Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
26 minut temu, Tigon napisał:

pewnie wykoszę i będę trzymać parę dni na przyczepach i się zobaczymy jak sytuacja czy idzie w górę czy nie.

A zboże na co będziesz kosił

Opublikowano
6 godzin temu, przemol87 napisał:

Czy on będzie po 1700 czy po 2000 to i tak ludzie przywiozą, teraz nie tylko rolnicy mają żniwa, skupy też 

Niektórzy muszą z czegoś mieć na opłacenie faktur za nawozy czy chemię. 

2 godziny temu, Kuba156kuba napisał:

Rzepak okolice Jarosławia 1940 netto 

Lubelskie zjazd na jednym skupie  W LLU na 1800netto, sobianek podniósł z 1820 na 1880 netto.

5 godzin temu, Tomek90 napisał:

To nie ukraincy tylko Amerykanie i ich amerykański zalenski

I ich ziarno...

Opublikowano

Dziś na skupie 2100 netto... a poszło po 1930 dwa dni temu... Nie wiem po co podnosić teraz ceny skoro i tak rzepaku nie brakuje, sprzedać muszą a za granicą czeka nieograniczona ilość na wjazd. Bezsensu.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Zajechało mi tutaj frustracją, wiem że możesz być wkurzony ale nie życz innym niskiej ceny.

dziś w nocy atak na port w Mikołajewie + Rosjanie wypościli miny na trasach do oddesy/mikołajewa tej nocy.

A ta nieograniczona ilość to tylko na papierkach a cena nie zależy od wysokości zbiorów tylko spekulacji, to raczej już każdy z nas wie.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
6 minut temu, Dastan napisał:

Dziś na skupie 2100 netto... a poszło po 1930 dwa dni temu... Nie wiem po co podnosić teraz ceny skoro i tak rzepaku nie brakuje, sprzedać muszą a za granicą czeka nieograniczona ilość na wjazd. Bezsensu.

Za pól roku może się okazać że zapasy są najniższe od kiedy podają , nic mnie nie zdziwi, gdyby dali 2300 za rzepak to 50 % bym sprzedał

Opublikowano
9 minut temu, Dastan napisał:

Kup sobie maść na ból zada 

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Dastan napisał:

Który to skup o tej godzinie pracuje i ma już nową cene

Opublikowano
Dastan napisał:

szybko się skończyło to spokojne czekanie na napływ towaru ze wschodu 😂 niech piecze

Opublikowano
Przed chwilą, Dastan napisał:

Jaka znowu frustracja, nie widzę tylko realnego powodu do takich wzrostów i tak przyjedzie do nas i tak.

rok temu szły nie takiej ilości i cena była, a powodów do wzrostu jest kilka, może 3 tys nie osiągnie ale 2500 jest realne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v