Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, simpleNICKpl napisał:

ewentualnie brak sprzedaży, za tydzień dwa mam na oddanie to napiszę jaka cena

no bez przesady,nie oddawaj tylko sprzedaj 😉

Opublikowano

Witam, dawno mnie tu nie było ale dziś popadało więc zaglądam,  i spełniam swój obowiązek rolnika, katolika i patrioty czyli przyszedłem ponarzekać)))))  Kuźwa co to ma być kiedy podwyżki ??? co wy tu za ceny wstawiacie ???  aha i zapomniałbym niech h*j jasny wezmie pis  jak zliczyłem koszta uprawy zbóż  to załuje ze wogóle  w pole wyjechał, trzeba było siedziec na d*pie  zgłosić samosiewy zbóz do dopłat  a zaoszczedzone kasiore plus dopłaty zboże zakupić było by więcej.  Ale tak to jest moja gmina to taliban pisowski i kara Boża na ten naród idzie))) tylko kuźwa dlaczego  u mnie porządnego wierzącego , niewierzącego w PIS tez szusza nawiedziła??? )))))

Opublikowano

witam od dziś startuje nabór wniosków o zwrot akcyzy paliwowej jak to wygląda w przypadku świń wiem że 1 litr jest wliczony na cztery świnie średniorocznie na stanie, tylko czy wymagane jest jakieś zaświadczenie z agencji ktoś coś wie?

Opublikowano
5 godzin temu, adamn999 napisał:

witam od dziś startuje nabór wniosków o zwrot akcyzy paliwowej jak to wygląda w przypadku świń wiem że 1 litr jest wliczony na cztery świnie średniorocznie na stanie, tylko czy wymagane jest jakieś zaświadczenie z agencji ktoś coś wie?

Już ARiMR wystawia papier

Opublikowano

Ludzie kuźwa widzieliście giełdę????  świń nie ma, nikt strat przez 3 lata gechenny nie odrobił a Ci w kulki lecą. Nasze pis zakłady teraz dopiero nas wydoją!!!!. Dlatego czy się chce czy się niechce animex i sokołów musi zostać wywłaszczony i sprzedany rolniką. Innego sposobu na złodzieji nie ma!!!

p.s a tak na marginesie znowu nieomylny przedwidujący kanalia  miał racje , ludziska rzuciły się na drogie duńskie warchlaki  3 miesiace temu czas warchlaki  wysłać do ubojni to cena spadła . program  dojimy polskiego frajera w pełnej krasie.

Plus tej sytuacji to taki ze część ludzisków zastanawiała  się nad powrotem do hodowli  bo zboże tanie to wstawili warchlaki teraz jak dostali cenowego kopa w jaja to głupie mysli o ponownej hodowli wyparują raz na zawsze

Opublikowano

ja to patrze inaczej w sklepie nie stanieje nic kiełbasa dająca się zjeść 40 zł a w skupie rolnika doją z kasy. Do puki  animex i sokołów nie beda w naszych rekach zawsze nasz będą doić. Prosta rzecz te zakłady w naszych rękach i po problemie. Zakłady ustalają ze kupują tylko od rolników  i biją tylko polskie świnie. Kończy się tucz nakładczy bo agriplusy działać mogą .... ale świnie będą wiozły do Czech, Kończy się też patologia z duńskim warchlakiem bo kupić możesz ale nikt tucznika potem nie kupi, Duńskie fermy idą do likwidacji a rozwijają się polskie fermy. a na koniec skoro cały towar w rękach rolników  to i za jaja markety by wziete były, a tak to mamy co mamy. Rynek świń można w 30 dni uzdrowić ale co ja tam wiem piepsze przecież farmazony   lepiej  aby polski rolnik kupił warchlaka z Dani utuczył na ukraińskim zbożu sprzedał ubojni chinczyków  bo wiadomo  Animex w rękach rolników to patologia by była porównywalna  z kółkami rolniczymi. Dziwia mnie polskie mleczarnie Jakie te chłopy tam  głupie jak but!!! zamiast  brać z trzodziarzy przykład to oni w tej patologi spółdzielni  mlecznych siedzą  i głodem przymierają. )))) Tak tak wiem ja  do was nie pasuje bo TVP i TVN nie oglądam i została  mi zdolnośc samodzielnego myslenia do etatu potrzebnego bo polski trzodziarz wie ze kundlem był kundlem bedzie  i do wyzysku już jest przyzwyczajony .