Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W umowie mam nieprzekraczalny termin 12 miesięcy,  ale dostawca silosu prawdopodobnie w tym terminie się nie wyrobi. Dzwoniłem do Agencji i tam twierdzą,  że ten termin nie może być przesunięty a dostawca, żeby składać wniosek bo podobno przedłużają do 31 października. 

Ktoś może ma wiedzę na ten temat?

Edytowane przez Krzysw5
Opublikowano
8 minut temu, Krzysw5 napisał:

W umowie mam nieprzekraczalny termin 12 miesięcy,  ale dostawca silosu prawdopodobnie w tym terminie się nie wyrobi. Dzwoniłem do Agencji i tam twierdzą,  że ten termin nie może być przesunięty a dostawca, żeby składać wniosek bo podobno przedłużają do 31 października. 

Ktoś może ma wiedzę na ten temat?

Z tego co wiem to czas na wykonanie inwestycji to 12 miesięcy od dnia podpisania umowy i nic się z tym nie da zrobić

Opublikowano (edytowane)

Już tłumaczę.

Na podpisanej umowie macie termin złożenia wniosku o płatność, a ten termin NIE MOŻE przekraczać 12 miesięcy od podpisania umowy ale ostateczny termin na złożenie wniosku o płatność dla WSZYSTKICH to 31 październik. Ci co podpisali umowy np w grudniu po południu to mają termin krótszy niż 12 miesięcy. Dla przykładu ja podpisałem 30wrzesnia 2023 ale termin sam sobie ustaliłem na czerwiec i się nie wyrobie bo silos przyjedzie na początku września i info z agencji że dla mnie ostateczny termin to 30 września czyli 12 miesięcy od podpisania umowy. 

Więc nie dajcie się nabierać dilera że przedłuża terminy itp silosy kupicie a kasy nie wypłaca bo wniosek po terminie. Pracownik agencji powiedział że mają regulamin że będą patrzyć żeby nie przekroczyć tych 12 miesięcy.

Edytowane przez Pawelch91
  • Like 1
Opublikowano

Oczywiście że agencja, czy urzędnik w niej siedzący nic z tym nie zrobi. Zmiana musi pójść odgórnie. Będą mieli wiele takich sytuacji to MOŻE pójdą na rękę i zmienią regulamin

Opublikowano
Dnia 2.02.2024 o 17:36, Pawelch91 napisał:

Już tłumaczę.

Na podpisanej umowie macie termin złożenia wniosku o płatność, a ten termin NIE MOŻE przekraczać 12 miesięcy od podpisania umowy ale ostateczny termin na złożenie wniosku o płatność dla WSZYSTKICH to 31 październik. Ci co podpisali umowy np w grudniu po południu to mają termin krótszy niż 12 miesięcy. Dla przykładu ja podpisałem 30wrzesnia 2023 ale termin sam sobie ustaliłem na czerwiec i się nie wyrobie bo silos przyjedzie na początku września i info z agencji że dla mnie ostateczny termin to 30 września czyli 12 miesięcy od podpisania umowy

Więc nie dajcie się nabierać dilera że przedłuża terminy itp silosy kupicie a kasy nie wypłaca bo wniosek po terminie. Pracownik agencji powiedział że mają regulamin że będą patrzyć żeby nie przekroczyć tych 12 miesięcy.

To info w formie pisemnej? 

§ 5 pkt. 1 umowy wskazuje termin złożenia wniosku o płatność - ten, który sami sobie ustaliliśmy. Zgodnie z  § 11 pkt. 4 Agencja, na uzasadniony wniosek Ostatecznego odbiorcy wsparcia może wyrazić zgodę na zmianę terminu złożenia wniosku o płatność. Jednak ten termin nie może być dłuższy niż 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy.

Dla własnego bezpieczeństwa lepiej zrobić zmianę do umowy z wydłużeniem terminu złożenia wniosku o płatność na maksymalnie dostępny, żeby się później nie okazało, że info telefoniczne swoje, a zapis w umowie wskazuje jasno.

Opublikowano
1 godzinę temu, masa24 napisał:

skad ta graniczna data na zlozenie jako 31.10 2024 ?   przejrzalem pare umow nie widze tego,  czy czasem czas na rozliczenie kpo to nie jest pazdziernik ale 2025?

Jest taki zapis w regulaminie

Opublikowano

Czyli jeśli ja w umowie mam termin wykonania maj 2024 a umowa we wrześniu 2023 to lepiej pisać aneks o przedłużenie do września 2024? Dzwoniłem do Agencji to niby takiego wymogu nie ma ale może lepiej się zabezpieczyć. Dostawca silosu potwierdził termin na wrzesień więc wszystko i tak na styk. Jeszcze rozmawiałem o takim wariancie, że dostawca wyprodukuje i dostarczy silos a ja zmontuje we własnym zakresie, choć nie wiem czy będzie takie proste bo silos Lejowy 70t. Fundament już wylany

Opublikowano

Wypełniał ktoś już wniosek z realizacji? Bo teraz to otworzyłem i na parę punktów nie wiem co odpowiedzieć. Chodzi o punkt 3,4,5,6,7 (tu wiem, że chodzi o tablicę),ale jeszcze 8,9.

Silos stawiany był na zgłoszenie, zaświadczenie ze starostwa mam, że nie wynosi sprzeciwu.

received_919254386238008.jpeg

received_924023612208597.jpeg

received_3375114436119200.jpeg

received_288626114230723.jpeg

Opublikowano (edytowane)

8. Tu dolaczasz zdjęcia tabliczek, silosów, tablicy informacyjnej i inne oświadczenia o które poproszą. 

9. Wzór tego oświadczenia masz w necie. Wystarczy wypełnić i załączyć 

Edytowane przez ZYLA
  • Thanks 1
Opublikowano
51 minut temu, Krzysw5 napisał:

Czyli jeśli ja w umowie mam termin wykonania maj 2024 a umowa we wrześniu 2023 to lepiej pisać aneks o przedłużenie do września 2024? Dzwoniłem do Agencji to niby takiego wymogu nie ma ale może lepiej się zabezpieczyć. Dostawca silosu potwierdził termin na wrzesień więc wszystko i tak na styk. Jeszcze rozmawiałem o takim wariancie, że dostawca wyprodukuje i dostarczy silos a ja zmontuje we własnym zakresie, choć nie wiem czy będzie takie proste bo silos Lejowy 70t. Fundament już wylany

Ja swój termin przekroczyłem,a kasę już otrzymalem

@Kucyk1983 

3. Nie dotyczy jesli na zgłoszenie 

4. Producent powinien dać Ci protokół z montażu

5. Też takie oświadczenie jest w necie

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, Kucyk1983 napisał:

Wypełniał ktoś już wniosek z realizacji? Bo teraz to otworzyłem i na parę punktów nie wiem co odpowiedzieć. Chodzi o punkt 3,4,5,6,7 (tu wiem, że chodzi o tablicę),ale jeszcze 8,9.

Silos stawiany był na zgłoszenie, zaświadczenie ze starostwa mam, że nie wynosi sprzeciwu.

received_919254386238008.jpeg

received_924023612208597.jpeg

received_3375114436119200.jpeg

received_288626114230723.jpeg

Witam 

Stawiałeś sam silos , czy z kubełkiem  ?

W Zamościu w starostwie jak powiedziałem że ze chce postawić przenośnik kubełkowy na zgłoszenie to mi powiedzieli ze na zgłoszenie to mogę postawić bez prac ziemnych , czyli bez zagłębiania go . A jak chce wykopać jamę i szalować i zbroić itd to  muszę zrobić projekt i pozwolenie na budowę.

Stawiał Ktoś kubełek na zgłoszenie ? 

Z góry dziękuje za odpowiedz. 

Opublikowano

Ja stawiałem sam silos, zamawiałem z Michala, przywieźli go w całości i postawili HDS-em. Jedyne co to sam robiłem to płytę, zbrojenia, szalowania później przyjechała grucha i wylała beton.

Jeszcze mam dylemat w tym wniosku o co chodzi z tym kontem i jakie jest na nim oprocentowanie 😳 po kiego im takie informacje 🤔

Opublikowano (edytowane)

Ja mam zero

W punkcie 7. Poza zdjęciem tablicy musisz dorzucić własnoręczne oświadczenie o dopełnieniu obowiązku informacyjnego

Edytowane przez ZYLA
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Witam,  Silos płaski 100 T jak to jest z tymi odległościami, 4m od sąsiedniej działki 8m od bud. innych niż inwentarskie i gospodarcze .

Bardzo rygorystyczne są te odległości, sprawdzają to później ? Brakuje mi ok 2 m 😅 Mam 16m od stodoły(mag. zbożowy) do innej działki, płyta 6x6 

Edytowane przez Boles