Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, kanalia2 napisał:

ja to patrze inaczej w sklepie nie stanieje nic kiełbasa dająca się zjeść 40 zł a w skupie rolnika doją z kasy. Do puki  animex i sokołów nie beda w naszych rekach zawsze nasz będą doić. Prosta rzecz te zakłady w naszych rękach i po problemie. Zakłady ustalają ze kupują tylko od rolników  i biją tylko polskie świnie. Kończy się tucz nakładczy bo agriplusy działać mogą .... ale świnie będą wiozły do Czech, Kończy się też patologia z duńskim warchlakiem bo kupić możesz ale nikt tucznika potem nie kupi, Duńskie fermy idą do likwidacji a rozwijają się polskie fermy. a na koniec skoro cały towar w rękach rolników  to i za jaja markety by wziete były, a tak to mamy co mamy. Rynek świń można w 30 dni uzdrowić ale co ja tam wiem piepsze przecież farmazony   lepiej  aby polski rolnik kupił warchlaka z Dani utuczył na ukraińskim zbożu sprzedał ubojni chinczyków  bo wiadomo  Animex w rękach rolników to patologia by była porównywalna  z kółkami rolniczymi. Dziwia mnie polskie mleczarnie Jakie te chłopy tam  głupie jak but!!! zamiast  brać z trzodziarzy przykład to oni w tej patologi spółdzielni  mlecznych siedzą  i głodem przymierają. )))) Tak tak wiem ja  do was nie pasuje bo TVP i TVN nie oglądam i została  mi zdolnośc samodzielnego myslenia do etatu potrzebnego bo polski trzodziarz wie ze kundlem był kundlem bedzie  i do wyzysku już jest przyzwyczajony .

Dobrze mówisz Możliwe by to uzdrowiło  trzodziazy...

Ale Na razie są to tylko twoje marzenia, dopuki w naszym kraju Polak nie będzie rządził   A nie jak na razie wykonują tylko innych rozkazy... To w naszym kraju nigdy dobrze nie będzie.....

Opublikowano

Dziwna sytuacja na mdlej giełdzie niewidziana od prawie roku że cena 0 dziwny zbieg okoliczności kupiony drogi warchlak teraz prawie zaczyna się sprzedaż potrwa przez miesiąc dwa. 

Po co w de mają drogo kupować jak można tanio polskie.  Ostatnio w Hanowerze u kolegi będąc na grilu zrobił żeberka mówię jakie za***iste jak z moich świnek a tu przynosi vaku i czytam a tam miejsce chowu Polska i uboju 🤣

Tak że dalej będą nas dymać jak od 20 lat 

Opublikowano
4 godziny temu, ws71 napisał:

@bandzior11czy to od zawsze nie obowiazywała  w tym biznesie zasada drogi warchlak,prosiak-tani tucznik, cena ok 8zł netto żywa i nikt krzywdy nie ma[takie zdanie jest u nas wśród hodowców]

Myślisz że w poniedziałek będzie 8 z przodu zapomnij 7.5 -7. 8 max i to utrzyma się do października listopada na biedę 

Opublikowano
11 godzin temu, bandzior11 napisał:

Myślisz że w poniedziałek będzie 8 z przodu zapomnij 7.5 -7. 8 max i to utrzyma się do października listopada na biedę 

Jak na razie po obniżkach u Marcinkowskich ok 8,20 netto idzie wyciągnąć[ przy małych ilościach]

Opublikowano
8 godzin temu, Mateuszmq napisał:

No Niemcy nie zmienili, ale u nas złodzieje już tak. Animex 10,35

Właśnie byłem ciekaw ceny animexu ,tyle płacą za całe auta czy za mniejsze ilości też ta samą cena?