Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Gaz po 48 euro i nie ma z czego spuszczać? U mnie wszystko gęste i wystarczy mi importowany mocznik, nie potrzebuję nic z GA. Niech trzymają, może przyjdzie jakiś kryzys i po 6000 sprzedadzą jakiemuś młodemu gniewnemu.

Już byli tacy, co mówili, że na Orlenie tylko do kibla chodzą. A jak Obajtek promocje zrobił, to do termosów nawet zalewali na zapas. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Peron napisał:

Już byli tacy, co mówili, że na Orlenie tylko do kibla chodzą. A jak Obajtek promocje zrobił, to do termosów nawet zalewali na zapas. 

I co z tego, że buntownicy kupili na Shellu, BP czy innym Circle K, jak oni i tak biorą z orlenowskiego hurtu paliwo. Z kolei jak kupię importowany azot, to GA i Anwil na mnie nie zarobią w tym roku ani grosza. 

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DawidSakowski napisał:

U kogo dokładnie polidap po 3500 ?

Zawidz kościelny dokładnie to powiat sierpecki pomyliło mi się. Nazwy firmy nie znam 

Edytowane przez dantur96
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Tomek90 napisał:

RSM byłyby jeszcze taniej ✔️

Ciesz się że mi i innym ten nawóz nie pasuje , bo byś płacił drożej

12 minut temu, JanKrzysztof napisał:

I co z tego, że buntownicy kupili na Shellu, BP czy innym Circle K, jak oni i tak biorą z orlenowskiego hurtu paliwo. Z kolei jak kupię importowany azot, to GA i Anwil na mnie nie zarobią w tym roku ani grosza. 

A jak import będzie droższy też tak zrobisz , ja kupuje to co mi pasuje i kto ma tańsze, a jak jest polskie to tym lepiej

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
26 minut temu, KarolTD90 napisał:

Sąsiednia miejscowość.  Wcześniej  miałem że 3 km teraz po tych przebudowach koleji 7km

aaa sory mi się pomyliło z kołakowskim z zambrowa 😛 a tam to wiadomo że masz blisko kurła ode mnie to kawał drogi ale saletrzak 100 zł tańszy 

Opublikowano
18 minut temu, radekz200 napisał:

aaa sory mi się pomyliło z kołakowskim z zambrowa 😛 a tam to wiadomo że masz blisko kurła ode mnie to kawał drogi ale saletrzak 100 zł tańszy 

Oni dowiozą musisz zadzwonić 

Opublikowano

Początek 90 u nas cena była 6 tysi , koniec 90 już było 25 tysi,

Opublikowano
27 minut temu, miwigos napisał:

a umnie po 500 do końca lat 90 i chętnych brak

jeszcze niech przycisną śrubę to znowu dołować będzie

Opublikowano

U mnie cena nie spadnie , jedynie może ktoś będzie chciał sprzedać , narazie chetni będą , bo są zapasy na kupce u rolników

Opublikowano (edytowane)

U mnie też chętnych jest dużo żeby kupić, kryzysu nie widać i nie ma u nas krów. U nas już była górka parę lat temu wstecz. 85tys/ha dawali w tamtym czasie co niektórzy napaleni... Teraz już trzeba dać +60 tys. Nikt tak nie szasta ale chętnych duzo. Przeważają 2/3 klasy ale zdarzają się 1klasy też...

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano
3 godziny temu, Badwolf napisał:

Tylko jest jeszcze jeden bardzo ważny warunek, o którym zapomniałeś. Ja też tak chciałem robić tylko jak nie ma dostępnych takich nawozów? Nie wszędzie masz wybór. U mnie były problemy. Sąsiad zamówił 45 km od domu kilka ton npk bo nigdzie nie można było kupić i zapłacił za transport małym autem 450 zł. Kazdy ma inne warunki

Jak kupujesz tonę to może i nie warto. Ale to raczej dla hobby te gospodarzenie.  Przy 10 tonach robi już się 6-7 tys różnicy. Więc wtedy nawet warto tysiaka dopłacić i ci z odległości 100 km przywiozą. I nadal masz 5 tys w kieszeni. A co mowa przy większych ilościach. Za dobrze się żyje ludziom na gospodarstwie że nie szkoda tak przepłacać 

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Początek lat 90tych po 500zl podlaskie piachy. 

2 godziny temu, miwigos napisał:

Ciesz się że mi i innym ten nawóz nie pasuje , bo byś płacił drożej

A jak import będzie droższy też tak zrobisz , ja kupuje to co mi pasuje i kto ma tańsze, a jak jest polskie to tym lepiej

Jak się z równa z saletra to nie kupię granuli. 

Opublikowano
6 godzin temu, radekz200 napisał:

w rejonie mleka ugorów nie zobaczysz 😛

Tylko w rejonie mleka bedą jebac po 150 ton obornika i w dupe bedą mieć nawozy

4 godziny temu, miwigos napisał:

Taaaa napewno chyba 600. W 2000 było 6000

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Tylko w rejonie mleka bedą jebac po 150 ton obornika i w dupe bedą mieć nawozy

Taaaa napewno chyba 600. W 2000 było 6000

Może u Ciebie , w tym okresie troche kupiłem , to wiem po ile dawałem

Najpierw im dadzą kredyty , następnie zabiorą im ziemie

Edytowane przez miwigos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v