Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Jurek87 napisał:

Dzis kosow lacki 2150 netto. ,ja pol sprzedal pol poczeka do konca wrzesnia robiac miejsce na kukurydze bylo.

To cena dnia ? Z dopłatami czy bez ? Koło 10 na umowę z dostawa na październik było 2125netto

Opublikowano
marek1977 napisał:

Kleczew 1850

a jeszcze pare godzin temu bylo 2000zl. ogolnie kiedys brali wszyscy powyzej 9% nawet i nie płakali tylko urwali cos z ceny ale doplacali jak byl ponizej 9 i za zanieczyszczenia placili a teraz mało gdzie to robia a jeszcze urwia z ceny jak oleju nie ma albo nie wezma jak 9% przekroczy. platnosci tez w tym roku do 60 dni przeciagaja ale jak zapytalem czy za nawoz moge za 60 dni zaplacic to owszem ale cena inna. Rolnika to z kazdej strony dymaja. chca kupowac to platnosc max 3 dni a nie 2 miesiace nasza kasa obracaja

• Like 1
Opublikowano

Jutro i w niedziele też skupy czynne, więc jutro już sie wyjaśni 1860 obstawiam

Opublikowano
6 godzin temu, Mateusz19980916 napisał:

To cena dnia ? Z dopłatami czy bez ? Koło 10 na umowę z dostawa na październik było 2125netto

Dzwonilem podpytac dzis, moj zielony jeszcze.

Opublikowano (edytowane)

Kosi się jak jest dojrzały , a sprzedaje kiedy pasuje

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
24 minuty temu, Damianek20 napisał:

Hadam 1950 brutto obnizka w ciagu dnia 100 zł na tonie 

Matif leci w dół czy o co chodzi 

To i tak bardzo nie obniżyli , w ciągu 2 dni matif stracił   ok 33 euro , a to ok 150 zł na tonie i tak sądziłem że o tyle cena padnie , poniedziałek pokaże co będzie z ceną jak matif ruszy

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Nasz słynny stasek, kajakiem na tratwie ciągnie 2 passaty zboża z odessy, tam kupił po 400 i mówi że blondyny lepiej śpią po tym zbożu bo w nocy jak śpi w chlewni to zdrowiej warczą 

Edytowane przez tommy66692
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, mysza103 napisał:

To i tak bardzo nie obniżyli , w ciągu 2 dni matif stracił   ok 33 euro , a to ok 150 zł na tonie i tak sądziłem że o tyle cena padnie , poniedziałek pokaże co będzie z ceną jak matif ruszy

Ja byłem w czwartek ( godzina 11:00 ) w ŁOCHPOL, rzepak był po 2000zł brutto. Narazie na spokojnie, wiekszość rolników mówi, ze jeszcze zbyt zielony. Skosiłem tylko jedną  działkę, już praktycznie cała łodyga była wyschnięta. Inne plantacje musza poczekac, zbyt zielone. Plon jak na razie bardzo dobry, 4.3t/ha, odmina z rapool- Temptation

Edytowane przez Marl
Opublikowano
15 minut temu, Marl napisał:

Ja byłem w czwartek ( godzina 11:00 ) w ŁOCHPOL, rzepak był po 2000zł brutto. Narazie na spokojnie, wiekszość rolników mówi, ze jeszcze zbyt zielony. Skosiłem tylko jedną  działkę, już praktycznie cała łodyga była wyschnięta. Inne plantacje musza poczekac, zbyt zielone. Plon jak na razie bardzo dobry, 4.3t/ha, odmina z rapool- Temptation

To było przyjechać tak po godzinie 14 jak kombajny już ruszyły na pola , a najlepiej koło 20 , jak my byliśmy , to był istny młyn tam , jak o godzinie 14 załączył te zgarniaki z kosza przyjęciowego , tak do godziny prawie 2 w nocy chodziło nom stop , byłem na drugi dzień z fakturą to właściciel mówił że ostatni ciągnik z przyczepami był wysypany przed 1 w nocy , a potem jeszcze zgarnywał wózkiem to co sypali poza kosz do 2 w nocy , i raczej wszyscy w okolicy co mają stoły do rzepaku to kosili , ja już wykosiłem u siebie wszystko , i u kilku tak samo , gdy by nie wczorajszy deszcz i dzisiaj w nocy , to na niedzieli już by było po rzepakach , może zostałoby z 10 % tych faktycznie zielonych 

Opublikowano
39 minut temu, Marl napisał:

Przechowujesz czy sprzedajesz? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v