Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jakitaki napisał:

@6465 wozi próbki a z rolnictwa nie zrezygnował. 

@6465 Ty masz wyrobiony pogląd. Co jest lepsze?

Sam hodowli nie uciągnę to z niej zrezygnowałem, a w polu robić i jeździć autem lubię. Więc robię to co lubię. Jeszcze mi za to płacą. Więc co chcieć więcej 🤷

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Fosforan amonu 18/46. Import. Jakieś inne importy się trafiają czy jest tylko ten bo kogo się pytam to właśnie ten ma. stosował ktoś ?

Dnia 8.09.2023 o 08:54, Dastan napisał:

IMG_20230906_085248.jpg

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, jezyk_nh napisał:

Fosforan amonu 18/46. Import. Jakieś inne importy się trafiają czy jest tylko ten bo kogo się pytam to właśnie ten ma. stosował ktoś ?

IMG_20230906_085248.jpg

Dosyć drobna granula, ale rozsiewa się dobrze. Ładnie się wysypał, chociaż pewnie świeżo workowane, to nic nadzwyczajnego

Jakby ktoś się zastanawiał czy warto robić badania gleby to nagrałem o tym materiał ostatnio: https://youtu.be/vG-_hnA5o58?si=PL9aoOqXkXWuulZ5

Edytowane przez Łukaszzz
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 10.09.2023 o 07:56, rolnik039 napisał:

Trza było mu jeszcze gnojowicy nalać na podwórko 

Niby przypadkiem i nic ci nie zrobią najwyżej zgłosisz do oc z tytułu gospodarstwa Kiedyś cwaniakowi zwinąłem kilkadziesiąt m siatki  ze słupkami (ciągnąc za przypadkowo owijający się drut naciągowy  i  poskakali skakali i nic -a jechałem dopóki się ciągnik ponad 200km nie  zakopał 

Opublikowano

Ja z rolnictwa już się chyba piąty rok wycofuje ale zawsze coś mnie zatrzymywało. Teraz ni chu.. 

Obsieje bez nawozów. Na placu zostało trochę azotu to rozsypie na wiosnę. Środki akurat się z magazynku wypryska i gaszę światło. 

Zabawa ta zaczęła za dużo kosztowac. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Łukaszzz napisał:

Dosyć drobna granula, ale rozsiewa się dobrze. Ładnie się wysypał, chociaż pewnie świeżo workowane, to nic nadzwyczajnego

Jakby ktoś się zastanawiał czy warto robić badania gleby to nagrałem o tym materiał ostatnio: https://youtu.be/vG-_hnA5o58?si=PL9aoOqXkXWuulZ5

Po ile takie coś u was? U mnie fosforany nie do dostania, to wziąłem Polifoske 8, potas mi akurat zbędny. NIe wiem czy nie chcą tego brać na place czy problem z dostępnością.

Opublikowano
6 minut temu, Dastan napisał:

Po ile takie coś u was? U mnie fosforany nie do dostania, to wziąłem Polifoske 8, potas mi akurat zbędny. NIe wiem czy nie chcą tego brać na place czy problem z dostępnością.

Ja kupiłem 2950 brutto ten 18-46, po cenach składników wychodziło, że lepszy dap za 4000 i korn kali niż polifoski, które były droogie. Więc oszczędność była na tym, mam nadzieję, że działanie w pełni odpowiednie 

Opublikowano
53 minuty temu, Dastan napisał:

Ja kupiłem po 3050 brutto kilka dni temu. Wcześniej można było go kupić po 2800 br. No ale najpierw się czekało, później nie było. A teraz trochę się pojawiło. Wziąłem ostatnie 4.5 t. Pod pszenicę pójdzie po 80-90 kg/ ha

Opublikowano
8 godzin temu, jezyk_nh napisał:

IMG_20230906_085248.jpg

Kupiłem taki 3 lata temu w bardzo promocyjnej cenie bo trafiał się zbrylony a w worku było max 2kg nawozu twardego jak skała, ale ogólnie dobrze się wysiewał i dobrze działał.

Opublikowano
jezyk_nh napisał:

Dnia 8.09.2023 o 08:54, Dastan napisał:

IMG_20230906_085248.jpg

kupilem tego i korn kali 20 lipca z przedpłatą, dopiero w piatek dotarł. Niby problem jest z dostępnością fosforanu

Opublikowano
18 godzin temu, Andpol napisał:

@tobago a co mają powiedzieć co tylko z rolnictwa sie utrzymują?

Nie będę im współczuć bo każdy sam decyduje o swoim losie. Zaklinają rzeczywistość twierdząc ze jest tak wspaniale to niech dalej żyją w swoim świecie. 

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v