Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
37 minut temu, Damian_B napisał:

Wczoraj polskie młyny 2090 netto + 24zl dopłaty chyba za czystość sam nie wiem, ojciec był na skupie.

Raczej za wilgotność,  dziś już 2115zl podstawa. 

Opublikowano
3 minuty temu, Dastan napisał:

Raczej za wilgotność,  dziś już 2115zl podstawa. 

No wilgotność była 7%. To fajnie że podskoczyło bo wczoraj tylko auto poszło a dziś reszta. 

Opublikowano

Potrącenia - do 100 zł Rzepak:   1 970,00 zł/t  netto

2024-07-04

CENNIK SKUPU
obowiązuje od dnia 2024-07-04

Pszenica PREMIUM:   840,00 zł/t  netto

Pszenica konsumpcyjna:   800,00 zł/t  netto

Pszenica:   640,00 zł/t  netto

Rzepak:   1 970,00 zł/t  netto
  • Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, galan99 napisał:

2024-07-04

CENNIK SKUPU

Chory psychicznie człowieku. Dawaj podjadę kupić twoje 3 ha i skończysz w końcu swoje wypociny na forum tworzyc

Opublikowano
1 godzinę temu, masa24 napisał:

W moich terenach panika , każdy kto pryskał rzepak boi się i nie pryska . Opowieści o sprawdzaniu przez satelity drony i kontrol próbek 

U nas nikt nigdy nie randapowal jak nie musiał, pojedyncze przypadki 

Opublikowano
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

tam trzeba na zapisy ? co potrzebne oprócz dowodu nr konta i nr paszowego ? jak z płatnościami ?

Pierwszy raz tam oddaje bo co mi usługę robi zawsze tam oddaje i nigdy nie było problemu z płatnościami. Nie trzeba zapisywać się, z tego co słyszałem to czasem długie kolejki są ale np w piątek jak auto pojechało to nie było kolejki. Jeszcze niby nr sanepidu ale w końcu nie wiem, nie pytałem ojca. 

Ja tam do nich mam kawałek bo 50km ale i tak opłaciło się wieści bo bliżej mam JakPol to u nich na dzień dzisiejszy 2060 netto

Opublikowano (edytowane)

Dziś skoszony LG ambasador wilg.5.4 zaolejenie 46 plon 3.4 na mozaice od 3b do 5 z przeważająca 3b cena 2115netto.Odstawione Szymanów 

Edytowane przez Zetmar
Opublikowano
8 godzin temu, Zetmar napisał:

Dziś skoszony LG ambasador wilg.5.4 zaolejenie 46 plon 3.4 na mozaice od 3b do 5 z przeważająca 3b cena 2115netto.Odstawione Szymanów 

To lepiej płacą jak Kruszwica ,jak to możliwe , wiedzą że mocno podrożeje , u nas skupy 100 mniej jak w Kruszwicy , za darmo nie będą robiły

Opublikowano
11 godzin temu, masa24 napisał:

W moich terenach panika , każdy kto pryskał rzepak boi się i nie pryska . Opowieści o sprawdzaniu przez satelity drony i kontrol próbek 

Podejrzewam że tylko smalczyk jak glifo taki popularny . A tak poważnie to jedna z niewielu rzeczy za które bym klejnoty urywał dla dobra samego delikwenta

• Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, porcelanowy83 napisał:

W moich terenach pogoda wyręczyła randap od dobrych 10 lat,nawet firmy po kila tyś hektarów tego nie używają

ustawa jest że jak potraktowany glifosatem to do utylizacji

ale gdyby szło na biopaliwa to chyba nie przeszkadza?

Opublikowano
17 godzin temu, galan99 napisał:

2024-07-04

CENNIK SKUPU

Dziś juz na 2000 wskoczył 

Opublikowano
9 godzin temu, miwigos napisał:

To lepiej płacą jak Kruszwica ,jak to możliwe , wiedzą że mocno podrożeje , u nas skupy 100 mniej jak w Kruszwicy , za darmo nie będą robiły

Właściciel Szymanowa ma własną olejarnię przecież. Widocznie źródełko z Ukrainy mu wyschło...

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v