Skocz do zawartości

Dmuchawa, odkurzacz do kombajnu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem odkurzacza z funkcją dmuchawy do czyszczenia kombajnu zbożowego i sprzątania liści na podwórku. Myślałem o odkurzaczu spalinowym Stihl SH 86 - jest mocny, wydajny tylko na pewno głośny i dość ciężki. Alternatywnie akumulatorowy Stihl SHA 56 - na pewno cichszy, lżejszy ale też mniej wydajny. Teraz pytanie co byście polecili? Czy ktoś może użytkuje te modele i ma opinie? Szczególnie chodzi mi o to czy w żniwa do kombajnu wystarczy ten akumulatorowy czy jednak będzie za słaby?

Opublikowano

Spalinowa ok ale trochę męczy ręce bo cieżka jak chwilę polatasz wokół i jeszcze trochę do góry trzeba to czuć.

Natomiast wygoda bo lejesz paliwo i Cie nie obchodzi.

No i wydmuch ma solidny z reguły.

Ja mam Titan.

Opublikowano
10 godzin temu, MarcinKa napisał:

Spalinowa ok ale trochę męczy ręce bo cieżka jak chwilę polatasz wokół i jeszcze trochę do góry trzeba to czuć.

Natomiast wygoda bo lejesz paliwo i Cie nie obchodzi.

No i wydmuch ma solidny z reguły.

Ja mam Titan.

O to właśnie chodzi że pod względem wydajności bije akumulatorowe tylko ten ciężar i gabaryt, a chciałbym też w żniwa ja zabrać na pole. 

10 godzin temu, miwigos napisał:

Mam elektryczny stihl , zdaje egzamin 

Tylko elektryczny odpada bo chce ja zabiera na pole do kombajnu i podwórko też duże to bez sensu z kablem latać. Chyba że pisząc elektryczna masz na myśli akumulatorową, ale tu znowu wystarcza tylko do 25 min pracy w tym modelu o którym pisałem. 

Opublikowano

Na kablu , dla mnie nie problem, mam miejsca duzo za budynkami, traktory obok myjki najpierw wydmuchuje  z kurzu ,pyłu

Opublikowano

Ja kupiłem dmuchawę spalinową NAC

Jak dla mnie rewelacja!

Jest tania i wydajna, nadmuch ma konkretny! Kombajn teraz tylko tym dmucham a i ciągniki w żniwa też można szybko oblecieć.

Na to co używam nie ma sensu drożej kupować. Jak się popsuje kupię drugą, a może nawet i trzecią i to i tak będzie taniej niż jedna markowa.

Mam ją 3 sezony, grosza nie żałuję.

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ARTI2019
      Witam, czy mał ktoś większą styczność z łuparkami do drewna? szukam czegoś konkretnego, łatwe w transporcie i dobra siła może być 20 ton
    • Przez ŻakowskiSławomir
      Witam, pragnę poruszyć dosyć ciekawy temat, rozmawiałem z paroma osobami i mają coś w ten deseń zastosowane, W beczce lub zbiorniku 1000l mają wodę  bo paliwa nie można😉 i zastosowane mają tzw pompki 12, zatapialne, jedna osoba dopasowała nawet pistolet do węża i bezpośrednio ciągnie do zbiornika. interesuje mnie czy dało by radę zrobić coś w tym stylu tylko z pompką niezatapialną, tak by ciągła przez wąż bezpośrednio, wiem że można kupić gotowca za 500-700. ale że nie lubię iść na skróty to myślę że i do 250 by poszło coś złożyć. ma ktoś coś podobnego? jak to się sprawdza? można podsyłać do dyskusji bo pomysł dość ciekawy, szczególnie jak ktoś przywozi duże ilości w beczkach lub baniakach, oczywiście wody bo do paliwa trzeba mieć specjalne pojemniki 😉 😉
    • Przez LukaszPokrz
      Prośba o Waszą opinie.
      Szukam dobrej mocnej wkrętarki - tylko marki MAKITA https://domitech.pl/wiertarko-wkretarka-makita.
      Typowo do przy gospodarskich prac w warsztacie. Co wybrać - możecie polecić jakieś konkretne modele? 
      Budżet 2000 - 2500. Jaka seria będzie dobra, by przy dość regularnych pracach przetrwała długi czas. 
    • Przez Marcin3210
      Poszukuję dosyć taniej podkaszarki do odkaszania trawy przy płocie i wokół kilku drzew. W reklamie usłyszałem o podkaszarce akumulatorowej z JULI http://www.jula.pl/catalog/ogrod/maszyny-ogrodowe/podkaszarki-i-kosy-spalinowe/podkaszarki-i-kosy-akumulatorowe/podkaszarka-000713/#tab04 a może http://euroogrod.com.pl/product-pol-84467-Einhell-Podkaszarka-Akumulatorowa-GE-CT-18-Li-SOLO-3411172.html
      Co o niej sądzicie? Co sądzicie o podkaszarkach akumulatorowych?
    • Przez MatiTM
      Witam. Kupiłem migomat jak w tytule i szukam do niego instrukcji lub osoby która wytłumaczy zasadę ustawienia mocy spawania ora poszczególnych wyjść. Osoba od której kupiłem nie do końca umiała to wytłumaczyc. To pokrętło z falą to jakby zakres amper a te kolejne dwa ze schodkami jak regulować? I dlaczego są aż 3 wyjścia na masę?

• Dodaj nową pozycję...
v