Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, hubertuss napisał:

Pinokio prosi Hołownie o spotkanie bo jakieś ustawy przygotował. A gdzie on był 8 at. Teraz jak już koniec rządu pisu nastał to on szykuje ustawy gdzie będzie rozdawał kasę ludziom na koszt nowego rządu. Przecież nowy rząd może sam sobie te ustawy przeprowadzić po co im przegrany pis i Pinokio.

To jest misja straceńcza to fakt ale przez te 8 lat opozycja była totalną to jak można było o coś ich pytać , zadziwia mnie fakt że chcieli takimi być widząc że kłamią nt. praworządności do czego zmierzam czy jesteś za tym aby rządzić uchwałami i takowymi obalać veto patrz praworządność a nawet zrobić referendum by odwołać prezydenta , patrz konstytucja .

Pytacie co i po co robi tak Morawiecki bo to kampania do wyborów samorządowych .

15374274791d3a3fff9e90f37a15a1de260cc0b372.jpg?r=1,1

Stalinizm wejdzie do Polskiego  prawa .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano

CO do tego ma opozycja. Pis miał większość mógł sobie przegłosować te ustawy z którymi Pinokio chce do Hołowni iśc jakieś dwa miesiące temu. Dlaczego tego nie zrobili? Byli zbyt zajęci stołkami? Teraz opozycja jak zechce to te ustawy klepnie jako swoje. Po co im Morawiecki i pis. 

main_03spotkanie_na_szczycie.jpg

main_06kariera_muzyczna_stoi_przed_ni_otworem_ny_sarka.jpg

• Haha 3
Opublikowano
36 minut temu, Mariusz2903 napisał:

o jest misja straceńcza to fakt ale przez te 8 lat opozycja była totalną to jak można było o coś ich pytać ,

A ktoś chciał ich pytać o cokolwiek? Pani Witek zajebiaszczą dyskusję zawsze prowadziła w sprawie ustaw pchanych przez PiS. Mówiła zawsze sama do siebie przed lustrem i cieszyła się ze ta druga myśli tak samo,:lol:

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

A ktoś chciał ich pytać o cokolwiek? Pani Witek zajebiaszczą dyskusję zawsze prowadziła w sprawie ustaw pchanych przez PiS. Mówiła zawsze sama do siebie przed lustrem i cieszyła się ze ta druga myśli tak samo,:lol:

Coś się zmieniło w sejmie jak nie ma Witek ?

Opublikowano
nie napisał:

11 godzin temu, DTaras napisał:

Aaa powiedz - skoro mamy w pip lotnisk 2,4 km pasa to dlaczego akurat nie u nas to kargo? Może są inne czynniki niż posiadanie lotniska?

żeby było cargo z pełnego zdarzenia, nie okazjonalne, to musi być odpowiednie lotnisko:

duży pas startowy, loty całą dobę, codzienne połączenia międzykontynentalne (a nie raz w tygodniu, bo czas to podstawa cargo lotniczego), odpowiedniej wielkości magazyny z infrastrukturą przeładunkową, specjalne magazyny np. z kontrolą temperatury, do materiałów radioaktywnych, kostnica, pomieszczenia dla zwierząt, itp., gęsta siatka połączeń, komunikacja z transportem kolejowym i samochodowym, 

to jest podstawa, do której trzeba dołożyć sprawną administrację i przepisy podatkowe

tusk doskonale wie, że cpk jest potrzebny i że przyczyni się do szybszego rozwoju polski, ale nie chce go realizować ponieważ jest to nie na rękę niemcom

mówiąc, że cpk jest niepotrzebny robi z takich hubertussów (którzy nic nie potrafią przeczytać i samodzielnie zrozumieć) idiotów - a może oni sami robią z siebie idiotów wierząc tuskowi??

wnioski końcowe z raportu Koncepcja lotniska centralnego dla Polski:

Biorąc pod uwagę wszystkie wyżej wymienione kryteria, konsorcjum zaleca wybranie wariantu polegającego na budowanie nowego centralnego portu lotniczego dla Polski (CPL), bardziej niż wariantu polegającego na rozbudowie istniejącego Portu Lotniczego Warszawa. 

No i czego nieda się dobudować do istniejącej siatki? Przy odległościach 500 km między punktami to jest bez znaczenia gdzie opadnie samolot a większego kraju nie posiadamy to po wuja to kumulować? Turystyka zaś wymaga tych dwóch godzin i dokładanie do tego następnych 4-6 aby na centralne lotnisko dotrzeć z mojego kierunku to ja i tak wolę Poznań ew. Berlin a ostatecznie Wrocław. Wbicie w obecną sieć CPK wydłuży mi dotarcie do Wrocławia a może i Poznania bo CPK uzyska priorytet. Trzeźwo patrząc mialoby to sens przy wybudowaniu od zera kolei gdzie para pociągów będzie mogła furknąć do 250 z każdego kierunku kraju a składy towarowe niech się wyprzedzają z tlk i dalekobieżnymi na istniejącej sieci.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

a składy towarowe niech się wyprzedzają z tlk i dalekobieżnymi na istniejącej sieci.

To chyba mozliwe na jednym odcinku w Polsce.

Opublikowano
nie napisał:

Biorąc pod uwagę wszystkie wyżej wymienione kryteria, konsorcjum zaleca wybranie wariantu polegającego na budowanie nowego centralnego portu lotniczego dla Polski (CPL), bardziej niż wariantu polegającego na rozbudowie istniejącego Portu Lotniczego Warszawa

Wnioskiem ostatecznym jest fakt chęci wyniesienia Okęcia poza Warszawę i budowa CPK z nazwy tylko jako centralnego portu. Aby się gawiedź cieszyła.

hubertuss napisał:

Pinokio prosi Hołownie o spotkanie bo jakieś ustawy przygotował. A gdzie on był 8 at. Teraz jak już koniec rządu pisu nastał to on szykuje ustawy gdzie będzie rozdawał kasę ludziom na koszt nowego rządu. Przecież nowy rząd może sam sobie te ustawy przeprowadzić po co im przegrany pis i Pinokio.

Kapitał na spoty wyborcze zbiera.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Wnioskiem ostatecznym jest fakt chęci wyniesienia Okęcia poza Warszawę i budowa CPK z nazwy tylko jako centralnego portu. Aby się gawiedź cieszyła.

Faktycznie wygląda na zakontraktowaną opinię, z konkretnym celem.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Takiego mema z tym wierszykiem widziałem. A co najlepsze sam Tusk potwierdził, że to prawda i nie będzie premierem Dudy. Duda po prostu nie myśli nad tym co mówi.

No dokładnie było to na platformie X na Tusta koncie tam mu odpowiedział 

Opublikowano
5 godzin temu, Roki212 napisał:

Gdzieś chyba na dniach było jak to Duda powiedział że Tusk nie będzie jego premierem.

A ktoś komentarzem bardzo dobrze go podsumował

"I choćby przyszło tysiąc kretynów a każdy z nich miał po sto głupich synów. I wszyscy zrobiliby coś takiego że już się nie da nic głupszego. Stanął by Andrzej w pełnej krasie i udowodnił, że jednak da się" 😉

5 godzin temu, hubertuss napisał:

Takiego mema z tym wierszykiem widziałem. A co najlepsze sam Tusk potwierdził, że to prawda i nie będzie premierem Dudy. Duda po prostu nie myśli nad tym co mówi.

czy, któryś z was ciągle musi kłamać? nie potraficie żyć bez kłamstwa?

3 godziny temu, DTaras napisał:

No i czego nieda się dobudować do istniejącej siatki? Przy odległościach 500 km między punktami to jest bez znaczenia gdzie opadnie samolot a większego kraju nie posiadamy to po wuja to kumulować? Turystyka zaś wymaga tych dwóch godzin i dokładanie do tego następnych 4-6 aby na centralne lotnisko dotrzeć z mojego kierunku to ja i tak wolę Poznań ew. Berlin a ostatecznie Wrocław. Wbicie w obecną sieć CPK wydłuży mi dotarcie do Wrocławia a może i Poznania bo CPK uzyska priorytet. Trzeźwo patrząc mialoby to sens przy wybudowaniu od zera kolei gdzie para pociągów będzie mogła furknąć do 250 z każdego kierunku kraju a składy towarowe niech się wyprzedzają z tlk i dalekobieżnymi na istniejącej sieci.

duży pas startowy, loty całą dobę, codzienne połączenia międzykontynentalne (a nie raz w tygodniu, bo czas to podstawa cargo lotniczego), odpowiedniej wielkości magazyny z infrastrukturą przeładunkową, specjalne magazyny np. z kontrolą temperatury, do materiałów radioaktywnych, kostnica, pomieszczenia dla zwierząt, itp., gęsta siatka połączeń, komunikacja z transportem kolejowym i samochodowym, 

które lotnisko w polsce to ma?

3 godziny temu, DTaras napisał:

2 godziny temu, mirro napisał:

Faktycznie wygląda na zakontraktowaną opinię, z konkretnym celem.

przecież napisałem

wnioski końcowe z raportu Koncepcja lotniska centralnego dla Polski:

Biorąc pod uwagę wszystkie wyżej wymienione kryteria, konsorcjum zaleca wybranie wariantu polegającego na budowanie nowego centralnego portu lotniczego dla Polski (CPL), bardziej niż wariantu polegającego na rozbudowie istniejącego Portu Lotniczego Warszawa. 

czego nie rozumiecie, okęcie już osiągnęło 100% mocy i albo będzie cpk albo rynek lotniczy na poziomie trzeciego świata

raport jeszcze mówi, żeby sprzedać okęcie to nie trzeba będzie brać kredytu na cpk, dodatkowy plus

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, nie napisał:

A ty tak jeszcze przed zarzyciem leków czy już może po 🤔🤔🤔 bo o h*j ci się rozchodzi 😅

Coś jeszcze do dodania🤭

Screenshot_20231120-205726_X.jpg

Edytowane przez Roki212
  • Like 1
Opublikowano

on stale bierze wiec trudno mu ustalic 😂. nie bez kozery pis ma takie poparcie w szpitalach psychiatrycznych ..

39 minut temu, nie napisał:

które lotnisko w polsce to ma?

przecież napisałem

wnioski końcowe z raportu Koncepcja lotniska centralnego dla Polski:

czego nie rozumiecie, okęcie już osiągnęło 100% mocy i albo będzie cpk albo rynek lotniczy na poziomie trzeciego świata

raport jeszcze mówi, żeby sprzedać okęcie to nie trzeba będzie brać kredytu na cpk, dodatkowy plus

wlasnie o to chodzi ze chcieli sprzedac okecie-ale cos nie pyklo 😂

znajac sasina i pinokia moglo by sie okazac ze i okecia by nie bylo i cpk..

patrzac co sie dzieje na mierzei wislanej  a jakie byly plany. to nie sadze ze tam byloby inaczej.

nazwa lotniska juz jest prorocza..baranow ci u nas dostatek ale oni sie pasa w polsce wschodniej i na inne pastwiska nie poleca..

.

Opublikowano
50 minut temu, nie napisał:

Aaaaa napisali też może drobnym drukiem, kto powinien kupić tereny Okęcia?:lol:

Opublikowano
22 godziny temu, DTaras napisał:

ie śmiałem proponować ale... gdyby zamiast generować korki w CPK tak może to odrobinę rozpylić po kraju i rozbudować kilka centrów to modernizacja innej potrzebnej infrastruktury byłaby łatwiejsza?

a czytałeś ze to zabieg kosmetyczny na pare lat lotniska w gdańsku i wawie brak możliwości rozbudowy 

Opublikowano
1 godzinę temu, Roki212 napisał:

A ty tak jeszcze przed zarzyciem leków czy już może po 🤔🤔🤔 bo o h*j ci się rozchodzi 😅

Coś jeszcze do dodania🤭

wyjdź ze swojej bańki i nie rób z siebie kretyna 

"Mówiłem o tym, że dwie kandydatury zostały mi przedstawione podczas konsultacji odbywających się w pałacu prezydenckim (...). W pierwszym kroku mówimy o wyborze prezydenckiego kandydata na premiera. Ja jestem prezydentem, ale Donald Tusk nie jest moim kandydatem na premiera".

dostrzegasz różnicę?

ps. przed zażyciem :) 

Opublikowano
nie napisał:

duży pas startowy, loty całą dobę, codzienne połączenia międzykontynentalne (a nie raz w tygodniu, bo czas to podstawa cargo lotniczego), odpowiedniej wielkości magazyny z infrastrukturą przeładunkową, specjalne magazyny np. z kontrolą temperatury, do materiałów radioaktywnych, kostnica, pomieszczenia dla zwierząt, itp., gęsta siatka połączeń, komunikacja z transportem kolejowym i samochodowym,  które lotnisko w polsce to ma?

Tobie się chyba wydaje że te cargo to lata w samolotach z naczepami... To są brzuchy. Zawsze związane z komercyjnymi lotami. Z pięć procent lotów to loty stricte towarowe. Wywalenie tego z Okęcia i podłączenie wszystkiego do A2 to gra na Warszawę i LOT i przeniesoenie problemów Okęcia do Baranowa. Katowice powinny mieć poszerzaną siatkę lotów międzykontynentalnych bo tam jest potencjał cargo a przy tym lotnisko na wypizdowie i łatwe w rozbudowaniu. Niemal jak we Frankfurcie. Chcesz budować lotnisko z dwoma pasami dla Warszawy - buduj. Nie nazywaj tego centralnym portem komunikacyjnym bo taki pępek Polski jest poronionym pomysłem. Takich lotnisk w mniejszej skali winno być kilka. Skomunikowanie Radomia, Nowego Dworu i Łodzi z Warszawą ekspresowym połączeniem i nazwanie tego konglomeratu CPK dałoby lepsze efekty niż budowanie zajebostości we wsi Baranów. Wtedy ładunek determinował by miejsce lądowania a ekspresowe dostarczenie kibola na Zachodni realizowałoby temat pasażerski. Zakładam główne obciążenie pasażerami Modlina. Wszystko to wiąże się z przejmowaniem tras komercyjnych jako nośników ładunku łączonego bo zarabiać moloch musi i LOT jako główny operator zrobi wszystko aby małe lotniska straciły na znaczeniu.

Opublikowano (edytowane)

@nie właśnie nie rób z siebie kretyna 😉 bo chyba nie rozumiesz że odnoszę się do tego co znalazłem i co zostało napisane/przedstawione w mediach społecznościowych czyli do konkretnego tweeta czy tam mema na jaki można natrafić i komentarzy pod nim, a nie tego co podałeś 🤦

A Tobie już tam w odwłok zapiekło i podajesz mi inne źródło z innym kontekstem wypowiedzi do którego się nie odnoszę jeśli jest i nawet prawdziwe to niech sobie będzie 🥱  zrozumiałeś czy maść jednak potrzebna 😅

Masz jeszcze większy obrazek może teraz zobaczysz 9_9

Screenshot_20231120-205726_X.jpg.1710dc67f4318d06df9fe5331d733ef2.jpg

Edytowane przez Roki212
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v