Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

moj powiat juz mozna siać ale w pole na razie za mokro... Ale obornika musze się pozbyć bo wszędzie pełno...można rozwozić na łąki jak juz  ta srednia 3 stopni jest przekroczona??

Opublikowano
mtz55 napisał:

Myślicie że GA na 1 marca nowy cennik  bo wszędzie obniżniki...

jak nie ga obniży to importerzy obniża żeby sprzedać swój towar, bo z nawozami robi się podobnie jak wcześniej że zbożem czy węglem. czyli najpierw: Nie ma, brakuje towaru bo kryzys, bo wojna, bo zerwane łańcuchy dostaw, by doslownie za chwilę tak się odmienilo, że się okazuje że każdy tego towaru ma pełne magazyny a kupujących jakoś nie widać. to cena musi spaść. ja po dziś dzień jeszcze nie kupiłem azotu i czekam do 1 marca. i tak jeszcze nie mam co wjeżdżać w pole bo u mnie w okolicy nie można, dwa że za mokro a większych przymrozków nie widać. i trzy - lokalne składy mają place zawalone nawozami, także na ewentualny transport Nek będę musiał czekać długo bo w ostateczności sam sobie pojadę i wezmę jak już będę potrzebował.

• Like 3
Opublikowano
15 godzin temu, jacu napisał:

Po co sprawdzać czy można siać azoty czy nie chyba każdy ma swój rozum i wie co robić

Pewnie że każdy ma swój rozum , i pewnie ci co zamierzali rozsiać , to już rozsiali , ale to chyba w niczym nie przeszkadza że sobie ktoś zobaczy z ciekawości , sam co dzień sobie patrzę co nie znaczy że to ma być dla mnie jakaś wyrocznia , bo to co miałem zrobić to już zrobiłem , a na poniedziałek - wtorek zapowiadają przymrozki u nas do 4- 5 stopni to się pewnie pojedzie z rsm .

15 godzin temu, miwigos napisał:

Żeby wiedzieć co wpisać

Co żeby wiedzieć ? jeśli ci chodzi o plan nawożenia , to dzisiaj mogę go zrobić , że 1 dawka poszła 4 marca , a druga dawka N poszła 26 marca , i widzisz tu coś nie zgodnego a aurą ?

Opublikowano

zawsze sialem zaksan, w tym sezonie mam czesc kupionej saletry borealis i  siarczan amonu z importu.   Mialem wziac troche zaksanu ale jak patrze co te GA wyprawia w tym roku pojdzie 100 % import

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, MarekUA napisał:

W tym tygodniu Grupa azoty Cena  Rsm 50zł do góry oraz gruba granula do góry również  cena....  Info od przedstawiciela...

Jeśli to prawda to ma ktoś na to racjonalne wytłumaczenie ?  

Edytowane przez ozotek
Opublikowano (edytowane)

Kierowca przywoził ostatnio do znajomego i uważajcie wpuszczane są w puławach samochody z ukrainy PO RSM bez kolejki i czas oczekiwania sie wydłużył, wiec wiecie o co chodzi popyt mają...  A dlaczego Mocznik podrożał pomimo importu ? Albo coś się wydarzy za kilka dni i już zaczyna sie robić panika. Albo celowa zagrywka bo sezon już się zaczął i dać trzeba sami wiecie jak jest np z rzepakiem...

Edytowane przez MarekUA
Opublikowano
9 minut temu, MarekUA napisał:

Kierowca przywoził ostatnio do znajomego i uważajcie wpuszczane są w puławach samochody z ukrainy PO RSM bez kolejki i czas oczekiwania sie wydłużył, wiec wiecie o co chodzi popyt mają...  A dlaczego Mocznik podrożał pomimo importu ? Albo coś się wydarzy za kilka dni i już zaczyna sie robić panika. Albo celowa zagrywka bo sezon już się zaczął i dać trzeba sami wiecie jak jest np z rzepakiem...

Jedz na składy autoryzowanych przedstawicieli zobaczyć jaka panika z popytem, zapchane pod korek że jedyną panika to pana za ladą kiedy mówisz że jednak nie kupujesz 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, QuQurydza napisał:

Porty załadowane nawozami na maksa, składy proszą o komisy bo nie maja już miejsc, i płyną kolejne statki. 

I w związku z tym GA robi podwyżkę o 50 zł ? To coś się nie klei

Opublikowano

wszystko się klei. dobrze wiedzą jak zmusić chłopa do zakupu nawozów. wystarczy podnieść cenę i już chłop w panice leci kupować. bo jak cena tanieje to ludzie czekają aż bardziej stanieje.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v