Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

gdybys jeszcze dal namiary na firme i jakie to nawozy -npk to troche malo. 

to dzisiejsza oferta dla mnie - jak napiszę u kogo to skoczysz na mnie że lobbuję i reklamuję nie napiszę u kogo to nazwiesz mnie że zmyślam albo jestem nieżyczliwy  .Ale doradzę bież telefon i dzwoń w końcu trafisz bo cennik jest świeży .A dodam jeszcze i tam też jest przedpłata -dla jednego warta ryzyka dla drugiego nie 

Opublikowano

Lokalny:
Korn Kali                                            1850/50kg 1830/bb
fosforan OCP 18-46 (w wodzie 43) 3400/bb
8-20-30 (nie wiem jaki)                     3400/bb

Ampol:
Korn Kali                   1771/50kg
sól                              2484/bb
7-13-20 import         2430/bb
3,5-10-18 lubofos     2106/bb
3,5-10-20 lubofoska 2376/bb
0-12-24 lubofoska    2376/bb
mocznik import        2268/bb
mocznik kraj (+ih)     2592/bb

ceny brutto

Opublikowano
1 godzinę temu, Damianek20 napisał:

Ksc saletra 1808 brutto

Saletrzak 1458 

Sól 2398 

Korn kali 1290 netto

Jak sądzicie kupić saletrę ? 

Nie,

Najnowsze odczyty wskaźników PMI dla sektora gospodarki pokazują trend pogorszenia produkcji, zatrudniania, spadki cen wyrobów gotowych, spadki nowych zamówień i coraz gorsze perspektywy.

Generalnie kibel!

Firmy produkcyjne zaczynają obniżać ceny swoich produktów bo popyt spada. Producenci nawozów nie żyją w próżni k**wa jego mać i nie ma żadnego uzasadniania na podnoszenie cen swoich produktów.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Damianek20 napisał:

Ksc saletra 1808 brutto

Saletrzak 1458 

Sól 2398 

Korn kali 1290 netto

Korn Kali w porównaniu do soli wychodzi dużo korzystniej i ogólnie cena bardzo dobra na ten moment, bo tam w innych firmach wychodzi ok. 1600netto

Opublikowano
22 godziny temu, soltys48 napisał:

Osiągalny dla każdego.

Sam dokupuje rocznie na pewno z 500t

IMG20230901150736.jpg

Bydlęcy ile za tone dajesz, 100 km wozić obornik to koszty, w okolicy nikt nie sprzedaje

Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Wagonami z Ukrainy nie przywieźli by tak po bratniemu .

A z powrotem pszenicę i kukurydzę tak że transport będzie wykorzystany

Opublikowano

Nie namawiam ale rozrzucałem po 3-5 tyś ton osadu rocznie i fosfor podskoczył do zawartości ekstremalnie wysokiej jednak cynk również i teraz muszę znacznie ograniczyć tyle że ciągniki jeszcze po pół roku śmierdzą to minus i ten cynk to minus natomiast przywiozą za darmo i jeszcze dopłacają -jest trochę papierów i prób glebowych ale nie ma źle ale obornik to obornik 

Opublikowano

U nas nie dopłacają i jest minus nierównomiernie to rozrzucają jest półpłyny , by trzeba dobrym beczkowozem wozić

Opublikowano
20 minut temu, v11 napisał:

Nie namawiam ale rozrzucałem po 3-5 tyś ton osadu rocznie i fosfor podskoczył do zawartości ekstremalnie wysokiej jednak cynk również i teraz muszę znacznie ograniczyć tyle że ciągniki jeszcze po pół roku śmierdzą to minus i ten cynk to minus natomiast przywiozą za darmo i jeszcze dopłacają -jest trochę papierów i prób glebowych ale nie ma źle ale obornik to obornik 

A co powiesz o pofermencie z biogazowni. Będzie efekt po tym, warto stosować?

Opublikowano
2 godziny temu, sw_kamil napisał:

Korn Kali w porównaniu do soli wychodzi dużo korzystniej i ogólnie cena bardzo dobra na ten moment, bo tam w innych firmach wychodzi ok. 1600netto

No za pozno. Jak miałem na nią ofertę to chcieli 1714 brutto w cukrowni. Dlatego wziąłem sól 

Opublikowano

do mnie wożą  z dodatkiem hydrożelu nie rozpływa się ale też nie jest jakoś nadzwyczajnie suchy można rozrzutnik obsypać i nie spada .Dodatkowo moim zdaniem hydrożel magazynuje w następnych latach wodę dla roślin ale to moje spostrzeżenie a teraz jak ST przykrywam tylko talerzowaniem 

9 minut temu, GRZES1545 napisał:

A co powiesz o pofermencie z biogazowni. Będzie efekt po tym, warto stosować?

Nie mam pojęcia nie stosowałem trzeba wypróbować i ocenić 

• Thanks 1
Opublikowano
53 minuty temu, v11 napisał:

U mnie po 2 latach od nawożeniem osadem 200 ton/ha w badaniach były takie same wyniki fosforu jak przed nawożeniem , czyli średnie zawartości . Jednak rędzina blokuje fosfor że w badaniach wychodzi słaby , a on jakoś się tam w ziemi jakoś uwalnia , bo nawet w kukurydzy nie widać żeby się fioletowa robiła , czyli musi jednak ten fosfor pobierać . Fakt jest taki że ze 4 lata było odcięcie na polu gdzie był osad dawany , a gdzie nie , ale niestety nasz obszar podciągnęli pod ,, Obszar chroniony krajobrazowo'' , (choć akurat są szczere pola , bez jakiś cudów) i się skończyło nawożenie osadem .

Opublikowano
7 godzin temu, Damianek20 napisał:

Ksc saletra 1808 brutto

Saletrzak 1458 

Sól 2398 

Korn kali 1290 netto

Daj namiar na Korn kali w cenie 1290 netto. Tylko bez ściemy. 

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, v11 napisał:

ale ja nie dawałem 3 tyś na ha tyle w roku rozwoziłem zgodnie z zaleceniami do 9 t/ha 

a też dawałem zgodnie z zaleceniami , i tyle mi tego wyliczyli , dokładnie dawka skumulowana na 3 lata  pod kukurydzę 206 ton/ha (45 ton suchej masy) , tyle że u mnie było to pół płynne ( coś ala kisiel) . Tirami mi to lali takimi paskami że z naczepy to ze 100 metrów przejechał , i ja to potem poprawiałem rozprowadzić po całości , żeby było równo ( pługiem do śniegu, szło fajnie ) 

Opublikowano
2 godziny temu, mysza103 napisał:

a też dawałem zgodnie z zaleceniami , i tyle mi tego wyliczyli , dokładnie dawka skumulowana na 3 lata  pod kukurydzę 206 ton/ha (45 ton suchej masy) , tyle że u mnie było to pół płynne ( coś ala kisiel) . Tirami mi to lali takimi paskami że z naczepy to ze 100 metrów przejechał , i ja to potem poprawiałem rozprowadzić po całości , żeby było równo ( pługiem do śniegu, szło fajnie ) 

W życiu pierdolneli się z przecinkiem inaczej tego nie widzę  A 206t na 45 suchej to prawie 25% sm a taki się trzyma jak pomiot od niosek pół suchy a taki prawie płynny to 10-12 %sm  mnie kontrolowali kilkakrotnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v