Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, Zenek971 napisał:

Agrolok dziś rano 2650. Teraz już 2600 bo giełda na czerwono. / Jakie macie opinie o Agroloku ?? Mój sąsiad twierdzi że mu zarąbali 600 kg na łódce rzepaku bo akurat na dwóch wagach się warzył. Poza Tym już nie raz słyszałem podobną opinię o nich. Ktoś coś więcej może wie ? 

Agrolok dzisiaj rano

Dzień dobry,

Na ten moment za rzepak oferuję 2565 zł netto za tonę z naszym odbiorem z gospodarstwa.

Z poważaniem / Best regards,

Damian Górski

Główny Makler Działu Zbóż / Main Grain Trader

Ja dużo handluje z Agrolokiem. Nie miałem z nimi żadnych problemów. 
Płacą nawet dobrze i w terminie. Nie kombinują na parametrach. Wagę mam z legalizacją i na tej podstawie rozliczają faktury. 
Dla mnie spoko. 

Opublikowano
3 godziny temu, tobago napisał:

Ja dużo handluje z Agrolokiem. Nie miałem z nimi żadnych problemów. 
Płacą nawet dobrze i w terminie. Nie kombinują na parametrach. Wagę mam z legalizacją i na tej podstawie rozliczają faktury. 
Dla mnie spoko. 

Nie raz miałem większą wagę w porcie niż u siebie Ok 100 kg

Opublikowano (edytowane)

A kto nie trzyma u nas ludzie na przyczepach trzymają, traktory na dworze bo zasypane  garażę pszenicą i rzepakiem  zryli nam banie cenami w tamtym roku.  Mircze fast chem daje 2400 brutto :D  także wiecie kto na wschodzie mieszka ten w cyrku się nie śmieje... Olej palmowy bije rekordy cenowe może to nam pomoże tak samo soja i ryż cena na maksyma wieloletnie.... A u nas gadka jedna zasypani z ukrainy jesteśmy... A to my jesteśmy przecież złotą kurą tego narodu inwestujemy z chłopa czerpią wszystkie gałęzie gospodarki a Rząd polski właśnie urywa kurze (rolnikom) złote jaja....

Edytowane przez MarekUA
  • Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, MarekUA napisał:

A kto nie trzyma u nas ludzie na przyczepach trzymają, traktory na dworze bo zasypane  garażę pszenicą i rzepakiem  zryli nam banie cenami w tamtym roku.  Mircze fast chem daje 2400 brutto :D  także wiecie kto na wschodzie mieszka ten w cyrku się nie śmieje... Olej palmowy bije rekordy cenowe może to nam pomoże tak samo soja i ryż cena na maksyma wieloletnie.... A u nas gadka jedna zasypani z ukrainy jesteśmy... A to my jesteśmy przecież złotą kurą tego narodu inwestujemy z chłopa czerpią wszystkie gałęzie gospodarki a Rząd polski właśnie urywa kurze (rolnikom) złote jaja....

Nie wiem ile w tym prawdy i czy traktować to poważnie ale mi to ich "zasypanie" od zawsze śmierdzi ściemą, znajomy trafił na większym gospodarstwie na załadunek rzepaku i kierowca pytał czy może jeszcze raz przyjechać tego samego dnia (100km w jedną stronę do Bodaczowa), świadkowie sytuacji wysmiali go co on to gada przecież trzeba czekac na wjazdy wysypy itp itd, a kierowca na to, że na zakladzie pustki, nie mają towaru bo ludzie nie sprzedają i czekają tam na niego z otwartymi rękami..

Druga sprawa cos na farmerze czytalem jakis komenatrz dzisiaj, ktos pisał że komagra ma niby zakaz kupowania ukraińskiego rzepaku (wjedzie jesli przyjedzie już od polskiego chłopa.. )

Dziwna sprawa dzisiaj, może odreagowanie po spadkach ropy ostatnich, ale teraz ropa do góry, olej palmowy  faktycznie ustanawia kilkumiesieczne maxima.. może ostatnia korekta przed wybiciem na 600e

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ładowałem na Kruszwice i kolejki przed zakładem poza tym czekalem dwa tygodnie na odbiór.

Chciałem na bodaczow sprzedać to na luty nie było wjazdów a to było dwa tygodnie to nie wiem jak to jest do konca

A kto komagrze zabroni kupować ukraiński rzepak?tak jak kukurydzę z Ukrainy a co to państwowe? W tej firmie to jest totalna zlewka na rolnika wiem bo od lat z nią handlowałem gdzieś mają swoich stałych dostawców u nich liczy się papier i żeby wyszyli na swoje a jak nie pasuje to dowodzenia....

Opublikowano

Kiedy mu tak liście przemarzły i to w kuj-pom, aż niemożliwe, u nas zielone

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v