Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, pawelek98 napisał:

umowa obowiązuje 2 strony

YHY, obowiązuje ciebie, banki, olixy, aledrogo i inne przysyłają mejle o zmianach w umowie niekorzystnych dla powiadamianego gdzie na końcu pisze albo akceptujesz a jak nie to ,jak wrzeszczała Lampart, wy***rdalaj

Opublikowano
11 godzin temu, macko979 napisał:

kredyt na mąkę ze świerszczy z chityną, nawet "nasz" komisarz glosowal za. Te robale będą żreć styropian i przerobią na mąkę, bo nasze zboże ociepla klimat i jest bee. A firma która ma na 5 lat wyłączność jest z Wietnamu, podobno właścicielem jest ten od windowsa co juz kupe zainwestował w sztuczne mięso. Każdy rząd niszczy rolnictwo, czasem rzucą jeden grupie ochłapy, aby sie miedzy sobą ujadali. Tylko kasa sie liczy. w google wpiszcie sobie h a a r p Turcja, do czego człowiek może się posunąć

Jego majątek wyceniono na 90 mld dol., czyli o cztery miliardy więcej niż rok temu. Ciągle zasiada w radzie nadzorczej Microsoftu, który współzakładał z Paulem Allenem w 1975 roku, ale koncentruje się na działalności charytatywnej prowadzonej przez Bill and Melinda Gates Foundation.

Ten typ dyktuje co ma jeść świat .

Jak Nawozy się cenią dziś .

Opublikowano

Nie ważne jest na ile procent ma się kredyt tylko jakie jest RRSO bo kredyt można mieć na 5% a RRSO wyjdzie 20% na tym banki łapią klientów 

Opublikowano
4 minuty temu, Michał88 napisał:

Przeanalizowałem umowę, cały stos to 3 strony. Nic nie ma takiego  co piszesz. Jaki drobny druk?  Zrób zdjęcie bo nie wierze w to.

Nie mówimy o kredytach fabrycznych, na krótkie okresy. Każda firma ma swój bank i oni dopłacają do tego żeby kupić też sprzęt. Mowa o kredytach inwestycyjnych na 10, 15 lat branych w bankach np spółdzielczym. Bank żeby udzielić dziś takiego kredytu na stałej stopie to nie będzie oprocentowanie 12% tylko więcej bo bierze na siebie to ryzyko wzrostu stóp. Dziś dla kredytobiorcy jest nie oplacalny ktedyt na stałej stopie.

Opublikowano

Ale ja nie mam fabrycznego, to używany sprzęt kupiłem. Za chwilkę będę brał kolejny na ziemię i zobaczymy co będą proponować. Wiem że minimum 20% wkładu własnego obecnie ale innych warunków nie znam.

Opublikowano
9 minut temu, Michał88 napisał:

Ale ja nie mam fabrycznego, to używany sprzęt kupiłem. Za chwilkę będę brał kolejny na ziemię i zobaczymy co będą proponować. Wiem że minimum 20% wkładu własnego obecnie ale innych warunków nie znam.

Idzie zejść na 0% wkładu własnego, odroczenie pierwszej płatności o rok i prowizja 0.5%. Wibor + 1%.

Opublikowano
8 minut temu, rolnikon1989 napisał:

Znowu w moim banku to wkład własny idzie negocjować. Nawet i 10 % wystarczy. Dziś kredyty są drogie i trzeba się zastanawiać 

Po co ci kredyt. Ja tam mam ponad 10 ha i nie zamierzam nic kupować 

Opublikowano
3 minuty temu, STIG13 napisał:

To że ty, nie znaczy że każdy. Mądry kredyt nie jest zły, aby nie przesadzić

Ja bym nie miał z czego spłacić. Saldo z każdego roku wychodzi plus 12 tys.

Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

45ha + bydło i 300k na 15 lat? To za***isty interes. Ile ty tam oddasz pewnie z 100 tys wszystkich kosztów. 

A kto pisał że będę spłacał 15 lat?  Rozciągam zawsze kredyt na jak najdłuższy okres. 300 mam obecnie ale szybko spłacam, przeważnie to połowa okresu kredytowania. Nie jest źle,  bo część sprzętu zarabia na usłudze.

Opublikowano

A ja wrócę do kredytu Pana Sasina. Byłem dziś w PKO BP bo tam mam konto i pani proponowała lokatę na 7%. Podziękowałem to zaproponował kredyt dla rolników nowa oferta z kontem pytam jakie rso to pani na to ok 11%. Uśmiechnołem się i podziękowałem za atrakcyjną ofertę.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, szzone napisał:

A ja wrócę do kredytu Pana Sasina. Byłem dziś w PKO BP bo tam mam konto i pani proponowała lokatę na 7%. Podziękowałem to zaproponował kredyt dla rolników nowa oferta z kontem pytam jakie rso to pani na to ok 11%. Uśmiechnołem się i podziękowałem za atrakcyjną ofertę.

Jest w telewizji że dają 300 tys. Jest. I to się liczy. 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, marijusz napisał:

trochę znów wyjdę poza wasze tematy ale czy za mocznik polski z inb ma ktoś niższą cene niż 2700 netto przy 24 tonach?

Póki co nie ma bo to cena z możliwie najniższą marżą dystrybutorów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v