Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ludzie, trzymajta mnie, Kowalczyk mówił w "Agrobiznesie" że chciałby aby ludzie wrócili do trzymania kilku sztuk trzody na własne potrzeby bo dzięki temu zmniejszy się podaż zboża 😂 Najpierw wszystko rozwalili, a teraz wielce zatroskani

A o cenach świń mówili że u nas przeceny, bo wszystko zawalone, rolnicy w obawie przed dalszymi obniżkami rzucili się do masowej sprzedaży 🤯😂

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Coś w tym jest bo dziś u mnie po wsi jeżdżą auta po trzodę ostro się kręcą. A i widziałem firankę na tablicach niebiesko żółty🤔

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Euro spadło stąd te obniżki a dziwna sprawa dzis mówią że pelne chłodnie i zapisy na max na ten tydzień myślę 2 3 tygodnie i będzie iść w górę póki co propaganda

Opublikowano
5 godzin temu, krilan06 napisał:

Ludzie, trzymajta mnie, Kowalczyk mówił w "Agrobiznesie" że chciałby aby ludzie wrócili do trzymania kilku sztuk trzody na własne potrzeby bo dzięki temu zmniejszy się podaż zboża 😂 Najpierw wszystko rozwalili, a teraz wielce zatroskani

A o cenach świń mówili że u nas przeceny, bo wszystko zawalone, rolnicy w obawie przed dalszymi obniżkami rzucili się do masowej sprzedaży 🤯😂

To nie byłby głupi pomysł.Wiesz ilu by było chętnych trzymać załóż my z 3 sztuki bez rejestracji

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, simpleNICKpl napisał:

łódzkie 480 sztuk 125kg 8,3 + vat sprzedane dzisiaj, chyba trafił się szczyt

Co było, a nie jest, nie pisze się w rejestr. 

Opublikowano
54 minuty temu, lukasz1995 napisał:

To nie byłby głupi pomysł.Wiesz ilu by było chętnych trzymać załóż my z 3 sztuki bez rejestracji

O trzymaniu bez rejestracji nie ma mowy, nie trzeba będzie wykładać mat i jeszcze jakieś inne pierdoły nie będą obowiązywały, po prostu w tych gospodarstwach wirus nie będzie groźny, a w tych wiekszych już tak 😂. U mnie w powiecie znowu zatrudnili kolejnych 5 osób do kontrolowania gospodarstw. Brak mi słów jakie głąby nami rządzą  

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
6 godzin temu, simpleNICKpl napisał:

łódzkie 480 sztuk 125kg 8,3 + vat sprzedane dzisiaj, chyba trafił się szczyt

17 lutego dostałem tyle samo ale z tą różnicą ze za 9 sztuk.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, krilan06 napisał:

O trzymaniu bez rejestracji nie ma mowy, nie trzeba będzie wykładać mat i jeszcze jakieś inne pierdoły nie będą obowiązywały, po prostu w tych gospodarstwach wirus nie będzie groźny, a w tych wiekszych już tak 😂. U mnie w powiecie znowu zatrudnili kolejnych 5 osób do kontrolowania gospodarstw. Brak mi słów jakie głąby nami rządzą  

Bardzo dobrze , 1 lub 2 szt praktycznie w każdym gospodarstwie , pojawią się świnki na mięso . Do tej pory tez trzymali po piwnicach bo nie legalnie  i zakwitnie handelek , mięskiem rąbanka dla mieszczucha będzie smaczna po 20 zł kilogram .

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=3459222087687772

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 24.02.2023 o 18:43, mesi napisał:

Dzwoniłem tylko zapytać,  chyba podstawa,  kiedyś pytałem to przy większych ilościach coś dozucali 

Płaca od ilości sztuk ale jak 10 to słabo

Opublikowano
58 minut temu, kiko8 napisał:

Płaca od ilości sztuk ale jak 10 to słabo

No słabo,  teraz jescze na żywą pojadą,  ale później myślę tam sprzedawać ale szału nie ma patrząc na ceny u innych 

Opublikowano
9 godzin temu, galan99 napisał:

Bardzo dobrze , 1 lub 2 szt praktycznie w każdym gospodarstwie , pojawią się świnki na mięso . Do tej pory tez trzymali po piwnicach bo nie legalnie  i zakwitnie handelek , mięskiem rąbanka dla mieszczucha będzie smaczna po 20 zł kilogram .

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=3459222087687772

Tak bardzo dobrze o czy wy mówicie dziś już w sklepach drogo i towar nie idzie to co jak zaczną po wsiach kupować to zastanówcie się gdzie sprzedamy swoje tuczniki. Taka prawda że to nic dobrego nas będą co chwile kontrolować a ktoś sobie będzie np 30 trzymał przecież oni się nie po łapią ciekawe jak będzie z rejestracja takiej hodowli na własny użytek 

Opublikowano (edytowane)

@bandzior11Ale to się nic nie różni od normalnej hodowli poza brakiem prowadzenia niektórych papierów i mat przed wejściami ,wjazdami. IRZ musi być, ubój tez zgłoszony raczej w Inspekcji, no 10 szt, bez możliwości własnej lochy, nie wiem w którym miejscu ta zachęta ?

Cena na ISW spada mizerne zainteresowanie kupujących, magiczne sformułowanie ,,handel nie zaakceptował wysokich cen surowca''

Edytowane przez ws71
Opublikowano

Ja kiedyś pytałem w arimr jak wygląda zabicie na własne potrzeby, to mi powiedzieli że zaznaczam ubój na własny użytek i że nigdzie po weterynariach nie chodzę, ale czy tak jest to nie wiem bo nie robiłem tego 

Opublikowano
15 minut temu, krzysiek277 napisał:

Ja kiedyś pytałem w arimr jak wygląda zabicie na własne potrzeby, to mi powiedzieli że zaznaczam ubój na własny użytek i że nigdzie po weterynariach nie chodzę, ale czy tak jest to nie wiem bo nie robiłem tego 

ile lat temu tak powiedzieli?

Opublikowano

Sam byłem świadkiem jak pracownicy arimr tłumaczyli ludziom jak będą obliczane dopłaty nawozowe. To była parodia, jak się odezwałem, to gość do mnie z tekstem - "a co pan nas w błąd wprowadza?". A potem wielkie zdziwienie bo wypłacili jedynie 100 zł do ha

• Like 1