Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
soltys48 napisał:

Gdzie porównanie Twoich do tego

1 godzinę temu, jedrus2020 napisał:

A jaką to ma szerokość i orientacyjną wage?

Ok 2m

Sam dałem radę unieść. 

ok. A jaka cena? To sa takie talerze coś jak z talerzówki?

Opublikowano

to jest jak najbardziej do przemyślenia tylko do Ciebie kawalek drogi jest bo ja Piotrków Tryb. A ile by trzeba było dołożyć jak byś miał przy okazji jakiegoś kursu to podrzucić?

SamaPrawda napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/wal-rurowy-z-ramka-2-m-4-od-lemken-smaragd-9-agregat-talerzowka-gruber-CID757-IDSc5xd.html

a ten? pewnie kwestia dogadania

No fajny. Za grubera dalem 1000 a za wał 2000. Ale takie realia.

Opublikowano
jedrus2020 napisał:

SamaPrawda napisał: https://www.olx.pl/d/oferta/wal-rurowy-z-ramka-2-m-4-od-lemken-smaragd-9-agregat-talerzowka-gruber-CID757-IDSc5xd.html a ten? pewnie kwestia dogadania No fajny. Za grubera dalem 1000 a za wał 2000. Ale takie realia.

Policz ile cie wyniesie budowa samemu i co się bardziej opłaca. Jak nie potrzebny ci na teraz to obserwój ogłoszenia i coś się trafi napewno, zapytaj na fb na grupach rolniczych, wały używane to średnio chodliwy temat. Ja trafiłem wał 4m z mocowaniami za 1700zł co prawdawidać, że już trochę przepracował ale narazie musi tak zostać.

Opublikowano

oglądalem. Podoba mi się. Troche mnie kreci ten Sołtysa tylko znowu kawalek drogi jechac. Bo on to na jakiej zasadzie dziala? Się go slosuje jak talerzówke czy musi być prosto coś w rodzaju daszkowych?

Opublikowano
1 minutę temu, jedrus2020 napisał:

oglądalem. Podoba mi się. Troche mnie kreci ten Sołtysa tylko znowu kawalek drogi jechac. Bo on to na jakiej zasadzie dziala? Się go slosuje jak talerzówke czy musi być prosto coś w rodzaju daszkowych?

Mam i ja wał do przywiezienia od niego. A ja też woj łódzkie 

Opublikowano
17 minut temu, soltys48 napisał:

Twój przywiozę z kierowcą 🤭

O to jak będę z pracy jechał mus skręcić do Marka 😁

To i dla Ciebie wezmę bańkę🤔

Rafałka poczęstujesz żeby biegunki nie było😁

Opublikowano
44 minuty temu, 6465 napisał:

O to jak będę z pracy jechał mus skręcić do Marka 😁

To i dla Ciebie wezmę bańkę🤔

Rafałka poczęstujesz żeby biegunki nie było😁

Rafałek nie pobiera w ogóle 

24 minuty temu, jedrus2020 napisał:

@soltys48 podeślesz mi jeszcze jakieś zdjecia tego walu?

Odezwij się na priv 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v