Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jednak kupiłem dominatora 108 maxi. bo budżet się skurczył i nie pozwalał na mege bo te które oglądałem były już zajechanie a ta 108 była blisko i w fajnym stanie tylko jest przy niej heder składany c450. i niewiem czy nie kupiłem sobie problemów. chodzi tylko o heder. może jest tu ktoś kto użytkuje takie cuda i się wypowie co tam lubi się psuć i jak z częściami

Opublikowano

Gratulacje!!!

Nie ma co się rzucać z zakupami na wiatr jak widać co się dzieje z cenami płodów rolnych!

Masz teraz sporo czasu na wyszukiwanie go do żniw!

Ja też miesiąc temu kupiłem kombajn i przy każdej okazji chodzę wokół niego i oglądam co jest co od czego i w jakim stanie 😅

Opublikowano
panczo1922 napisał:

Gratulacje!!!

Nie ma co się rzucać z zakupami na wiatr jak widać co się dzieje z cenami płodów rolnych!

Masz teraz sporo czasu na wyszukiwanie go do żniw!

Ja też miesiąc temu kupiłem kombajn i przy każdej okazji chodzę wokół niego i oglądam co jest co od czego i w jakim stanie 😅

co kupiłeś

Opublikowano

Jedno, to śruba po prawej stronie kombajnu na zębatce z łańcuchem. Kolejne to śruby w żmijce poziomej w zbiorniku i w żmijce za przekładnią kątową w rurze.

Opublikowano

Tak jak mówię stało mi się to raz za 7lat. Wtedy trzeba wysypać ze zbiornika  zboże i założyć śrubę. Młotkiem trzeba otworzyć zasuwę na rurze wysypowej  i pomóc osypywać się ziarnu, np na jakąś folię.

Opublikowano

Witam. Stoję przed zakupem kombajnu. Znajomy prowadzi kombajn claas medion 310. Podobno zakupiony w serwisie claas w Niemczech zostawiony w rozliczeniu za nowego. Stan ponoć idealny. 2800h na młócarni. Do wyboru będzie heder 4.5 bądź 5.10m. Rok produkcji 2002. I teraz pytanie czy cena 270.000 zł brutto nie jest zbyt duża jak za ten rocznik?  Na co zwrócic szczególną uwagę przy zakupie? Dodam że to mój pierwszy kombajn i jestem trochę zielony w tej kwestii. Za wszystkie uwagi będę bardzo wdzięczny. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez MedionClaasic
      Witam. Maszyna Claas Medion 310 Problem Niedziałająca klimatyzacja. Pytanie Czy ktoś się orientuje czy czujniki ciśnienia na osuszaczu powinny podczas normalnej pracy mieć przejście czy nie. Są 2 czujniki 1 zielony -ma przejście 2 czarny -ma przejście. Jeśli ktoś się orientuje który powinien mieć przejście, a który nie? W zaszłym roku zauważyłem ślady oleju pod sprzęgłem sprężarki. Po paru dniach klima przestała chłodzić. Sprzęgło na sprężarce sprawne. Ale nie załącza podczas normalnej pracy. Moim zdaniem sprężarka rozszczelniona i czynnik uciekł. Ale jak chciałem zdemontować sprężarkę to jeszcze coś ucieka z przewodów więc odpuściłem. Czy ktoś może pomóc w tym temacie przed wezwaniem serwisu? Ile czynnika i oleju wchodzi do Mediona 310?
    • Przez BaRtEk7710
      Witam koledzy Planuję w tym roku zmienić rekorda na claasa mege 204 5.1 m heder .Zwracam się z prośbą o wypowiedź na temat tego kombajnu jak się sprawuje , ile jest w stanie skosić w godzinę , jak się ma z serwisem czy jest drogi  w utrzymaniu ?Poprostu wszystko co wiecie o nim 
    • Przez cris10
      Witam, jak wysunąć stół do rzepaku? Heder z 2013 roku.. Coś trzeba odbezpieczac czy tylko przełożyć pas trzeba?
    • Przez Szymi195
      Witam mam problem i pytanie do posiadaczy tucano 440, ostatnio zdiagnozowałem luz na łozysku silnika w miejscu gdzie wychodzi cała przystawka napedzająca pasy, czy ktos miał taki problem i robił? Czy robota skaplikowana czy raczej prostsza?
    • Przez ClaasDominator
      Witam serdecznie .Koledzy rolnicy zastanawiam sie nad zakupem Claasa Megi 204 lub 208 tak na okolo 100ha. Prosze o wypowiedzi opinie użytkowników takich kombajnów. Moze ma ktos kombajn Fenda 6300 tez prosze o opinie czy wogole isc w kierunku fendta
      Prosze tez jak ktos moze napisac wydajnosc na 1ha ,spalanie ,pojemnosci zbiornika na ziarno i JAKI SZEORKI HEDER.
      moze ma ktos składany heder tez prosze o opinie
      Pozdrawiam serdecznie dziekuje za cenne rady i podpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...
v