wszystko)

-  lejek plastikowy - zbiornik cały, przekładnia chodzi, ale zgnił talerz, także albo do polatania, albo wymiany - za czteropaka specjala

Jakby coś ktoś, to piszcie, bo jakoś wolnych chwilach będę zaczynał od najgorszego to ciąć. Z jednej strony niby człowiek wie, że to już w większości powinno być dawno na złomie, ale z drugiej żal - bo to przecież jeszcze całkiem dobre 😅🤦 głupi człowiek.

IMG_20240723_165702115_HDR_copy_1020x574.jpg

IMG_20240723_165729091_HDR_copy_816x459.jpg

IMG_20240723_165752759_HDR_copy_574x1020.jpg

IMG_20240723_165742627_HDR_copy_459x816.jpg

IMG_20240723_170026271_HDR_copy_1020x574.jpg

IMG_20240723_170055714_HDR_copy_1020x574.jpg

IMG_20240723_170112491_HDR_copy_459x816.jpg

Opublikowano

Nie szuka ktoś owijarki Sipma Tekla ? Na folie i 500 i 750 powiat pułtuski Mogę dowieźć 

BratRolnika skąd jesteś może był bym zainteresowany jak by ktoś owijarkę wziął po drodze :P 

Opublikowano
36 minut temu, luisaifer napisał:

Nie szuka ktoś owijarki Sipma Tekla ? Na folie i 500 i 750 powiat pułtuski Mogę dowieźć 

BratRolnika skąd jesteś może był bym zainteresowany jak by ktoś owijarkę wziął po drodze :P 

Samego urządzenia do foli na 750 nie chcesz sprzedać?

Opublikowano
szymon09875 napisał:

35 minut temu, GABBER85 napisał:

ile?, i własnie ładowacz miałbybyć dodany jakiś konkretny

Takie coś? chodzi mi o skrzynie minimum 35

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-ursus-1132-1134-turbo-de-luxe-CID757-ID117iGf.html

Tym bym się zainteresował ciekawy się wydaje 

tylko ze on bez napędu

bratrolnika napisał:

Ok, dzięki za info 

Może pójdzie, a jak nie to złoże ją do kupy i może do czegoś wykorzystam

ja też się zastanawiam mocno nad nią

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v