Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Może i twoje świnie tańsze dzięki temu będą....

O ile nie zdechną od mykotoksyn z ukry

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jak cena saletry nie spadnie do 2000zł/t a zboże nie pozostanie na poziomie 1100zł/t to chyba będzie koniec gospodarzenia. Npk,śor i paliwo drogie. Piachy będą stały nieużytkowane.

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, tommy66692 napisał:

Mam saletrę węgierska po 3180 netto w ofercie ilości calosamochodowe 

Potwierdzam. To jest aktualna cena.

22 godziny temu, tommy66692 napisał:

Saletrzak węgierski gruba granula przy całym aucie jest 2550 netto 

Potwierdzam. To jest aktualna cena.

Opublikowano
3 godziny temu, jacek1296 napisał:

Wszystkie nawozy na ten sezon kupiłem maj-sierpień, saletra ok. 3600, pszenica w magazynie, qq w magazynie, cebula w magazynie, buraczek sprzedany. Ból d*py? Nie wiem co to. W Karpaczu sobie siedzę.

Zaksan całość po 3600, rzepak całość po 3100 ,pszenica całość po  1600,ale zdaję sobie sprawę,że to ostatni taki dobry rok.W Karpaczu będę za tydzień w hotelu Gołębiewski na balu firmy Bayer

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Jakiej produkcji? Kto po tyle sprzedaje ?

Nie wiem po ile mocznik ale saletrzak węgierski 2500 Bimar Zwoleń cena netto 

Opublikowano
17 godzin temu, grzeskw75 napisał:

Agrochemik Pułtusk saletra 3950 zł.

Kapitał zakładowy firmy 10 tys. zł. Nic tylko przedpłatę wysłać.

Dlatego grzecznie podziękowałem

Opublikowano

Dobrze, że dużo medii zaczyna pisać o tanim gazie i drogich nawozach, w mediach coś się ruszy to i azoty może zmiękną, tak to cicho każdy siedział.

Mem.jpg

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

A jaki ból d*py mają ci co pokupowali saletre po 4,5 tys i pisali na forum, że taniej nie będzie. 

ty chyba nie wiesz co piszesz kupiłem 2 auta mocznika po 4500, auto rsm po 3200 i jaki mam z tego powodu mieć ból d*py, 

inwestycje zrealizowane kredyty zapłacone i 500 ton towaru na magazynie, żywiec w bukaciarni

tu chyba większość ból d*py ma że Ci co kupili to kupili i mają  . a ci co nie kupili to nie wiedzą co robić

Cytat

6 godzin temu, jacek1296 napisał:

Wszystkie nawozy na ten sezon kupiłem maj-sierpień, saletra ok. 3600, pszenica w magazynie, qq w magazynie, cebula w magazynie, buraczek sprzedany. Ból d*py? Nie wiem co to. W Karpaczu sobie siedzę.

pozdrawiam i miłego odpoczynku

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, pawelek98 napisał:

ty chyba nie wiesz co piszesz kupiłem 2 auta mocznika po 4500, auto rsm po 3200 i jaki mam z tego powodu mieć ból d*py, 

inwestycje zrealizowane kredyty zapłacone i 500 ton towaru na magazynie, żywiec w bukaciarni

tu chyba większość ból d*py ma że Ci co kupili to kupili i mają  . a ci co nie kupili to nie wiedzą co robić

pozdrawiam i miłego odpoczynku

Jest miły. Takie fajne odcięcie od codzienności.

Opublikowano
26 minut temu, krilan06 napisał:

Tylko nie piszcie że ktoś kto za mocznik dał np 4600 zł/t to skacze z radości bo towar ma na magazynie

A com mam płakać?

Płakać mam też z powodu że część towaru sprzedałem po dobrych cenach.

Wiadomo jak jest czasy nie pewne, ale na gospodarstwo patrze z perspektywy 5 lat co udało sie zrobić czego się nie udało

Ostatnie lata sporo zainwestowałem i nie narzekam, ide do przodu i tyle

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Płakać nie ale napewno jest niesmak i to duży że kupiłeś po tej cenie. Tak samo część sprzedałem pszenica 1600 i rzepak 3200 i tak się myśli czemu k**wa nie wszystko? Chodź dopiero styczeń. 

• Like 2
Opublikowano
35 minut temu, krilan06 napisał:

Tylko nie piszcie że ktoś kto za mocznik dał np 4600 zł/t to skacze z radości bo towar ma na magazynie

Skacze, ale trochę wyżej od tego, który kupił po 5800. Bo miało nie być. 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v