Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma co liczyć na obniżkę saletry do poziomu nawet 3 tys złotych. Doskonale wiedzą że rolnik i tak musi kupić więc będzie musiał kupić po takiej cenie jaką podyktuja. Nie każdy może pozwolić sobie na kupno nawozu z importu bo zazwyczaj trzeba całe auto a z sąsiadami czasem ciężko jest się dogadać.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Michał88 napisał:

Azot już mam, ale nieustannie myślę o zakupach tego importowanego już na kolejny rok.. będę kontrolował sytuację i może w kwietniu-maju zamówię autko.  

Oni nie są głupi, część rolników kupujących po 2-3 tony saletry nie ma możliwości kupić importowanego bo nikt im nie przywiezie a że mieszkają na zadupiu to i na składach nie ma tego tańszego. I tu taka wycieczka GA trafia.

praktycznie na każdym okolicznym składzie prywatnym mam import. 

ruski  zn się litewskie 

amerykanski 

Oman 

Węgry 

dowiozą i tonę i 10 aut. 

Opublikowano

Wczoraj w radiu słyszałem wypowiedź kogoś z iżby rolniczej to mówił że przy tej cenie gazu saletra powinna kosztować 1500 zł na to rzecznik GA/bądz minister (nie pamiętam) mówi że napewno tak nisko nie będzie tylko tysiąc więcej. Więc w takim stanie widzę przyszły cennik saletra koło 2500-3000

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Michał88 napisał:

część rolników kupujących po 2-3 tony saletry nie ma możliwości kupić importowanego bo nikt im nie przywiezie

7 minut temu, Fugeo napisał:

Nie każdy może pozwolić sobie na kupno nawozu z importu bo zazwyczaj trzeba całe auto a z sąsiadami czasem ciężko jest się dogadać.

Wy chyba ostatnio z pół roku temu pytaliście o nawozy na składzie, obecnie każdy skład nawet 1 biga imp azotu do domu przywiezie.

Opublikowano

Tańszy od polskiego, dopiero co gadaliście że w ogóle mniejszych ilości nie sprzedają, to w końcu o co wam chodzi?

7 minut temu, jajonasz napisał:

Tylko po ile na takich składach on jest, Rysiek wczoraj wstawil cennik to sobie zobacz. 

Opublikowano

Jak masz składów 10 koło siebie to masz dobrze, ja mam do 10 km 3-4 z czego 3 jestem pewien że ze sobą współpracują bo nawet sami tak mówią. Czasem coś z węgier przywiozą o 2 stówki tańszy. U Was jest konkurencja  to i ceny dobre.

Opublikowano

żeby mogli podważyć to by agropis i inne kanały, oraz gazetki trąbiły cały czas. 

a tak morda w kubeł i delikatnie by nikogo nie urazić, bo się to przykro skończy 🤭

Opublikowano

polowanie na czarownice (wciskanie ciemnoty)

jak się boicie jakości to nikt nie każe kupować o firm krzaków z olx, można kopic od dużych polskich firm, można sprawdzić zawartość azotu w stacji chemicznej i w razie problemu reklamować, ale wątpię by była potrzeba

w mojej karierze był mocznik z importu trzy razy, dwa razy był na tyle tańszy że sami wietrzyliśmy podstęp, zrobiliśmy próby i wyszło raz 46,4% i raz 47%

mocznik który przychodził miał grubą granulę i siało się lepiej jak saletrę z anwilu, szedł jako druga dawka w rzepaku, zbożach (wysiew praktycznie w tym samym terminie co pierwsza dawka) i pod kukurydzę, plony w normach, gdybym miała kupić saletrę za 3500 a mocznik za 2800 to kupiłabym mocznik jako jedyny azot

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano
30 minut temu, marcinguru napisał:

GA zniechąca bo zaczyna się u nich robić pomału problem. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pcheella napisał:

Wczoraj w radiu słyszałem wypowiedź kogoś z iżby rolniczej to mówił że przy tej cenie gazu saletra powinna kosztować 1500 zł na to rzecznik GA/bądz minister (nie pamiętam) mówi że napewno tak nisko nie będzie tylko tysiąc więcej. Więc w takim stanie widzę przyszły cennik saletra koło 2500-3000

No tak cennik cennikiem ale czy towar będzie dostępny w takiej cenie. Już to widzę. Jak u mnie saletra teraz 3950 brutto jak opuszczają na 2.5k 😅

Edytowane przez PanPawel
Opublikowano (edytowane)

Niech trzymają towar sobie dalej, Pewnie zachód też jest już obkupiony towarem i nie ma gdzie wysyłać. Kasa musi się zgadzać więc próbują różnych chwytów.

Edytowane przez Michał88
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

GA zniechąca bo zaczyna się u nich robić pomału problem. 

Wystarczy że ogłoszą dopłaty do polskich nawozów 

Kupili po 5-6 tys to i kupią po 4

A później unia się nie zgodzi i wilk syty i owca cała 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano (edytowane)

Dostałem dziś SMS z jednego z lokalnych składów.

Import, przy 24t, przy przedpłacie + transport

saletra - 2888

Mocznik -  2799

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v