Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, robi57362 napisał:

znajomy mi gadal ze jak chce moze zakawic saletrzak po 960 zl netto bez faktury 🤔

Chyba że zayebie kilka worków z dużego gospodarstwa lub kombinatu😁

Opublikowano

Dziwna cena, zważywszy że do tej pory takiej nie ma.

Chyba że masz upust pracowniczy.

Za 1100 to możesz mi słać auto 32, tylko poczekaj aż maszerów dokupię🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, GABBER85 napisał:

.. no szczególnie przy pszenicy po 800 i kosztach zycia +30%

Koszty życia więcej poszły go góry😁 nie oznacza to że będę walił npk w dawkach jak 3 lata temu. Oznacza to że sypne coś może na pszenice ( rzepaku bez npk to sobie nie wyobrażam)

Opublikowano
6 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Ja bym też złożył ale kupiłem nawóz w maju , salmag po 2000 zł a poli 6 po 4350 zł , teraz salmag 1300 zł poli 3350 zł .

Z rolników co siali nawozy pod późniejsze uprawy zrobili sobie cyrk . Jak zostanie im pieniędzy to powinni dać wszystkim lub dołożyć do ha albo dopłacić więcej tym co kupowali nawozy po 4- 5 tys . Yara Compleks czy Siarczan potasu dalej po 6000 zł .

A kto komu kazał kupować po 4 -5 czy 6 tys? Za sraczkę teraz trzeba dopłacać? W tej branży zawsze jest było  i będzie ryzyko co kiedy gdzie sprzedać  czy kupić. Państwo żeby wypłacić Ci 1000 zł rekompensaty to najpierw musi Ci zabrać 2000 zł.

• Like 4
Opublikowano
Dnia 21.06.2023 o 19:59, kanalia2 napisał:

dlatego ja od zeszłego roku  ubezpieczam przez brokera nie przez towarzystwo. Gośc ma ma zatrudnionego na stałe radce prawnego , współracuje z rzeczrznawcami sądowymi  i niema zmiłuj.  Odrazu wystepuje o odszkodowanie nie dają wali sprawe do sądu. U nas jest gość co ma 300 ha kukurydzy notorycznie kukurydza wyjebana przez dziki, koło łowieckie w kulki leciało, od 5 lat gość zakupi sobie drona i po zasiewie kukurydzy codzienie lata  i filmuje  jak mu ryją, po wschodach dzwoni do brokera ten przysyła  rzeczoznawce i sprawa do sądu idzie. Koło łowieckie przez 4 lata cwaniakował ( tyle trwał proces)  ale rok temu dostali prawomocny wyrok na 500 tys, to im rura zmiękła  w tym roku kolejne 400 tys.  a kolejne sprawy na wokandzie. Efekt odrazu odstrzały dzików się zwiekszyły

Jak namierzyć takiego brokera?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Unexpected napisał:

Jak namierzyć takiego brokera?

no mój jest Czechem z Moraw przybył do polski za.... polka i został na stałe. gość jak potrzeba to o 22 przyjedzie  kiedy ludzie z pól zjada oprzety porobią , gdzie polski agent już dawno spi albo grilla robi. W mojej okolicy na mniego pozostali agenci patrzeć nie mogą. w ciagu 2 lat pozabierał im 50-70 % klientów

Opublikowano
34 minuty temu, kanalia2 napisał:

no mój jest Czechem z Moraw przybył do polski za.... polka i został na stałe. gość jak potrzeba to o 22 przyjedzie  kiedy ludzie z pól zjada oprzety porobią , gdzie polski agent już dawno spi albo grilla robi. W mojej okolicy na mniego pozostali agenci patrzeć nie mogą. w ciagu 2 lat pozabierał im 50-70 % klientów

Taka świeża krew na gwałt wprowadzić wśród medyków bo od kasy w d*pach im się powywracało.

Opublikowano
1 minutę temu, Jurniczek napisał:

Taka świeża krew na gwałt wprowadzić wśród medyków bo od kasy w d*pach im się powywracało.

czy ja wiem świeża krew?? gośc po 60 -tce ale mu się chce,  tłumaczy ci co najlepiej ubezpieczyć, dlaczego lepiej droższa składkę np. za budynek zapłacić  niż wziąść najtańszą opcje. To ty finalnie decydujesz ale masz przedstawione możliwości i oferty z róznych towarzystw. Mój stary agent to przyjeżdzał tydzień przed końcem polisy  i szybko szybko tu mi podpis tu m kase daj i jachał w piz du przez rok się nie pokazywał. a ten jak mówie robie opryski przyjedz po zmroku to po zmroku był.  Nie stac mnie było w danym momencie na zapłate składki  zapłacił za mnie ( ja mu potem zwróciłem) W Środzie jednenu sie obora spaliła  jego rodzimy agenent olał gościa ciepłym moczem a ten na prośbę jego sąsiada dużego mlecarza  ( klient tego brokera ) poszedł i  się polisą i wydębieniem odszkodowania  zajoł mimo ze ten jego klientem nie był i ani złotówki za polise nie widział. Taka praca pro bono która teraz mu owoce przynosi.

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Elvis1090 napisał:

Kupiłem tarnogran po 2100 zł/t , jak myślicie dobry ruch czy strzeliłem sobie w kolano?🙂

jak to jeden kiedyś tu napisał.. szczał w stopę.... 🤭

Opublikowano

elplon stabil  jak w tym z rozpuszczlnością? Sąsiad mówił że dostał ofertę poniżej 2tys. Mówił o elplon 15 30. Ale takiego chyba nie ma. 

Opublikowano
12 minut temu, Elvis1090 napisał:

Podzieliłem ryzyko na pół i kupiłem tylko połowę tego co potrzebuje , zobaczymy co się będzie działo 🙂😋

Nie chodzi o ryzyko a wybór nawozu. Skład i rozpuszczalność

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

9 minut temu, Elvis1090 napisał:

Kupiłem tarnogran po 2100 zł/t , jak myślicie dobry ruch czy strzeliłem sobie w kolano?🙂

Kupiłeś  to Kupiłeś, na dziwki nie wydałeś...

na to też trzeba wydać czasem dla sportu xd

Opublikowano

Właśnie superfosfat jest ok 

A reszta pk i npk słabiutka rozpuszczalność fosforu 😐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v