Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Jurniczek napisał:

Na 6t to potrzebny jest deszcz na moich polach.W ostanich pięciu latach jeden rok był bardzo dobry a cztery suszy

Czas pójść w słonecznik albo żyto. 

Opublikowano

Czy ja wiem czy ciekawy, raczej najlepszym trollom agrofoto nawet do pięt nie dorasta. Strasznie monotonny 

A co do tego saletrzaku po 3700, to przecież z agrochemu z kurierem wyjdzie niecałe 3k  i niech się janusz w dupe całuje.

• Like 8
Opublikowano
4 godziny temu, Marl napisał:

Co się dziwisz, sam pisałes ze dużo wydzierżawiłes gruntu. Dla nich to jesteś złoty klient :) 

Może i racja. Jeden kupuje 2,5 tony drugi 250 ;) Ale tutaj część osób nie zrozumie.

Z tego co widać w pogodzie jutro i pojutrze będą jedne z ostatnich warunków na rozsianie nawozów. Aż mi szkoda tych niektórych fioletowych rzepaków które widziałem przy objeździe pól. Te  40-60kg azotu jesienią to była bardzo dobra decyzja. 

Opublikowano
3 godziny temu, mds212 napisał:

Jak GA wstrzymalo produkcje na chwile to zaraz pol Polskio beczalo. Juz nie pamietasz tego jazgotu?

Tu się z tobą zgodzę, był taki moment że mówilo się nasze zakłady wstrzymaja produkcje to był płacz że nawozu nie będzie i będzie bida no to macie...

Druga sprawa jest taka że na zachodzie nie ma takich głupich co nakupili nawozu za 5 tys i będą mówić że to pokazuje tylko to że są bogaci bo ich stać i pokazuje to ich wysokie miejsce w hierarchii 😁 tam zwyczajnie za takie pieniądze nikt by nawozu nie kupował i w pole nie ruszył bo już opłacalności by nie było 😅 

U nas jutuberki rzucają hasła "już sezon rozpoczęty" i sieja nawozy z uśmiechem które kupili bo 5 koła 

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Ten co przywieźli po 5000 zł i ten co teraz zapewne po 2900 zł sprzedają po 3800 zł .

To cene podnosi pośrednik , a nie GA, kup u tego co sprzedaje na bieżąco, albo całe auto , będzie taniej po aktualnej cenie

Opublikowano

A ja sie ciesze ze tyle glupich sie znalazlo co wykupilo caly drogi nawoz po 5k bo jakby nie oni to pewnie posrednicy niechetnie by opuszczali cene. A dzieki tym rozwojowym chłokom co wykupili drogi nawoz ja mam teraz tanszy :D

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, tommy66692 napisał:

Tu się z tobą zgodzę, był taki moment że mówilo się nasze zakłady wstrzymaja produkcje to był płacz że nawozu nie będzie i będzie bida no to macie...

Druga sprawa jest taka że na zachodzie nie ma takich głupich co nakupili nawozu za 5 tys i będą mówić że to pokazuje tylko to że są bogaci bo ich stać i pokazuje to ich wysokie miejsce w hierarchii 😁 tam zwyczajnie za takie pieniądze nikt by nawozu nie kupował i w pole nie ruszył bo już opłacalności by nie było 😅 

U nas jutuberki rzucają hasła "już sezon rozpoczęty" i sieja nawozy z uśmiechem które kupili bo 5 koła 

A co mają niby robić , kupić teraz tańszy i się dowartościować że sieje się nawóz po 3 tys , a nie po 5 tys  , a ten drogi w ramkę mają oprawić ? Myśl trochę , przecież jak ktoś kupił faktycznie bardzo drogo , to chyba teraz nic na to nie poradzi , tylko jak trzeba to sieje , a czy z uśmiechem , czy ze łzami , to chyba i tak teraz nie ma znaczenia 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mds212 napisał:

A ja sie ciesze ze tyle glupich sie znalazlo co wykupilo caly drogi nawoz po 5k bo jakby nie oni to pewnie posrednicy niechetnie by opuszczali cene. A dzieki tym rozwojowym chłokom co wykupili drogi nawoz ja mam teraz tanszy :D

Nie stać Cię było na droższy ?  wiesz chyba że wszelkie obniżki i "promocje", to tylko dla ubogich 😜

Opublikowano
11 minut temu, boogie7 napisał:

Nie stać Cię było na droższy ?  wiesz chyba że wszelkie obniżki i "promocje", to tylko dla ubogich 😜

I tym sie wlasnie roznimy. Inteligentni ludzie nie kupia nawozu po tej cenie a biedota umyslowa kupi a pozniej bedzie strajkowac ze sie nie oplaca. ZObacz ze caly zachod wstrzymal produkcje i przeczekali. Zaden helmut nie kupowal saletrry po 5k a wiesz czemu? Bo potrafi liczyc a nie dlatego ze jest beidny bo jest bogatszy niz cala twoja rodzina z wioskami razem wzieta

Opublikowano
1 godzinę temu, mds212 napisał:

Taka prawda ale skoro Cie to urazilo to pewnie zaliczasz sie do tej grupy. Wiec Tobie etz dziekuje. Oby wiecej takich jak Ty :D

Jak Cię cieszy czyjeś nieszczęście to dobry z Ciebie człowiek. Zapewne Ty podejmujesz same dobre decyzje. Gratuluje i podziwiam. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

A agreściarzy?

A To w moim kierunku?

Ja jadę na starym z 2020r po 1360.

I chyba robi się problem bo przy rozsiewie robi się pył, a tu jeszcze na przyszły rok na jagodniki zostało.

Na szczęście to nie problem w rozsiewie pasowym w rozstawie 4m.

Opublikowano
7 godzin temu, krzychu121 napisał:

Ból d.py to masz ty jak ktoś te twoje teorie wyssane z palca obali. Napisze prawdę i jak się twoje argumenty skończą to wtedy piszesz takie komentarze. Dla ścisłości ja nie mam ani grama nawozów. Rób dalej z siebie błazna. Chociaż już coraz mniej osób zwraca na ciebie uwagę. 

Daj spokój, to orka na pustyni. Chłopecek pokroju ogarka, tam i łopatą nie nakładziesz.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v