Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, mds212 napisał:

kiedy zamaiales bo ceny też bez saaliu

W środę tydzień temu. Gdybym wiedział to bym jeszcze poczekał ale myślę że i tak długo wytrzymałem 

Opublikowano
2 godziny temu, Bercik92 napisał:

Np żyto hybrydowe w zeszłym roku na oborniku i na IV klasie ziemi sypało minimum 7t  a z nawożenia było 250kg saletry i jeden oprysk na chwasty

Smoki były?????

34 minuty temu, ravoj napisał:

Kurde na 15 lat mi by to wystarczyło 

Ogródek?

• Confused 2
Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

1,5 tony na rok  i Ty na forum, przecież to jest Twoje hobby, żyjesz z czego innego

Żyje z różnych dochodów, służby, majsterkowania, budowlanki i tego co kocham, co mnie nie złamano, rolnictwo kocham, służba jak nasze elity jest toksyczna, zepsuta, stąd znam dwie strony medalu. Jestem po obydwu stronach barykady, ale w razie potrzeby nie shanbie się i przyjdę na właściwą stronę, tu gdzie jestem i gdzie czuje się dobrze. 

Rolnictwo zaczynałem od zera, od 20 arów. Jestem tu bo chce i to lubię, zawsze czegoś nowego się nauczę a lubię się uczyć. 

Jestem dumny z tego co osiągnąłem mimo tych malutkich 8 hektarów. 

• Like 6
  • Thanks 3
  • Haha 1
Opublikowano
14 godzin temu, Gromi napisał:

Niestety większość osób z tego forum w to nie uwierzy. Bez NPK i grzybówki można osiągnąć bardzo dobry plon. 

Dużo koszę takich  ,, ekologii'' nie przekonuje mnie to. Albo chemia albo Organika musi być żeby 2,5-3T rozbić

Opublikowano
8 godzin temu, masa24 napisał:

Ważne ze ciągnik za Rmg śmiga 😁

To Twoja zasługa i nigdy tego nie zapomnę, Twój post z radą żeby spróbować po tym jak biadoliłem, że nic poza dopłatami nie dostałem mam wydrukowany i powieszony w pokoju:)

• Like 1
Opublikowano

A poza tym AgroUnia dziś się zarejestrowała jako partia, więc będzie świeża krew. Zanim stworzą siatkę powiązań towarzysko biznesowych, o ile ich nie mają jeszcze z obecnymi można próbować oddać na nich głos. Byle okrągły stół wywalić. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Kolega na samym kurzyncu w tamtym roku miał Kuku i nie wierzyłem że to może się udać,  a jednak.  Fakt że to pierwszy raz zrobił ale ponad 10 ton miał napewno mokrej. Inna sprawa że rozliczył to że skupem i odebrał sucha co nie było dobrym pomysłem ale kto na jesień przewidywał sucha w cenie mokrej. Co do zyta hybrydowego to też potrafi zaskoczyć plonem przy niskim nakładzie.

Rzepak i pszenica to już inny temat. Tam oszczędności nie da się wymyślić. Można jedynie w mniejszy plon celować, ograniczyć nawożenie i tańsza chemię zastosować.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, masa24 napisał:

😁trzeba korzystać jak dają . Teraz już będzie. Trudniej o takie wsparcie 

No w ostatniej chwili to się udało, dziś do tego ciągnika musiałbym dołożyć 40 tysi

Opublikowano
4 minuty temu, PawelWlkp napisał:

Kolega na samym kurzyncu w tamtym roku miał Kuku i nie wierzyłem że to może się udać,  a jednak.  Fakt że to pierwszy raz zrobił ale ponad 10 ton miał napewno mokrej. Inna sprawa że rozliczył to że skupem i odebrał sucha co nie było dobrym pomysłem ale kto na jesień przewidywał sucha w cenie mokrej. Co do zyta hybrydowego to też potrafi zaskoczyć plonem przy niskim nakładzie.

Rzepak i pszenica to już inny temat. Tam oszczędności nie da się wymyślić. Można jedynie w mniejszy plon celować, ograniczyć nawożenie i tańsza chemię zastosować.

Napisałem że na  naturalnych da się coś osiągnąć tylko efekty nie takie same jak przy bilansowaniu chemii z naturalnymi. Bo zawsze czegoś za dużo czegoś za mało

Opublikowano
8 godzin temu, TommyLee napisał:

Kolego Azor07 masz na myśli Tranzbed?

Top Agro Kazimierza Wielka 

Saletra 2700

Saletrzak 2200

Mocznik 2800

Polifoska 6 4500

Ceny brutto

F.H.U.Misiaszek Grotniki Duże 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v