Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mds212 pie***l Barbi aż się zgarbi 😅. Percepcja mojej mentalności nie obliguje do dalszej konwersacji z Tobą biorąc pod uwagę wizualne aspekty tej kwestii 😅 w sumie nie czytaj tego i nie próbuj się wczytać bo i tak nie zakumasz co napisałem i o co chodzi 😅 

Swoja droga ciekaw jestem po ile Ty saletrę kupiłeś skoro nie tata tylko minister Ci kazał i posłuchałes się i rzuciłeś się jak Reksio na słony tłusty wędzony boczek 😅 rekinie biznesu 😅

Edytowane przez artur12441
Opublikowano (edytowane)

Trzeba bylo dopisac - ktorego nie stac bo wykupil nawoz po 5500 a pszenice sprzedaje po 1000zl wiec ma dupościsk :D

W tym roku sie nie obłowisz dalej bedziesz musiał sie tłuc siątka i 20 letniem wieśwagenem :D

Ale spokojnie Panstwo juz szykuje jaumuzne zeby takim płaczkom i niedojdom zyciowym zatchac jape zeby nie plakali na granicy bo to wstyd :D

Edytowane przez mds212
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj dzwonił agrolok i ich ceny : Saletra 3100

Mocznik 3050

Saletrzak 2600

Polifoska 6 4800

Ceny brutto przy minimum 4T

Zastanawiam się nad Saletra bo ogólnie mam kupione 70% azotów w formie saletrzaku (kupiony w Sierpniu po 3400) ale chyba nie ma co się gorączkować bo raczej już nie ma co się spodziewać jakiś wielkich obniżek /podwyżek, a chyba lepsza opcja będzie zamówić o tej porze dwa auta wapna morawica albo standard cal. 

NPK nie kupuje bo w Grudniu udało się u nich kupić 8-19-29 import ze wschodu po 4100, do tego kurzak i obornik od opasów. 

Edytowane przez EmilPlayP
Opublikowano

Według mnie import mocznika nie potanieje , bo za dużo go zalega w magazynach, chyba że maja wysoką marże 

Opublikowano
1 godzinę temu, EmilPlayP napisał:

Mocznik 3050

Saletrzak 2600

Polifoska 6 4800

Zastanawiam się nad Saletra bo ogólnie mam kupione 70% azotów w formie saletrzaku (kupiony w Sierpniu po 3400) ale chyba nie ma co się gorączkować bo raczej już nie ma co się spodziewać jakiś wielkich obniżek /podwyżek, a chyba lepsza opcja będzie zamówić o tej porze dwa auta wapna morawica albo standard cal. 

NPK nie kupuje bo w Grudniu udało się u nich kupić 8-19-29 import ze wschodu po 4100, do tego kurzak i obornik od opasów. 

Takie same ceny usłyszał tata w tamtym tygodniu. Województwo mazowieckie powiat miński. A kolega skąd?

Opublikowano
no właśnie jak niektóre firmy będą ściągały powiedzmy po 2200, to nawet te co mają duże zapasy będą się musiały dopasować do rynku bo niczego nie sprzedadzą. bo kto o zdrowych zmysłach weźmie od firmy która ma cenę o parę stów wyższa jak obok będzie firma tańsza?
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, miwigos napisał:

Według mnie import mocznika nie potanieje , bo za dużo go zalega w magazynach, chyba że maja wysoką marże 

Ja bym się o marżę importera tak nie martwił , przy zakupie 5 czy 10tys ton mają to tak wyliczone żeby w razie co zejść do najniższej 

Opublikowano
1 godzinę temu, wrkus13 napisał:

Polish agro 2500netto za mocznik przy24tonach przy przedpłacie oferuje

A to nie czasem w tym temacie byly opinie ze z dostawą z tej firmy  można  czekać  bardzo długo,  niekoniecznie na ten sezon bedzie przydatny?

Opublikowano
1 godzinę temu, EmilPlayP napisał:

Mocznik 3050

Saletrzak 2600

Polifoska 6 4800

U Ciebie też była policja ? 

Dostałem zaproszenie na komisariat w celu złożenia zeznań.

Prowadzą śledztwo bo ponoć kroją na wadze 😁.   Takze uważajcie 

Opublikowano
21 minut temu, zetorr6441 napisał:

U Ciebie też była policja ? 

Dostałem zaproszenie na komisariat w celu złożenia zeznań.

Prowadzą śledztwo bo ponoć kroją na wadze 😁.   Takze uważajcie 

Policja? oni mają ważniejsze sprawy do załatwienia jak nawóz  np. rozmowa z koleżanka przez tel. w pracy.

33 minuty temu, zbyszek8201 napisał:

Przełom lutego i marca prawdę powie na co stać importerów jak i GA.

Nic nie powie bo to czas kupna nawozu 

Opublikowano
1 godzinę temu, zbyszek8201 napisał:

Przełom lutego i marca prawdę powie na co stać importerów jak i GA.

Dokładnie, czyli czas kiedy przydałoby się już zamawiać nawóz i myśleć o sianiu. Chociaż różnie z pogodą może być. 

Mocznik na giełdzie między styczniem a teraz spadł z 464 na 322 dolary co obecnie daje cenę 1432zł i trend od kilku miesięcy jest spadkowy. Z jednej strony są fabryki takie jak GA, które mają zapasy z wyższymi cenami i będą chciały to utrzymać.

A z drugiej są fabryki nawet w UE który stanęły i dopiero ruszą z produkcją takie jak chyba w Rumunii i Yara we Włoszech i na takie fabryki liczę, które przy niskiej cenie gazu będą mogły produkować tani azot. No i nie zapominajmy, że Rosja też zechce do nas wysłać tani azot tak żeby i zarobić i azoty podkopać. 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v