Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E tam, po prostu ludzie znowu rajcują się tytułem artykułu, nie zauważając w antypisowskim szale, że połowa treści tego artykułu to bzdury. 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, v11 napisał:

Jeszcze nie było do tyłu a zdziwienie takiego dochodu jak za miniony sezon jeszcze nie miałem (bo właśnie skończyłem mogło być lepiej ale jak nie ściemniają i dorzucą jeszcze dopłatę to rekord życia i nie przychodu a dochodu

raz na ile lat trafi sie taki sezon ?? 

mnie pierwszy i mam nadzieje nie ostatni, chco u mnie ten problem ze gdy cena idzie w gore z powodu powodzi to nie mam co sprzedac..

7 godzin temu, nie napisał:

co to za propaganda o upadku azotów? większość zakładów nawozowych w europie wstrzymywała produkcję basf, yara

w szpitalu  tylko w nocy masz dostep do internetu ?? lekarze spia ,pielegniarki drzemia a psychole pracuja 😂

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, v11 napisał:

Jeszcze nie było do tyłu a zdziwienie takiego dochodu jak za miniony sezon jeszcze nie miałem (bo właśnie skończyłem mogło być lepiej ale jak nie ściemniają i dorzucą jeszcze dopłatę to rekord życia i nie przychodu a dochodu

To w zeszłym sezonie2021/2022 byłeś na marsie że rekordu nie miałeś, skoro liczysz na dopłate to nie sprzedałeś po żniwach , więc nie może byc rekord , nie ściemniaj , po twojej ostatniej wypowiedzi widać jak masz zprany mózg

Edytowane przez miwigos
Opublikowano (edytowane)

A jaki masz problem brakuje nawozu na rynku, mają produkować i sprzedawać ze stratą  na zachód czy wschód

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

100% z obecnego poziomu. A jaką mocą dzisiaj produkują? 10, 30 czy 50%. Jak 10% I zwiększą o 100% to będzie całe 20%. Ale tytuł artykułu chwytliwy. 

• Like 6
Opublikowano
4 godziny temu, miwigos napisał:

To w zeszłym sezonie2021/2022 byłeś na marsie że rekordu nie miałeś, skoro liczysz na dopłate to nie sprzedałeś po żniwach , więc nie może byc rekord , nie ściemniaj , po twojej ostatniej wypowiedzi widać jak masz zprany mózg

Mózg zostaw w spokoju - jak mogłem sprzedać QQ w żniwa ? a dopłata nalezy się nawet do sprzedanej po 1300 1400 A że kontrakt na kwiecień i maj tylko się cieszyć -samej dopłaty starczy na ciągnik -aaaaamen

5 godzin temu, jacus napisał:

raz na ile lat trafi sie taki sezon ?? 

Takiego jeszcze nie było nawozy i srodki miałem fuksa albo intuicję a po 1,3 1,4  nigdy QQ nie sprzedawałem plony też wyższe od średniej i nad czym tu debatować 

Opublikowano

Tu jak komuś się powodzi to jest pisior , za dużo TVPis oglada itp itd.

Tak jak mówisz ludzie się rozpuścili i by przy dzisiejszej mechanizacji z 20 ha chcieli żyć. Do tego na poziomie i jeszcze inwestować. A juz najlepsi są tacy co wiecznie o socjalu nawracają, ale sami jako rolnicy podatków  prawie nie  płacą i co chwilę jakieś dopłaty i ulgi biorą.  

Ale to im sie należy 😁😁 Tak samo jak szydło kiedyś tłumaczyła podwyżki w rządzie 😁😁

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, PawelWlkp napisał:

Tak jak mówisz ludzie się rozpuścili i by przy dzisiejszej mechanizacji z 20 ha chcieli żyć. Do tego na poziomie i jeszcze inwestować. A juz najlepsi są tacy co wiecznie o socjalu nawracają, ale sami jako rolnicy podatków  prawie nie  płacą i co chwilę jakieś dopłaty i ulgi biorą.  

Ale to im sie należy 😁😁 Tak samo jak szydło kiedyś tłumaczyła podwyżki w rządzie 😁😁

Piękny obraz pisowskiego, zawistnego przygłupa, no jak to ktoś mógłby godnie żyć, uj***ć go żeby czasem nie miał lepiej odemnie. 

• Like 1
Opublikowano

A co w tym dziwnego, że ktoś kto ma 20 ha ojcowizny i powiedzmy 25 lat, chce się rozwijać? Od czegoś trzeba zacząć. Ktoś, komu się chce i wie co robi, zaczynając na 20 ha z zapleczem z PRL czesto dalej zajdzie, od kogoś kto ma wielokrotność tego co ten pierwszy. Zwłaszcza gdy drugiemu nie koniecznie się chce . 

Na gospodarstwo zawsze trzeba patrzeć jak na przedsiębiorstwo. Wielkie firmy, które odniosły ogromne sukcesy, też kiedyś zaczynały od małego przedsięwzięcia i budowały to pokoleniami. Pomyłka jest, gdy ktoś myśli, że za swojego życia z tych 20 ha zrobi kilka tyś ha, bez zostawienia za sobą nie wiadomo jakich długów. Natomiast śmiało może zostawić wielokrotność tego co dostał na początku... A już następne pokolenie dojedzie do tych tyś ha... Albo straci wszystko, na rzecz kolejnego ambitnego młodziaka, bo mu się będzie chciało...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PawelWlkp napisał:

A to z 20ha nie idzie wyżyć? I od kiedy sama liczba hektarów może o tym świadczyć? Jest cała masa czynników która wpływa na to czy nam się opłaca czy też nie, tak więc rzucanie jakimiś liczbami jest zupełnie bez sensu

Kolega sprzedawał ciągnik, wystawił za 52 tyś, przyjechali klienci - ojciec z synem i zaraz pierwszy tekst że oni mają 140ha. A drugi tekst od razu że dają 40 tyś i mogą brać. A kolega na to: to Wam ku_wa coś słabo idzie na tych 140ha że tak cenę od razu zbijacie! 😂

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, farmerss34 napisał:

gaz na giełdach 24€ , a nasi dalej będą drążyć ,że drogo kupują

Znając życie kupili na górce na 2 lub 3 lata 

• Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v