Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja spokojnie czekam do wiosny z zakupem azotu czyli do 21 marca a mamy jeszcze jesień dwa tygodnie. Jak ktoś panikuje z zakupami to proszę zobaczyć jak leci na łeb stal i nikt tego nie kupuje o węglu nie wspomnę i tak będzie z nawozem

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
22 minuty temu, Jurniczek napisał:

Ja spokojnie czekam do wiosny z zakupem azotu czyli do 21 marca a mamy jeszcze jesień dwa tygodnie. Jak ktoś panikuje z zakupami to proszę zobaczyć jak leci na łeb stal i nikt tego nie kupuje o węglu nie wspomnę i tak będzie z nawozem

21 marca to już będę miał na bank druga dawkę w pszenicy zaaplikowana 

• Like 2
Opublikowano
35 minut temu, robi57362 napisał:

jestem tego samego zdania co Jurniczek, tyle że ha czekam max do polowy lutego czy zrobie dobrze to będę wiedział jak kupie

no właśnie nie ma presji na zwyżki jak rok temu jest natomiast na zniżki  surowce w dół ropa tanieje gaz tani i pełne magazyny  może dużych obniżek nie będzie ale na niewielkie jest duża szansa

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, tommy66692 napisał:

21 marca to już będę miał na bank druga dawkę w pszenicy zaaplikowana 

Nie bądź taki hop do przodu , żeby się nie okazało że ktoś za ciebie będzie to robił o zimie nie wspomnę .

W 2013 roku 5 kwietnia woziłem obórnik na pryzmę bo śnieg leżał 20 cm 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, MatiHolland napisał:

Nie bądź taki hop do przodu , żeby się nie okazało że ktoś za ciebie będzie to robił o zimie nie wspomnę .

Wiesz, ale on na pierwszą dawkę dał sraczkę, a na drugą dopiero nawóz.

Opublikowano
18 minut temu, MatiHolland napisał:

Pamiętam ten dzień jak dziś. Wiozłem Małżonkę do porodu :)

Opublikowano
MonteChristo napisał:

3 godziny temu, andrzej1988 napisał:

rsm 28 kupiony na jesieni po 1370 brutto. Trochę zdrożał widzę.

Gdzie kupowałeś? u mnie Gmina Batorz powiat LJA, k**wa jak zwykle nawozy najdroższe, a zboże najtańsze płaciłem 1440

No właśnie w Batorzu kupowałem i ceny RSMu mieli lepszą niż u konkurencji w moich stronach.

Opublikowano
18 godzin temu, MatiHolland napisał:

U mnie przejechać byli ciężko, mam zdjęcia jeszcze z tej zimy.

Opublikowano

Na początku kwietnia 2023 był śnieg, ale 8 marca , było wólkowane pole pod buraki, po 6 kwietnia robiło się ciepło 15 było siane zboże ,18 buraki, nawozy były posiane przed sniegiem w marcu

Opublikowano (edytowane)

grys opowiedz jeszcze właśnie jak to później sadzisz na wiosnę jestem ciekawy. Najważniejsze że masz z tego kasę i satysfakcję więc nie słuchaj docinek ludzi co tylko chcą wrzucić nasiona w ziemię zamówić kombajn ziarno na tira i tylko na kasę czekać. A wracając do tematu cen. Woj łódzkie powiaty łęczycki poddębicki ceny przy małych ilościach od 1 palety

Saletra 2000 worki

Saletrosan 26 1700 worki

Sól potasowa big 2300

Tarnogran 2200 worki

Saletrzak big 1700

Polifoska 6 3200 worki

Mam 90%kupione zakupy robiłem od lipca do listopada. Ogólnie uważam że na 99% nawozy stanieją bliżej wiosny bo ruch jest mały.

Edytowane przez Pawelch91
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Galan z Łukaszkiem już kupili nawozy i boją się, że jak stanieją to bogdan z jankiem przykleją im łatki wydojonych. :D  Ludzie już tacy chętni na wydawanie kasy nie są, szczególnie ci co kupili fosforan po 5000, saletrę po 4000, a pszenicę sprzedali po 800-900.

• Like 8
  • Haha 1
Opublikowano

Ruch na wiosnę będzie ale nie taki jak co roku nie taki na jaki liczą handlowcy i składy. Dlaczego? Bo sporo rolników kupiło bądź zamówiło nawozy po żniwach, i na początku września i teraz po dopłatach i kasa się już powoli kończy naprawdę ten rok pokazał że jak niema wody to niema plonu więc mniej ton do tego jeszcze jakie ceny 700z groszami pszenica pszenżyto 600z groszami żyto 530netto więc ludzie nie mają za co kupić takich ilości. Ja pomimo tego że mam już prawie wszystkie nawozy to mam nadzieję że zaczną taniec na wiosnę jeśli nie w marcu to w kwietniu.

Opublikowano

Ja też już nawóz zakupiony praktycznie cały. Saletra po 1.800 poli 5- 2.900. Taniej raczej nie będzie a będzie żaden problem. Raz się wygra raz przegra ale jak jest towar to głową spokojna

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v