Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, miwigos napisał:

Myśle że to do kolegi który mi odpisał , jak dla mnie to co ma wspólnego dług publiczny z nieprzykmowaniem uchodżców 

Jeśli nie przyjmiemy uchodźców dług publiczny będzie rósł bo nie będzie miał kto pracować doić itp

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jacek1296 napisał:

Czyli co, podpływasz do takiego np. Egiptu, a Egipt to ciebie: spier...... I co wtedy?

Propomuje Ci z 20 na lokum , jak tak sie martwisz

15 minut temu, Mateusz1q napisał:

Jeśli nie przyjmiemy uchodźców dług publiczny będzie rósł bo nie będzie miał kto pracować doić itp

Pracowników , tak , ale nie uchodców z inego lądu , oni chcą socjal i wielkie prawa, nie myl jednego z drugim

Edytowane przez miwigos
Opublikowano (edytowane)

Już Angela Merkel ściągała ciapakow, żeby myli kible i ubogacić społeczeństwo... A oni po ten tłusty socjal przyjechali. Czasy się zmieniają i już Niemce też widzą socjal. Ja myślę że czasy bezkrytycznego przyjmowania migrantów minęły. 

Edytowane przez Badwolf
  • Like 1
Opublikowano

w nigerii jest wiecej mlodziezy ponizej 18 lat niz w calej unii europejskiej..

11 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

30 ha mam, a Ty ile obszarniku? 31?

Jeżeli chodzi o nieszczepienie to każdy wie, że przyjąłeś najwięcej dawek szczepionki na Covid na forum. Zrujnowane zdrowie nie pozwoliło zaszczepić się na gryoę w tym roku?

ja tez 30 bez 2 arow 🤣. ale teraz zaoralem troche sasiadowi wiec bedze troche ponad 😂

u nas jestem z tym obszarnikiem a ty u siebie ??

poczytaj dziecko temat o szczepionkach a potem bajki opowiadaj , na grype tez nigdy sie nie szczepilem.

na wiekszosci skladow zadnego nawozu nie maja.

Opublikowano

Trzeba chcieć , po co na morzu ich ratują niech pływają żeby fale ich zawróciły tam skąd płyną, wystarczy nie wpuścic na brzeg postawić mur , Polacy wiedzą jak go sie stawia, morzemy im pobudować , jak zpłacą dobrze, skoro sami nie umią , lituj się nad swoimi, a nie obcymi , u nas wielu potrzebuje pomocy

Opublikowano

Widać tu na forum że niektórym tępa propaganda cieknąca z TVPINFO przez ostatnie 8 lat zryła beret. Ja muszę wam powiedzieć że kupię sobie pilota do telewizora bo mi zginął i znowu zacznę oglądać TVP bo w końcu będzie normalnie bez tego szczucia co było.

Ale wracając do tematu. U mnie na wsi na składzie saletrzak wegry 1750 zł w/p a saletra też węgry w/p 2100 zł. Jak myślicie brać? W grupie Azoty zrobili jakieś ceny na 25% kontraktu i na to wychodzi że co tydzień będą podnosić? Zresztą strata 1.8 miliarda GA za ostatnie 9 miesięcy pokazuje że nawóz nie będzie tanieć. Jestem ciekaw ile azot będzie kosztował w poniedziałek 6.11.23. A może ktoś już wie ile podniosła GA?

Opublikowano
27 minut temu, miwigos napisał:

Trzeba chcieć , po co na morzu ich ratują niech pływają żeby fale ich zawróciły tam skąd płyną, wystarczy nie wpuścic na brzeg postawić mur , Polacy wiedzą jak go sie stawia, morzemy im pobudować , jak zpłacą dobrze, skoro sami nie umią , lituj się nad swoimi, a nie obcymi , u nas wielu potrzebuje pomocy

Ja jestem przeciw imigrantom. Uważam że trzeba działać i coś robić. Niestety ten mur co żeśmy postawili nie chroni nas przed napływem. Ewentualnie utrudnia im dostanie się do nas. Czyli kobiety i dzieci nie przyjdą. Za to młode i silne ciapki ( te co mają u Was krowy doić) jak najbardziej dają radę. Niestety taka jest rzeczywistosc

Opublikowano
17 minut temu, kulczer napisał:

Widać tu na forum że niektórym tępa propaganda cieknąca z TVPINFO przez ostatnie 8 lat zryła beret. Ja muszę wam powiedzieć że kupię sobie pilota do telewizora bo mi zginął i znowu zacznę oglądać TVP bo w końcu będzie normalnie bez tego szczucia co było.

Ale wracając do tematu. U mnie na wsi na składzie saletrzak wegry 1750 zł w/p a saletra też węgry w/p 2100 zł. Jak myślicie brać? W grupie Azoty zrobili jakieś ceny na 25% kontraktu i na to wychodzi że co tydzień będą podnosić? Zresztą strata 1.8 miliarda GA za ostatnie 9 miesięcy pokazuje że nawóz nie będzie tanieć. Jestem ciekaw ile azot będzie kosztował w poniedziałek 6.11.23. A może ktoś już wie ile podniosła GA?

Jeżeli masz na myśli niezależność mediów publicznych to gratuluję, jesteś pierwszą ofiarą prawdopodobnie nowego rządu.

• Like 1
Opublikowano

Wyborcy PiSu są tępi bo myśleli że w TVP mówiona była tylko sama prawda ale wyborcy PO i reszty są jeszcze bardziej tępi bo myślą że teraz to już sama prawda tylko będzie w tv 

3 minuty temu, Badwolf napisał:

TVP nie będzie niezależna. Za to kolega ma rację, że takiej szczujni jak za PiS to nie było nigdy

Szczujnia to jest w każdych mediach. A mówienie że w danej stacji jest największa świadczy tylko o poglądach. Tak samo o tvnie mówią ci co są za pisem 

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

jesli nie jestes obdarzony duzym poczuciem humoru to jestes glupi...

mur na brzegu ?? sprawdz ile tysiecy km tego jest.. byle skiedys nad morzem srodziemnym czy polnocnym ??? 

Opublikowano

Tylko fakty są takie ze ten który ogląda TVP to ogląda tez inne media przeważnie . Natomiast fan TVN ogląda tylko TVN z klapkami na oczach 

1 godzinę temu, miwigos napisał:

To takie proste , szkoda ze nikt tego nie rozumie .

• Like 2
Opublikowano

Do tej pory jak rząd coś zrobił dobrze to nie mogli się nachwalić w TVP. Na TVN oczywiście bylo robione wszytko żeby ten sukces pokazać jako porażkę. Jak PiS coś odje.al to w TVP robiło się wszystko żeby pokazać że to jednak nie ich wina itd. A na TVN wtedy wałkowali ten temat do urzygu.

Teraz jak będzie nowy rząd to jak coś odjeb.a to i na TVN i na TVP nie będą o tym mówić albo będą to wszystko upiększać tak żeby nie wyglądało to źle. Taka będzie teraz różnica że tvn i TVP będą w jednych rękach i będą robili co będą chcieli 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, miwigos napisał:

A TY nie posiałeś azotu , jestem ciekaw ile sprzątłeś bez nawozu, jak nie siać nowozu , to i nie siać , niech leży odłogiem taki scenariusz popieram

Siałem ale kupiłem w marcu a nie grudniu po 5tyś jak straszyli że nie bedzie, posiałem trochę mniej niż zawsze, plony źle nie były. Pisałem w tematach upraw ile zebrałem, nie wstydzę się i rekordów mieć nie muszę. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Tomek90 napisał:

Grzesiu bo się opłacało, a kto słuchał forumowych szczekaczy i nie dawał nawozu w czasie covid czy wojny jak było drogie to się przejechał, a teraz jest taniej, ale mniej opłacalnie a dziura w zasobnosci się tylko powiększyła. 

Mam na myśli czas gdzie mocznik dochodził do 6tyś I krzyczeli że fabryki stają i nawozów nie będzie.  Wtedy już ceny zbóż spadały rzepak był po 3tys a ludzie trzymali bo wróci cena po 5tyś. Pisali tu ludzie że i po 8tys zapłacą bo się opłaca. O tą kwestię mi chodzi.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Dajcie może spokój z tą polityką. Nikt nikogo nie przekona do swoich racji, a tylko podział budujecie między nami rolnikami. Ja nawet z kuzynem nie gadam o polityce, bo on ogląda inną telewizję, a ja inną i zawsze się ten temat kończy kłótnią. On na pewno nie przekona mnie do swej partii a ja do mojej. Jeśli chodzi o nawóz, to wydaje mi się, że fosfor i potas potanieje, bo jest za drogi, i co raz mniej rolników jest na nie stać, po za tym rozpoczyna się kolejny kryzys na świecie.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, miwigos napisał:

Dokładnie. Żeby pomagac trzeba mieć czym...Niemcy umieją liczyć swe możliwości pomocowe. 5tys hełmów wysłali UA na poczatek wojny😎

6 minut temu, 6465 napisał:

Że bogole już nawozów nakupili na 2 sezony to wiem. A wy tacy średniacy kupujecie już na przyszły sezon?

Połowę kupiłem  

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Wyborcy PiSu są tępi bo myśleli że w TVP mówiona była tylko sama prawda ale wyborcy PO i reszty są jeszcze bardziej tępi bo myślą że teraz to już sama prawda tylko będzie w tv 

Szczujnia to jest w każdych mediach. A mówienie że w danej stacji jest największa świadczy tylko o poglądach. Tak samo o tvnie mówią ci co są za pisem 

Ja już kiedyś pisałem to. Prywatne media, robią szczujnie za swoje pieniądze i rząd zarabia na podatkach. TVP robi szczujnie za nasze pieniądze pod dyktando jednej partii. To duża roznica

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Mam na myśli czas gdzie mocznik dochodził do 6tyś I krzyczeli że fabryki stają i nawozów nie będzie.  Wtedy już ceny zbóż spadały rzepak był po 3tys a ludzie trzymali bo wróci cena po 5tyś. Pisali tu ludzie że i po 8tys zapłacą bo się opłaca. O tą kwestię mi chodzi.

Czy kupiłaś taniej czy drożej tak dali dopłaty , chyba nikt nie kupił tyle żeby limitu mu zabrakło

Ja oglądam najmierew wiadomości , nastepnie fakty i mam pełen obraz ,niezależnych mediów nie było i nie będzie

Edytowane przez miwigos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v