Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, jacor73 napisał(a):

Pewnie że mają, ale na takie chyba nie za bardzo, skoro na sprzedaż wystawione w uj czasu i chętnego nie było.

Ja  nie wiem czy było wystawione czy nie 🤷, idą ciężkie czasy dla rolnictwa to ludzie nie kupują, ewentualnie coś tańszego to tak 

Opublikowano
3 godziny temu, Grzechooo napisał(a):

Nie wiem co Wy wszyscy macie że piszecie ze mtz zły, mam mtz i od paru lat renówke i na mtz złego słowa nie powiem, pewnie będzie miał u mnie dożywocie. 

Mtz jest szybki , w transporcie czy przejazd na dalsze pole super sprawa . Drogi ubywa .  Mtz wydaje się sprytniejszy niż 80 tka. 

Opublikowano
16 minut temu, wojtal24 napisał(a):

i dobrze ze nie kupiłeś 👍

Kuzyn miał,dobrze że duża kabina bo zakres manewrowania biegami się kończył,przedni napęd się partolił 

Opublikowano
20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja  nie wiem czy było wystawione czy nie 🤷, idą ciężkie czasy dla rolnictwa to ludzie nie kupują, ewentualnie coś tańszego to tak 

Może i idą, ale jak ktoś ma kasę, to jak kupował, to i kupuje nadal.

Nie kupują ci, co mają mniej niż 6 zer na koncie.

Opublikowano

Mtz z C360 to jak przesiadka z fiacika do fiata ,niby lepiej .lecz do komfortu daleko . Za to brak kosztów w utrzymaniu na plus i spalanie 

Opublikowano
53 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Michał kup sobie ursusa 5314 a najlepiej 6014 

Też myślę o takim przy wyborze. Może i taki kupię jak będzie gdzieś w dobrym stanie lub tani

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

i dobrze ze nie kupiłeś 👍

w gminnej gospodarce komunalnej mieli 2 i więcej stały niz robiły ale to tylko dlatego że zima nie trwa cały rok 

15 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Też myślę o takim przy wyborze.

a nie myslałeś o czymś co Goly Tynkarz na YT pokazuje ? stoi sprzynt podobny do tego co Marcin Adamczyk miał i inne proste stare maszynki

Opublikowano
6 minut temu, pawel885 napisał(a):

No nie 

Ruski są specyficzne 

Te ich patenty 

Jakie tam masz dziwne patenty? 

Swojego mam 1.5 roku i jedyne co musiałem robić to 2 końcówki kierownicze i 3 wężyki od paliwa wymienić bo prawdopodobnie fabryczne i już były mocno spękane 

Opublikowano

Kiedyś ludzie nie doceniali ilości biegów dzisiaj każdy chce żeby odpowiednio dopasować prędkość do wykonywanej pracy. Kiedyś starczyło trzy biegi połowa i i trzy szosowe. Mi się fajnie pracuje mtz, jest u nas od nowości i jest zadbany, jak trafi się na wych...ja to nic dziwnego że są problemy z opanowaniem tej diabelskiej maszyny. Ludzie bali się ruskich maszyn ale to naprawdę mocne sprzęty a czesci śmiesznie tanie. Tylko trzeba kupić ładny egzemplarz, zresztą jak ze wszystkim. Co więcej moje zdanie jest takie że jak ktoś dbał o stan wizualny napewno też dbał o maszynę w sensie mechanicznym. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał(a):

Ja? 

a nie , sory , to Darek pod wiata songo linkował , podobało mi sie i w osiągalnym budżecie choć ze wszystkich oszczędności bym sie musiał spuścić ale może byłoby czym nad morze zabrać dziewczyne jakbym znalazł 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Może bym i wziął tylko obawiam się o części bo niewiem czy jest handel towarami z Białorusią 🤔

Przecież części do MTZ na nasz rynek i tak są z Pakistanu, może i tanie, ale za to nie pasują ;)

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, michal8011 napisał(a):

Zetor 10145 lub Ursus 1014. Ciągniki niedrogie, komfortowe, uniwersalne. Tanie, proste, niezawodne.

Znajdź sprawnego i taniego Zetora.. odrazu skreślaj kupon w lotka;) widziałeś ceny na olx?

• Like 3
Opublikowano
15 minut temu, michal8011 napisał(a):

Zetor 10145 lub Ursus 1014. Ciągniki niedrogie, komfortowe, uniwersalne. Tanie, proste, niezawodne.

Jak cenowo chodzą,gdzie szukać komfortu, co do wszystkiego to do niczego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v