Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
19 minut temu, boogie7 napisał:

4800

4300 polifoske 6 da sie kupić. 

Mocznik Import 2960 netto. 

to tak jakby RSM 32 był po 2060 zł

Żal mi tych którzy nie potrafią liczyć i kupują rsm po 3,5 tyś...

Opublikowano
30 minut temu, alfa napisał:

Tak k**wa obniżki ww wrześniu gaz 350 saletra 3700 beż vat teraz gaz 60 saletra 3700 bez VAT.  Zaraz ma spaść na 40 gaz a saletra dalej 3700  . Całe pieprzone państwo utrzymywane z rolników a te geboziaje z pisu nic sobie z tego nie robią szmaciarze pieprzone.  Przecież na wiosnę nawoz był drogi bo gaz drogi a to 85 procent kosztów.  To teraz co jest drogie? Transport z pulaw ? Zaraz pis ogłosi że 80 procent kosztów to transport nawozu di klienta i dalej wszyscy się będą cieszyć 

No przecież Kowalczyk dzisiaj w rmf sam przyznał że gaz "troszeczkę" potaniał 🤣

Opublikowano
52 minuty temu, alfa napisał:

Tak k**wa obniżki ww wrześniu gaz 350 saletra 3700 beż vat teraz gaz 60 saletra 3700 bez VAT.  Zaraz ma spaść na 40 gaz a saletra dalej 3700  . Całe pieprzone państwo utrzymywane z rolników a te geboziaje z pisu nic sobie z tego nie robią szmaciarze pieprzone.  Przecież na wiosnę nawoz był drogi bo gaz drogi a to 85 procent kosztów.  To teraz co jest drogie? Transport z pulaw ? Zaraz pis ogłosi że 80 procent kosztów to transport nawozu di klienta i dalej wszyscy się będą cieszyć 

Oni czekają aż zima wróci i na dodatek rosjanie zrobią gdzieś dziurę w gazociągu i nagle gaz podrożeje na 100-150 dolarów i wtedy wyjdzie prezes azotów i powie że oni utrzymują stabilna cenę nawozów koło tych 3,5 tys jak to minister Kowalczyk zapowiedział. Jakby obniżyli to cały zachód by się na nasze nawozy rzucił i wykupił wszystko. Oni wiedzą co robią. Schemat z paliwem się sprawdził bo większość ludzi skakała z radości ze paliwo nie podrożało mimo powrotu 23% i tu tak samo będzie . Jak jest głupie społeczeństwo to co poradzić. Dać parę zł zasiłku i zapomogi, dać jakieś mieszkanie socjalne , zwolnienie z podatku i zdecydowanej większości to wystarczy do szczęścia. Po co robić jak dają. 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

U mnie okoliczny punkt Poli 6 - 4800 Brutto, saletra 3890 Brutto. Odnośnie cen to dzisiaj Morawiec powiedział że Polska odegra kluczową rolę w odbudowie Ukrainy , resztę dopowiedzcie sobie sami.

Edytowane przez marek1977
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, boogie7 napisał:

A plebana na kolędzie też sowicie nagrodziłeś ? 

Ku.wa, skąd się biorą takie przechwalne .upy... 🤦

najgorzej jest jak ktoś napisze szczerze, to was krew zalewa że ja przepłaciłem no k......a, tak martwicie się o moje finanse

ok jestem frajerem lepiej Ci z tego powodu

dla mnie możecie kupić i po 1000/t 

Opublikowano

Fajnie tak piszecie o naszych obywatelach, że większość to patologia i nieroby tylko zasiłki im dac i wszystko łykną, trochę jak w takim powiedzeniu, większość społeczeństwa mysli, ze większość to idioci

P. S. A tak naprawdę to wszyscy jesteśmy tacy sami

Opublikowano
15 minut temu, tommy66692 napisał:

Oni nie mogą wygrać wyborów 

a ty jeszcze wierzysz że my mamy wpływ na wybory, o najbliższych wyborach w Polsce zadecyduje nasz największy sojusznik zza oceanu, 

kto u nich robi zakupy tusk czy błszczak ?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ksawery napisał:

Fajnie tak piszecie o naszych obywatelach, że większość to patologia i nieroby tylko zasiłki im dac i wszystko łykną, trochę jak w takim powiedzeniu, większość społeczeństwa mysli, ze większość to idioci

P. S. A tak naprawdę to wszyscy jesteśmy tacy sami

Jak to mówią nie oczekuj cudu kraj taki jaka większość ludu 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Ksawery napisał:

trochę jak w takim powiedzeniu, większość społeczeństwa mysli, ze większość to idioci

zacytuj to powiedzenie.

Opublikowano
2 minuty temu, pawelek98 napisał:

najgorzej jest jak ktoś napisze szczerze, to was krew zalewa że ja przepłaciłem no k......a, tak martwicie się o moje finanse

ok jestem frajerem lepiej Ci z tego powodu

dla mnie możecie kupić i po 1000/t 

Z większości wychodzi zazdrość że miałeś kasę i kupiłeś. Tylko że aktualnie ceny spadły to mogą pokozaczyc że oni nie kupili bo ,,wiedzieli'' że będzie taniej. A tak naprawdę gow.o wiedzieli a nie kupili bo nie mieli kasy w większości przypadków. Jakby nawozy podrożały to zdecydowana większość z tych krytykantów twierdzilaby że przechodzi na ekologię albo że miała nawozy na przyszły sezon już dawno kupione ( mimo iż nic by nie mieli). Takie dowartościowywanie się że niby ktoś podjął gorsza decyzję niż oni. Sam nie kupiłem nawozów bo poprostu zawsze kupuję pozna wiosną. A że mam dużo nawozów naturalnych to się mocno nie przejmowałem czy kupię czy nie . Teraz jak zaczęło taniec to się trochę interesuje zakupem 

• Like 5
  • Haha 1
Opublikowano
47 minut temu, krzychu121 napisał:

Schemat z paliwem się sprawdził bo większość ludzi skakała z radości ze paliwo nie podrożało mimo powrotu 23%

a mniejszość skacze z wściekłości że nie podrożało🤣

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, krzychu121 napisał:

Z większości wychodzi zazdrość że miałeś kasę i kupiłeś. Tylko że aktualnie ceny spadły to mogą pokozaczyc że oni nie kupili bo ,,wiedzieli'' że będzie taniej. A tak naprawdę gow.o wiedzieli a nie kupili bo nie mieli kasy w większości przypadków. Jakby nawozy podrożały to zdecydowana większość z tych krytykantów twierdzilaby że przechodzi na ekologię albo że miała nawozy na przyszły sezon już dawno kupione ( mimo iż nic by nie mieli). Takie dowartościowywanie się że niby ktoś podjął gorsza decyzję niż oni. Sam nie kupiłem nawozów bo poprostu zawsze kupuję pozna wiosną. A że mam dużo nawozów naturalnych to się mocno nie przejmowałem czy kupię czy nie . Teraz jak zaczęło taniec to się trochę interesuje zakupem 

Tak co za mądrość napisana nie jeden bamber stracił na zakupie nawozów drogich , to raz a drugi raz tanio sprzedają , Pszenicę i rzepak , nie kiedy straty są do 150 tyś na płodach + przepłacone nawozy , bilans bliski 200 tyś , nie ma co nic się nie stało , Narodowe Hasło . jednak się stało 200 tyś nigdy nie odrobią .

Takim tokiem myślenia , nie jedna firma by splajtowała ale rolnik jakoś przetrzyma .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
12 minut temu, witejus napisał:

a mniejszość skacze z wściekłości że nie podrożało🤣

Jak nie podrożało?

Względem tego przez vatem jest teraz droższe średnio 15-20 groszy na lokalnych stacjach. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, witejus napisał:

ja widzę że jest tańsze o kilka, kilkanaście groszy.

A u nas droższe. 🤷‍♂️ cena z wczoraj z jednej stacji B0 7,86

Edytowane przez PRIMO
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DW88663311
      Witam 
       lamborghini premium 950dt 
      Miga kontrolka wykrzyknik w trójkacie 3 razy wolno i 5 razy szybko(pewnie bląd 35?i kompletnie nie reaguje rewers przód tył.nie jedzie kompletnie

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
  • Dodaj nową pozycję...
v