Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

A tak posiedzi, teraz społeczeństwo zapłaci odszkodowanie za niesłuszny areszt i sprawa rozejdzie się po kościach, jak wszystkie inne w III RP

Ja tylko przypominam że jest w ch*j postepowań w sprawie obniżonych emerytur "UBekom". Część jet wygrana przez ludzi a część została zawieszona. Jak teraz to ruszy, to dopiero posypią się odszkodowania, wyrównania itd. 

• Like 1
Opublikowano

to ze wyjezdzaj to widac po ulicach i autobusach... i to nie od dzisiaj.

i pomyslec ze, gdyby nie priwislanski kraj to belgii by nie bylo.. powstancy polscy zlikwidowali wlasne panstwo ale dzieki nim powstala belgia- taki chichot historii 

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

możesz mieć problem z pracownikami 

Cały czas jest problem z pracownikami. Dlatego w przyszłym roku nie będzie ani hektara brokuła.

Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

Image

kryterium wyboru - trociny w głowie :D 

co jak co ale wiśniewską bym ją wyruchał  .. szczególnie ze przyjaciele drzew to z konarem niemiała by problemu .. widziałem ją kiedyś płaska jak deska 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GABBER85 napisał:

No to  jak , Ujnia bredzi o praworzadnosci, a szantażuje i dyktuje że wypłaci pieniadze jak bedzie jakaś partia, wg nich 22mln wyborców mogło siedziec w domu...

kilka (chyba dwa) dni temu przynajmniej w cząstkowym zarysie przedstawiłem mój punkt widzenia dlaczego i ja bym na miejscu berlinobrukseli tak samo robił jak robią a dlaczego mogą tak robić z KPO? czy dla tego że liczą się z siłą tzw polskiej prawicy?
Z drugiej strony; punktu widzenia polskiego społeczeństwa czy ktoś może być traktowany poważnie kto akceptuje warunki zasady "pieniądze za praworządność" dysponując prawem weta z tego prawa nie korzysta a później płacze że tej zasadzie podlega której przecież nie zawetował to właśnie większość z nas zdała sobie  sprawę że taka popierdółka polityczna jak ta nasza pseudoprawica niczyich interesów nie obroni bo przeczy sama sobie i we własnych poczynaniach i swej pseudoprawicowości.
Prawo pisane jest fikcją na głupie masy bo zawsze pierwszeństwo ma prawo siły, później prawo logiki przyczynowo skutkowej a trzeba być głupcem by akceptować zasadę jakiejś "praworządności" i wierzyć że nie zostanie to instrumentalnie użyte wszak i holokaust i krematoria były przecież zgodne z ówczesnym prawem czyli.. no qwa  jak by nie patrzył "praworządne".
Słaby nigdy nie będzie rządził ani będzie sprawiedliwie traktowany i wbijmy sobie to do łbów bo inaczej ktoś "praworządnie" nam te łby kolejny raz porozbija.
Pierwej buduje się siłę a później stawia twarde warunki a pisowcy złamali starą jankeską zasadę - jeśli z kimś nie masz dość siły wygrać to się doń przyłącz a Polska jest jeszcze za słaba nawet w tej ujni by własne warunki stawiać bez liczenia się z opinią a zwłaszcza interesami silniejszych.

Czy te pisowskie ofermy bodaj zasugerowały Brukseli że o każde zablokowane € będzie pomniejszona składka Polski do ujnowego budżetu z objęciem VATowskiego automatyzmu włącznie? czy bodaj zasugerowały? ja podejrzewam że im to nawet do pustych łbów to nie ... łby pozostały niezmiennie doskonale puste

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

ja podejrzewam że im to nawet do pustych łbów to nie ... łby pozostały niezmiennie doskonale puste

Amen.

5 minut temu, Roman176 napisał:

co jak co ale wiśniewską bym ją wyruchał  .

A wczoraj się wypierałeś że nie myślisz o tych sprawach.:lol:

Opublikowano
19 godzin temu, hubertuss napisał:

Morawiecki dostał dwa wyroki bo łgał. I zostało mu to udowodnione. A dostał te dwa wyroki bo pis jeszcze3 nie zdążył zatruć wymiaru sprawiedliwości neo sędziami których wyroki będą podważane. NO i było to z oskarżenia prywatnego bo prokuratura zera wszystko umarza jeśli chodzi o sprawy kryminalne co jest przeciwko politykom pis.

Pisanie, ze władza powsadza kogoś choć nie wiem czy użyłem takiego zdania to jest skrót myślowy. Bo jak pokazał zero władza ma duże w tym znaczenie. Bo Minister ma zwierzchność nad prokuraturą i jak pokazał pis może ta prokuratura umarzać sprawy nie wygodne politykom władzy. A jak się ta władza zmieni to może nie umarzać spraw przeciwko politykom pisu i tak się to skrótowo określa, ze powsadza bo dostarczy przed sąd dowody winy polityków pisu a sąd klepnie wyrok jeśli ktoś będzie winny. Tak działają sądy. Prokuratura zalezna od ministra i prokuratura generalnego dostarcza przed sąd dowody a ten rozpatruje. A za pisu prokuratura nie dostarczała przed są dowodó przeciwko politykom pisu tylko umarzała rozumiesz?

A dlaczego pis nie ma swojego przedstawiciela w prezydium sejmu? Bo nie chce. Ty nie rozumiesz jak działa demokracja. Pomijam już, że pis głosował przeciw wszystkim innym kandydatom a chciał by na ich kandydatkę wszyscy byli za. Ale po prostu demokratycznie inni posłowie nie chcieli WItek. To była lekcja demokracji której wy skowyczące pisiory nie rozumiecie. Witek nie zdołała zgromadzić poparcia większości pis mógł dać innego kandydata. Pis głosował przeciwko innym ale inni mieli głosować na pis. Kali ukraść dobrze Kalemu ukraść źle. Mam nadzieje ze będą was tak czołgać na każdym posiedzeniu aż do pustych łbów dojdzie, co to jest demokracja.

Pierw piszesz o pisowskich sądach, potem o prokuraturze (ta wiadomo że była pod dyktando ziobry), aj ci podałem przykład że sądy nie były pisowkie a ty brniesz dalej bez żadnego argumentu, wymyślasz, przepraszam, powtarzasz brednie o neosędziach (rozumiem że dla ciebie tylko sędziowie wybrani z woli PO są władni wydawania wyroków a każdy z wyboru pisu będzie neosędzią).

Równie dobrze mogę napisać ze prokuratura umarza sprawy gdy materiał dowodowy jest zbyt słaby, czego nie było gdy wsadzano kibiców (nawet nie kiboli) którzy znaleźli się w złym czasie w złym miejscu za czasów rządu tuska i komorowskiego. Ilu niewinnych siedziało? Ilu trzymano bez żadnych dowodów? Nie masz żadnego argumentu na twoją tezę poza jakimiś bzdurami niczym dwie wierze kaczyńskiego...

Raczej ty nie rozumiesz jak działa demokracja, powiedz, jak przy legitymacji jaką otrzymał pis można nie był ich kandydat wybrany, mimo że nie ma żadnego legalnego argumentu by ją odrzucić? Kontr przykład senat: w zeszłej kadencji marszałkiem była osoba z zarzutami prokuratorskimi z konkretnym materiałem dowodowym, to są standardy wschodnie, a jeśli piszesz o takich standardach demokratyczny, to właśnie przez 8 lat na takie standardy plułeś pisząc że pis nie ma legitymacji by takie czy inne ustawy przegłosowywać mimo że miało większość sejmową...

Opublikowano (edytowane)

zatem jeśli jest słuszne z Twojego @Andpol linka co poniżej (wszak to tylko prasowa opinia jakiegoś pismaka (nie mylić z PiSmakakiem :P ))
"Konfederacja będzie lada chwila na celowniku PiS. Po tym, jak głosami opozycji przeszła kandydatura Krzysztofa Bosaka na wicemarszałka Sejmu przekaz będzie jasny: to PiS walczy o niepodległą Polskę, a Konfederacja kolaboruje z zewnętrznym rządem."

to pisowcy są jeszcze głupsi niżbym podejrzewał w moim poprzednim poscie
W Polsce każdy przegra kto pójdzie na konfrontację z zachodem kontynentu europejskiego niezależnie czy ujnia się utrzyma czy nie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, dzikidaniel napisał:

czego nie było gdy wsadzano kibiców (nawet nie kiboli) którzy znaleźli się w złym czasie w złym miejscu za czasów rządu tuska i komorowskiego.

A potem sie i tak okazało że kibice i kibole w zasadzie powinni siedzieć bo handlowali prochami a PiS ich głaskał jako prześladowanych patriotów.:lol:

Opublikowano
mirro napisał:

5 godzin temu, dysydent napisał:

Tak, wiem - za ostro ale oni i tak postępowali jeszcze ostrzej wobec pozostałych uzurpująctylko sobie monopol na władzę

Aaaaaa widzisz, czyli ostatnie 8 lat to nie wzięło się znikąd,To tylko dobrze przyswojone wzorce.

Albo dobry oficer prowadzący.

Niektórzy będą to widzieć inaczej. Np Jaruzel prosił o interwencję bo wiedział, że nikt wojska z granicy nie zabrał. Ruskie jednak nie dzielą się sukcesem. Czy zdradził? Na bank obawiał się wojny domowej. Wojsko było rozlokowane. Czy to utrzymanie porządku czy walka z najeźdźcą - co za różnica? Wiedział jakich ma pułkowników to wszystko musiał brać pod rozwagę. Czy emerytury zabierać? Zaraz nie będzie komu a znów więźniów traktować lepiej niż staruszków...

Roman176 napisał:

8 godzin temu, nie napisał:

kryterium wyboru - trociny w głowie :D 

co jak co ale wiśniewską bym ją wyruchał  .. szczególnie ze przyjaciele drzew to z konarem niemiała by problemu .. widziałem ją kiedyś płaska jak deska 

Cycki ograniczają ruchliwość pamiętaj...

mirro napisał:

Cały czas jest problem z pracownikami. Dlatego w przyszłym roku nie będzie ani hektara brokuła.

Ty. Może być tak, że stanę u bramy i zechcę za pomagiera porobić - co wtedy? Bo tyle co ludzi co w tym roku poszłp na etaty to niczego nie wykluczam.

GABBER85 napisał:

No to  jak , Ujnia bredzi o praworzadnosci, a szantażuje i dyktuje że wypłaci pieniadze jak bedzie jakaś partia, wg nich 22mln wyborców mogło siedziec w domu...

Aaale wiesz że to się dzieje w Twojej głowie? Bo w głowach tych co najgłośniej krzyczá to już nie e....

mirro napisał:

5 godzin temu, dysydent napisał:

Tak, wiem - za ostro ale oni i tak postępowali jeszcze ostrzej wobec pozostałych uzurpująctylko sobie monopol na władzę

Aaaaaa widzisz, czyli ostatnie 8 lat to nie wzięło się znikąd,To tylko dobrze przyswojone wzorce.

Albo dobry oficer prowadzący.

Tam niektórzy długo spali a inni znów powiedzieli: nie idę - i ich nie wzieli. To by warto wziąć pod uwagę...

Opublikowano
dysydent napisał:

zatem jeśli jest słuszne z Twojego @Andpol linka co poniżej (wszak to tylko prasowa opinia jakiegoś pismaka (nie mylić z PiSmakakiem :P ))
"Konfederacja będzie lada chwila na celowniku PiS. Po tym, jak głosami opozycji przeszła kandydatura Krzysztofa Bosaka na wicemarszałka Sejmu przekaz będzie jasny: to PiS walczy o niepodległą Polskę, a Konfederacja kolaboruje z zewnętrznym rządem."

to pisowcy są jeszcze głupsi niżbym podejrzewał w moim poprzednim poscie
W Polsce każdy przegra kto pójdzie na konfrontację z zachodem kontynentu europejskiego niezależnie czy ujnia się utrzyma czy nie

Tak apropos Bosaka - cóś się wyważył ostatnio. Tera to może bym się nawet z nim dogadał jakby mnie nie zagadał... Trzeba uczciwie przyznać po latach iż lepiej niż ja się ustawił sz..dyplomata. Taki to przykład dla romana iż warto czasem posłuchać ulmana.

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, DTaras napisał:

Tak apropos Bosaka - cóś się wyważył ostatnio.

Teraz musi uważać bo żona jego osobista w politykę też poszła, czyli siary za bardzo kobicie robić nie przystoi. Jeszcze która koleżanka by co chlapnęła przy ślubnej że cham i oszołom i cóż narażać się potem na ciche dni w domu.lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Cycki ograniczają ruchliwość pamiętaj...

I strasznie zawężają pole widzenia.lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868Ciężko oderwać wzrok.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

to sie cies ze jeszcze nikt z a f cie nie podkablowal,co tu piszesz to powod co najmniej do cichych tygodni jesli nie miesiecy 😂

romus -jest taki film kina m-oralnego niepokoju chyba sie f*ck for forest. muszisz go ogladnac gdy wezwa cie na eksperta w tym zespole.

Opublikowano
21 minut temu, jacus napisał:

to sie cies ze jeszcze nikt z a f cie nie podkablowal

Ale czemu i o co miałby mnie podkablować? 

28 minut temu, jacus napisał:

co tu piszesz to powod co najmniej do cichych tygodni jesli nie miesiecy 😂

Jeden z moich dowódców plutonów notorycznie chodził na dziwki. Jakoś dowiedziała się o tym jego żona i wparowała mi na kompanię kiedyś ze stanowczym żądaniem ( w towarzystwie swojego ojca) abym ukrócił ten proceder. Powagę trzeba było zachować a na koniec dodała że jak się tym nie zajmę to ona rozgłosi co się tu dzieje. Oczywiście nie zmieniło się nic i po jakimś czasie zadzwoniła do mojej żony z pretensjami aby ta wpłynęła na moje bardziej stanowcze działanie. No to moja zadała jej pytanie czy ja też chodzę z jej mężem na te dziwki. Usłyszała że nie. Odpowiedź była krótka- i tak ma zostać, do widzenia.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, dsbh napisał:

Tak się składa że ani za tej ani za poprzedniej władzy nie korzystałem z sądów to nie mam pojęcia ile się czeka. Myślałem że ty z życia wiesz lepiej a ty sobie to tylko gdzieś wyczytałeś. Papier wszystko przyjmie. Ponadto jak widzę wystarczy, że ktoś inaczej myśli niż ty i od razu jest zwolennikiem jednej partii. To już fobia połączona z obsesją. Ale nie denerwuj się. Twoi wygrali, opłaciło się tyle memów wklejać. Ciekawe ile płacą od jednego 🤔 ? :ph34r:

Powiedzmy wydajność sądów monitorują różne instytucje i jest udowodnione ponad wszelką wątpliwość, ze sądy pracują wolniej dłużej się czeka i tyle.

3 godziny temu, dzikidaniel napisał:

Pierw piszesz o pisowskich sądach, potem o prokuraturze (ta wiadomo że była pod dyktando ziobry), aj ci podałem przykład że sądy nie były pisowkie a ty brniesz dalej bez żadnego argumentu, wymyślasz, przepraszam, powtarzasz brednie o neosędziach (rozumiem że dla ciebie tylko sędziowie wybrani z woli PO są władni wydawania wyroków a każdy z wyboru pisu będzie neosędzią).

Równie dobrze mogę napisać ze prokuratura umarza sprawy gdy materiał dowodowy jest zbyt słaby, czego nie było gdy wsadzano kibiców (nawet nie kiboli) którzy znaleźli się w złym czasie w złym miejscu za czasów rządu tuska i komorowskiego. Ilu niewinnych siedziało? Ilu trzymano bez żadnych dowodów? Nie masz żadnego argumentu na twoją tezę poza jakimiś bzdurami niczym dwie wierze kaczyńskiego...

Raczej ty nie rozumiesz jak działa demokracja, powiedz, jak przy legitymacji jaką otrzymał pis można nie był ich kandydat wybrany, mimo że nie ma żadnego legalnego argumentu by ją odrzucić? Kontr przykład senat: w zeszłej kadencji marszałkiem była osoba z zarzutami prokuratorskimi z konkretnym materiałem dowodowym, to są standardy wschodnie, a jeśli piszesz o takich standardach demokratyczny, to właśnie przez 8 lat na takie standardy plułeś pisząc że pis nie ma legitymacji by takie czy inne ustawy przegłosowywać mimo że miało większość sejmową...

Skoro nie rozumiesz problemu z neo sędziami nic nie poradzę. Pisane tu było nie raz jakie są związane z tym problemy i żeby było jasne taki neo sędzia wcale nie musi być zwolennikiem pisu. Ty po prostu nie masz w tym temacie elementarnej wiedzy. Mało tego taki sędzia może być prywatnie zwolennikiem po i też nic z tego wynika bo jego wyroki są łatwe do podważenia. Dlaczego nie będę tłumaczył jak chcesz to się doucz jak nie to możesz sobie dalej brednie pisać. Ale to jest poważny problem i dewastacja wymiaru sprawiedliwości przez pis.

Ty znowu z tymi kibicami. To nie byli żadni kibice to byli kibole którzy jak się potem okazało i jak wyżej ktoś pisał okazywali się zwykłymi bandytami powiązanymi w organizacje przestępcze więc nie broń bo nie ma kogo.

Jak działała prokuratura Ziobry pisałem ale widać u ciebie jak grochem o ścianę.

CO do WItek już ci tłumaczyłem święte prawo demokracji nie pojąłeś trudno. CO do Grodzkiego to były takie konkretne dowody, że jak chłop został marszałkiem to nagle chorzy przypomnieli sobie, że kilkanaście lat temu w łapę mu dali a jak nie był marszałkiem to nie pamiętali. Ty serio taki głupi czy głupszego od siebie szukasz?  Tak to ja mogę iśc na każdego lekarza u którego byłem kilkanaście lat temu nakapować, ze dałem w łapę. A może Grodzki paragony im dał i mają te konkretne dowody?

main_01wzi_li_ile_mogli~1.jpg

main_04tego_nie_zapomnimy_ny_sekcja.jpg

main_22najgorszy_dzie_w_yciu.jpg

main_33kiedy_to_by_y_marsza_ki.jpg

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Iiiiiii tego samego dnia wszyscy europosłowie PiS powinni złozyć mandaty poselskie i w ramach protestu wrócić do Polski najbliższym pociągiem.Potem szybkie wypowiedzenie wojny Unii marsz na Berlin i ustanowienie regenta w Brukseli.:lol:Może być Sasin, tak dla zemsty.

Mądrze prawisz, zasługujesz na dobrą wódkę

Opublikowano
19 godzin temu, dysydent napisał:

w/g mnie nie powinno być żadnej własności stricte państwowej, 

A prasa i media ?

18 godzin temu, Leszy napisał:

Już nie wiem czy ty to poważnie piszesz czy dla jaj...???  

Nie dla jaj bo może lepiej Hołownia jak by poczekał i wakat był ale nie wypuścić z celi .

Opublikowano

Tak naprawdę wszyscy sprzedawali razem z pisem. Pis to chyba ten lotos najtaniej jak się dało sprzedał. Arabowie za jakiegoś piłkarza dali dwa razy więcej niż za lotos. 

Prawda jest taka, ze powinno być wszystko 100% sprywatyzowane. Zakłady w strategicznych gałęziach przemysłu powinny być objęte odpowiednimi przepisami co wolno a co nie i tyle.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko apolityczne ... Na pewno nie w takim wydaniu jakim jest TVP BUJDA ...

Apolityczne takie co do zasady powinny być, tylko są Niemiecko - Francuskie w Polsce . Natomiast media na zachodzie są w 99

% państwowe ,

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Tak naprawdę wszyscy sprzedawali razem z pisem. Pis to chyba ten lotos najtaniej jak się dało sprzedał. Arabowie za jakiegoś piłkarza dali dwa razy więcej niż za lotos. 

Prawda jest taka, ze powinno być wszystko 100% sprywatyzowane. Zakłady w strategicznych gałęziach przemysłu powinny być objęte odpowiednimi przepisami co wolno a co nie i tyle.

Daj spokój z tym Lotosem , piszesz dla GW?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v