Polecane posty

Rafal17    0

Chłopaki jak myślicie kasować go czy dać mu szanse. Tak się zrobiło po skracaniu na jesieni. Korzenie żywe nie gniją. 

IMG_20230221_163458.jpg

Tigon    764

Przesiej bo skoro dostał chemią to mimo że przeżyje to jeszcze różne kwiatki mogą wyjść

andrzej78    364
Napisano (edytowany)

Przy obsadzie 20szt. na m² jeszcze może być opłacalnie. Nawet gdyby góra podmarzła, to wypuści odrosty przy ziemi.. Tym bardziej jeżeli część liści jest zielona , korzenie żywe to ja bym zostawił.

Edytowano przez andrzej78

Wiadomość z agroFakt.pl

Michał98    10

ta ,,plantacja,, rzepaku wygląda identycznie jak moja międza z sąsiadem, który spalił mi rzepak na jesieni i wygląda identycznie jak twój, niby ma ze środka jakieś zielone odrosty, ale nic dobrego raczej już z niego nie będzie

Damianek20    1332

Bardzo kiepsko to wygląda , na dodatek marna obsada. Ja bym przesiał owsem albo jęczmieniem 

Michał88    141

Daj spokój z jęczmieniem i to jeszcze jarym, owies.... Już bym wolał zostawić ten rzepak. Często taki rzepak po dostaniu azotu bardzo dobrze i szybko reaguje bo całą energię z N przeznacza na wzrost nowych liści.

Minkes    55

Rzuć mu azot, poczekaj do połowy marca, jak nie ruszy przesiej, i następnym razem myj opryskiwacz. Dużo tego masz?

Rafal17    0

Nie dużo 2 ha. Ale właśnie nie wiem dlaczego tak się stało bo pryskalem go DOVVO w dawce 0.30l i na innych działkach jest git. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez yacenty
      O co najczęściej rolnicy pytali w minionym sezonie w kontekście uprawy rzepaku.
      Optymalne warunki glebowe i klimatyczne dla uprawy rzepaku Najlepsze nawozy i odmiany rzepaku dla danego regionu Jakie szkodniki i choroby są najbardziej niebezpieczne dla rzepaku i jak je zwalczać Jakie środki ochrony roślin należy stosować, aby zapewnić dobre plony rzepaku Jakie są najlepsze metody zbioru rzepaku i przechowywania zbiorów Jakie są najlepsze praktyki uprawy, aby zwiększyć wydajność i jakość nasion rzepaku.  
      Kontynuacja dyskusji dotyczącej sezonu 2022

• Przez Konrad2510
      Wotam, mam pytanie czy jak zgłaszałem szkode rzepaku, grad 27czerwca i nikt do dzisiaj nie przyjechal na ogledziny, a niby maja 10 dni roboczych, to czy moge robic desykacje rzepaku?
    • Przez Krakers16
      Witam :mellow: Zbliza sie zima a wiec czy ubezpieczacie swoj rzepak ? Jesli tak to w jakich firmach jakie sa ceny? i jakie pakiety wybieracie? Wgoloe to mam takie pytanie czy mozna teraz ubezpieczyc rzepak jakimis dwoma pakietami a wiosna na lato nastepnymi jesli tak to czy doplata bedzie obowiazywal dwa razy czy tylko raz?
    • Przez yacenty
      Jak chronić rzepak w 2022 roku? Kiedy stosować regulatory? Jak zwalczać chwasty w rzepaku? Jakie fungicydy stosuje się w rzepaku? Kiedy pryskać rzepak na płatka?
      Jakie nawożenie azotowe rzepaku przyjąć w roku 2022? Jaki nawóz pod rzepak? Ile azotu na rzepak? Kiedy siać azot na rzepak? Mocznik na rzepak? Czy warto stosować RSM w rzepaku?
      Na te i na wiele innych pytań znajdziesz odpowiedź w tym temacie - zaktualizowanym na potrzeby sezonu 2022.
      Kontynuacja dyskusji z tematu o https://www.agrofoto.pl/forum/topic/286337-rzepak-ochrona-i-nawozenie-2021/

• Przez impres-me
      Witam czy mógłby ktoś polecić dobra cyfrowa i  mobilna  wagę która przetrwa kilka lat i sprawdzi się przy ważeniu rzepaku co do grama ?? Najlepiej coś sprawdzonego. 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj