Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, leniwy27 napisał:

Nie mierz wszystkich swoją miarą.  

Zejdź na ziemię dzieciaku bo bzdury wypisujesz i przy okazji robisz z siebie dłupka internetowego. 😥

Opublikowano
29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No ja już myślałem, że wiatrak sobie na polu postawię, bo przy odległości 300m bym wcisnął, ale jakieś PiSdzielce zaczęły drzeć ryja i będzie trzeba cały czas te truskawki sadzić ..

Jak mieszkasz na jakiejś wypizdówce Gdzie tylko twój dom stoi to i w ogródku sobie możesz postawić ten wiatrak , byle był oddalony od zabudowań sąsiadów  na odpowiednią odległość 

Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał:

Linie wodociągowe, linie gazowe,linie kanalizacyjne ,linie telefoniczne i jakoś nikt nie beczy jak ten ociemniały PISogród.🤦‍♂️

Wszystkie wymienione linie to linie służące dobru społecznemu. Taka subtelna różnica 😛

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, tmk1974 napisał:

Poparcie PO w zakładach karnych - ponad 90%😁

Ta. I jeszcze napisz, że Nowak od zegarków to męczennik , a Grodzkiemu PiS nie pozwolił na zdjęcie immunitetu.🤣

Dlaczego więc nie siedzą?

12 godzin temu, leniwy27 napisał:

Jeszcze nie jeden będzie płakał jak mu wejdą bez pytania na ziemię by zakopać przewod do wiatraka co stoi u sąsiada wtedy zapomni już o tym co wprowadził tą ustawę tylko będzie winił tych co rządzą. A tak lepiej jak podwyższali emerytury procentowo to było sprawiedliwie. PiS przegrało bo tym co się poprawiło dzięki tej władzy to nie poszli na wybory A mlodzi głosowali na po bo nie pamiętali jaki był dobrobyt jak oni rządzili. 

Zakopali ojcu na polu wodociąg ze 30 lat temu. na wsi ciągnęli go ludziom przez ogródki bo czasami tak wychodziło. Nikt słowa nie powiedział jeszcze w każdym domu co dziennie ekipa obiad jadła. Ekipa nie mogła się nachwalić co to za wieś. Bo we wsi obok to tylko kłótnie były i awantury.

11 godzin temu, leniwy27 napisał:

Ci dają biednym grupą ich wspierają czyli was tu wszystkich golodupcy i tego nie doceniacie a będziecie się cieszyć że będą wspierać i dawać kasę biznesmeną a my z boku będziemy na to patrzyli i wtedy będzie wam pasowało. 

Za robotę się bierz a nie czekasz aż ktoś ci da. Bo kolejne pokolenia twojej rodziny dalej biedne beką. Rodzice i dziadkowie tez pewnie z boku stali?

A to ty jesteś ten co ma ? Pewnie ze jestem biedny nie stać mnie by pozwolić sobie kupić zegarek za 60 tys czy auto za 1.5 mil. I jechać na wczasy 4 razy w roku bo trzeba ciężko zapier...

Do roboty. Z drugiej strony szkoda, że nie wypominasz tych lekkich pieniędzy swoim pisowskim politykom co za nic miliony ciągną ich stać na to wszystko o czym piszesz.

Byli tacy co się z Leppera wyśmiewali A teraz stawiają go za wzór obrony rolnika. Jeszcze będziecie wspominać jak to było dobrze za PiSu . Wy myślicie że życie polega tylko na ryciu od rana do wieczora.

A ty myślisz, ze życie polega na wyciąganiu łapy po socjal. A potem żalisz się żeś biedny.

8 godzin temu, danielhaker napisał:

Wszystkie wymienione linie to linie służące dobru społecznemu. Taka subtelna różnica 😛

Dywersyfikacja źródeł energii nie służy dobru społecznemu? 

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, danielhaker napisał:

Czy ja wiem czy subtelna różnica. 🤔

Taki kabelek co będzie szedł od turbiny też będzie służyć dobru społeczeństwa. 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Dlaczego więc nie siedzą?

Na prawdę nie wiesz co to są te polskie "niezależne" sądy i nie słyszałeś o doktrynie Neumana, czy udajesz Greka? I pewnie nie słyszałeś, że senat  dzięki tzw. demokratycznej opozycji nie pozwolił zdjąć immunitetu Grodzkiemu? O mdlejącym koniu też nie słyszałeś? Takie to standardy panują w tej twojej kochanej PO. No i niektórym jeszcze bardzo szczęście sprzyja, że potrafią trafić z celi do Brukseli😁

• Like 1
  • Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Na podstawie czego mieli ten immunitet Grodzkiemu odebrać? Jakie były dowody? Bo jakiś koleś przypomniał sobie jak Grodzki został marszałkiem, ze kopertę dał 20 czy 30 lat temu? A jak Grodzki nie był marszałkiem to tamten nie pamiętał, ze dał? Człowieku tak to możesz o każdym lekarzu u którego byłeś powiedzieć. Tylko weź udowodnij, że dąłeś i on wziął.

Piszesz o sądach. Wiesz jak działa sąd? Aby zapadł wyrok musza być dowody. Dowody dostarcza prokuratura lub służby. Giertych nie miał immunitetu i co siedzi? Policję i prokuraturę miał pis i co nie umieli dowodów znaleźć. Przez te 8 lat było kilku takich z po i co. Gdzie te dowody by sąd mógł dać wyrok?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Co do dowodów to tam już w innym temacie, postawiłeś wyrok. Co do Giertycha skoro był niewinny to dlaczego mieszkał za granicą i nawet na kampanii się nie pojawił ? Ciekawe czy wie w jakim okręgu startował ?

Dnia 1.12.2023 o 19:42, robert1226 napisał:

Ale pod sam wiatrak tego pola to ok 7 arów jest zabrane no i chyba że dojazd po działce no to różnie bywa , ale za 7 arów za ok 40 tys rocznie to z czego tyle wyciągniesz nawet i na 1 klasie.

W kwestiach formalnych to jaki będzie płacony podatek za tą ziemię bo to już jest ziemia wyłączona z użytku rolnego ? Kto będzie odpowiadał za potencjalne szkody, zdarzają się takie i kto utylizuje taki wiatrak ? To jest pytanie ogólne i pewnie takich pytań może być więcej. Do takiej inwestycji bierze się prawnika bo potem można się mocno zdziwić. Także zanim PLNy przysłonią komuś wzrok, należy to na spokojnie przemyśleć.

Dnia 2.12.2023 o 10:32, Tomasz0611 napisał:

Przekop pod ziemią ?? Wykopią, wrzuca kabel i zakopią ...

Wyobraź sobie sytuację. Truskawka dojrzała do zbioru a tu wchodzi ciężki sprzęt na Twoje pole bo jest awaria sieci. Co Ty na to ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pewnie nic, bo to według nich "Dywersyfikacja źródeł energii służy dobru społecznemu" xD (czyt. prywatnemu inwestorowi)

Edytowane przez emtec123
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, dsbh napisał:

Wyobraź sobie sytuację. Truskawka dojrzała do zbioru a tu wchodzi ciężki sprzęt na Twoje pole bo jest awaria sieci. Co Ty na to ?

Mam na swoim polu telefon, wodociąg, melioracje. I jak żyje tylko raz kopali, bo melioracja się zapchała ...

• Like 1
Opublikowano

Prawda jest taka, że musimy dywersyfikować źródła energii. Nawet w pisowskiej tvp nauka eksperci mówi, ze oprócz atomu potrzebujemy OZE.

1 minutę temu, Mateusz1q napisał:

Co jak co ale rolnicy to chyba będą popierać ten projekt 80tys za 10 arów i wnuki ustawione

Ci co mają na swoim polu wiatrak wiatraki liczą kasę. A ci co nie mają zazdroszczą i dlatego ten skowyt.

Opublikowano (edytowane)

Dywersyfikacja żródeł energii w wykonaniu PO była taka ,, po uj nam gaz norweski , jak mamy gaz rosyjski , który przecież tak samo się pali jak gaz norweski '' tak samo było z innymi strategicznymi inwestycjami typu ,, po uj nam lotniska w Polsce jak mamy już lotniska w Niemczech , i można takie wypowiedzi mnożyć , więc akurat o dywersyfikacji czego kolwiek to niech się lepiej nie wypowiadają jakby uchodzili że się na tym znają . Dywersyfikacja jest potrzebna , tylko zależy co kto ma na myśli , niech się określą ci od wiatraków że kupią wiatraki od chińczyków bo taniej to wówczas wyjdzie , to zobaczymy czy każdy będzie parł tak samo do przodu żeby postawić chiński sprzęt , a nie niemiecki 

Edytowane przez mysza103
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, hubertuss napisał:

Według pisu dobro społeczne to żeby nic nie było jak u Kononowicza.

PO co wam te wiatraki,, to jakaś megalomania.  😄

Edytowane przez tmk1974
Opublikowano

Pewnie po co nam ten prąd jak są świece w ogóle po co nam wszystko.

3 minuty temu, mysza103 napisał:

Dywersyfikacja żródeł energii w wykonaniu PO była taka ,, po uj nam gaz norweski , jak mamy gaz rosyjski , który przecież tak samo się pali jak gaz norweski '' tak samo było z innymi strategicznymi inwestycjami typu ,, po uj nam lotniska w Polsce jak mamy już lotniska w Niemczech , i można takie wypowiedzi mnożyć , więc akurat o dywersyfikacji czego kolwiek to niech się lepiej nie wypowiadają jakby uchodzili że się na tym znają 

A pis tak dywersyfikował, że po co nam polski węgiel jak taniej kupić ruski.

Opublikowano
3 minuty temu, mysza103 napisał:

Dywersyfikacja żródeł energii w wykonaniu PO była taka ,, po uj nam gaz norweski , jak mamy gaz rosyjski , który przecież tak samo się pali jak gaz norweski ''

Faktycznie po co nam tańszy ruski gaz jak możemy kupić norweski droższy a co nie stać nas. 🤪

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Ja pierniczę, gratuluję poziomu intelektualnego Kidawy, jak nie rozumiesz sarkazmu i czego się tyczy😄

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

A pis tak dywersyfikował, że po co nam polski węgiel jak taniej kupić ruski.

Z tego co mi wiadomo to PO chętnie zamykała kopalnie , i również ciągnęli węgiel ruski 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 3.12.2023 o 16:18, hubertuss napisał:

Podsumowując ustawa będzie, Dudeł będzie musiał klepnąć to w pakieciku z tarczą energetyczną i afera się zesrała pisowi. Polska potrzebuje nowych źródeł energii i wasz pro rosyjski lobbing nic tu nie da.

Dnia 3.12.2023 o 16:38, hubertuss napisał:

Jakiego bubla? To, ze nie jest to po myśli pewnych ludzi to nie znaczy, ze bubel.

Pakiet jest po to by nie zwyciężyła to pro ruska ideologia niszczenia w PL jakich kolwiek prób dywersyfikacji źródeł energii.

Weż tam uzgodnij z centralą wspólną wersję bo już twój guru Tusku się z wiatraków na razie wycofuje. Widać mu zaszkodziły.

Dnia 3.12.2023 o 18:14, andrzej78 napisał:

W mojej gminie ,aby mogły powstać farmy wiatrowe oraz inwestycje wielkopowierzchniowe np farmy woltaiczne ,konieczna jest zmiana planu zagospodarowania przestrzennego. Na to potrzeba lat i dodatkowo jest to wielki koszt. Słyszałem o umowach wstępnych pod konkretne lokalizacje wiatraków i o tym , że firmy od wiatraków miały się dołożyć do zmiany planu zagospodarowania przestrzennego. Wygląda na to że jest to bardzo dochodowy interes i nic dziwnego że istnieje silne lobby aby proces ten przyspieszyć   . Jakimś dziwnym trafem projekt ustawy wiatrakowej doskonale wpisuje się w oczekiwania firm , bo właśnie problem jest z właścicielami gruntów i planami zagospodarowania przestrzennego.

W mojej kilkanaście lat temu była mowa o wiatrakach i na tym się skończyło. Projekt upadł ale dlaczego o tym nie wiadomo. Być może to był wymysł ówczesnych władz w kampanii wyborczej. Prywatny właściciel na kilku ha chciał stawiać farmę z paneli ale projekt również ucichł. Firma chciała stawiać panele na kilkunastu ha i też projekt wstrzymano. Także to nie takie chyba hop siup jak by się wydawało. No i sam odbiór energii przez elektrownie również pozostawia wiele do życzenia.

27 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mam na swoim polu telefon, wodociąg, melioracje. I jak żyje tylko raz kopali, bo melioracja się zapchała ...

Różne są przypadki. Skoro się zgodziłeś na linie to i na przypadki losowe również. Przecież firma nie będzie czekać aż zbierzesz truskawki bo każdy dzień to dla nich straty.

Opublikowano
8 minut temu, PRIMO napisał:

Faktycznie po co nam tańszy ruski gaz jak możemy kupić norweski droższy a co nie stać nas. 🤪

No i tym wpisem stwierdzasz że żadna dywersyfikacja jest jednak nie potrzebna , bo w jakiej dziedzinie by to nie było to zawsze ktoś będzie miał taniej , czyli według tego co mówisz wychodzi na to że żadnej dywersyfikacji nie chcesz i lepiej kupować wszystko od jednego bo ma najtaniej . to nie wiem czemu to tak hubertusa popierasz który chce żeby była dywersyfikacja , skory Ty masz zupełnie inne zdanie niż On