Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Utracił tysiące posadek państwowych które sobie zagarnął ...brali wszystko wszystkie instytucje , spółki itp.....a teraz won 😁😁😁

Już ci tygrysek mordę cieszy 🤪

Sługusy tej władzy mają obsrane zbroje 🤪

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Popatrzcie kto siedzi nad Andrzejem , tyle lat minęło jak to wszystko pięknie się realizuje. Porównajcie liczby i stan gospodarstw z czasów które Lepper przedstawia. Wydawało by się że rozwijamy się 😑 Pięknie WSZYSTKICH podsumował...

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał:

Mam nadzieje, że nowy rząd się za to weźmie i usunie trochę tej patologii z dróg dymiące auta, łyse opony, matowe klosze reflektorów, każe światło w inną stronę to patologia polskich dróg. Możesz mieć i 4 litrowego diesla ale jak kopciuch to powinien być ban. I myślę, że może ktoś coś z tym zrobi w końcu. Trochę zakazów dalszej jazdy na drodze lub bany na SKP i ludność trochę otrzeźwieje.

Lepsze auta z filtrami węglowymi to pikuś ale ci w tych gorszych to mają jadąc za tobą mordęgę a ty się jeszcze cieszysz.

Jakie łyse opony. Na zimę najlepsze takie, druty wystają, po lodzie się ślizgają, a ja idę jak przecinak.  

To nie światło w inną stronę tylko w nowszych autach masz doświetlanie zakrętów 🤭 jak ci razi to nie jeździj.

Olej z ciągników idzie na dolewkę to nie szkoda, niech se dymi. 

Jest w planach 4 litrowy SUV X5 albo ML, ale w tym roku stodoła mi zje takiego. Może w przyszłym. 

Na dojazdy do pracy 4.0d w sam raz. 😎

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, pedro2 napisał:

Jest w planach 4 litrowy SUV X5 albo ML,

Bież ML z V8 w dieslu. Tam trza z reguły wymienić płytę sterująca skrzynia biegów.

@hubertuss właśnie te są 4l

Edytowane przez mirro
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

https://www.money.pl/gospodarka/rafal-brzoska-odznaczony-przez-prezydenta-wybitne-zaslugi-dla-rozwoju-polskiej-gospodarki-6961977089895168a.html

co do InPost nie ma wątpliwości; marka już stały element krajobrazu mimo konkurenci dotowanego nieuczciwie z naszych podatków molocha poczty polskiej i nieuczciwie faworyzowanego dyskryminującymi wszelką konkurencję tego molocha przepisami ktoś kto potrafi zbudować mimo wszystko taką firmę zasługuje na uznanie
Tylko czy aby aparatczyk państwowy który musiał przecież podpisać przepisy dyskryminujące prywatną konkurencję państwowego  raka jest właściwym osobnikiem na wręczanie takich nagród?

bo nagradzanie za projekt czegoś takiego

Nie wiem jak tam teraz ale gdyby Ci ktoś zostawiał pocztę w bramie lub pod płotem, byłbyś zadowolony z tego ? A to były częste praktyki. Pamiętam jak zaginął mój rachunek a firma która go wysłała nie wiedziała gdzie jest. Usłyszałem tylko że muszę zapłacić. Dobrze tylko co 🙃. Kolejny już się dało Pocztą Polską wysłać. No i kuriera tej firmy musiałem ustawiać do pionu bo nowe praktyki zaczął wymyślać. W kolejnych wizytach był już bardziej kulturalny 😛 ale i tak jak tylko mogę wybieram innych dostawców od tamtej pory nawet jak jest drożej.

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Utracił tysiące posadek państwowych które sobie zagarnął ...brali wszystko wszystkie instytucje , spółki itp.....a teraz won 😁😁😁

Już ci tygrysek mordę cieszy 🤪

Sługusy tej władzy mają obsrane zbroje 🤪

wraca Praca Swoim Ludziom :ph34r:.

Trzeba jak najszybciej sprzedać. Może się znajdzie chętny i ktoś to kupi :ph34r:.

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-byly-cuda-na-orlenie-i-awarie-dystrybutorow-jest-duzy-sukces,nId,7138855

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

Bież ML z V8 w dieslu. Tam trza z reguły wymienić płytę sterująca skrzynia biegów.

@hubertuss właśnie te są 4l

Wiem sprawdziłem do 2011 robili. Oby tylko drugiej stodoły na naprawy nie wydał. Edytowałem posta.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Nie no koleś jest the best i ten jego klocek. Tyle co tam wsadził to samochód w ceni drzwi do stodoły a stodoła w środku w silniku  i innych podzespołach heheh.

Z drugiej strony 2 litrowy om 654 w wersji na dwóch turbinach w GLE 300 dzisiaj generuje więcej mocy niż ten jego klocek 20 lat temu.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Z drugiej strony 2 litrowy om 654 w wersji na dwóch turbinach dzisiaj generuje więcej mocy niż ten jego klocek 20 lat temu.

Byłem, jeździłem próbnie na esce  i zapytałem Pana siedzącego obok, czy aby tam jest silnik pod maską. No to pokiwał głową i stwierdził że wie o co kaman.

Opublikowano (edytowane)

No to jednak 2 litry i duży wóz. Ale innym problemem jest zmniejszenie dawki w chwili wciskania gazu dla ekologii heh. Dawka po prostu łagodniej wzrasta i dlatego jest taki lag. Wydaje się jak by tej mocy nie było.

A tu z innej beczki nie żebym był fanem elektryków hehe ale takie oto info znalazłem.

Stary diesel lepszy dla środowiska niż nowy elektryk? Popularny mit obalony (msn.com)

- Emisja CO2 z produkcji np. przeciętnego SUV-a spalinowego segmentu kompaktowego wynosi mniej więcej 8 ton, a produkcja SUV-a elektrycznego to około 16 ton emisji. Na różnicę tych 8 ton składa się przede wszystkim duża bateria - ok. 80 kWh. Są też oczywiście samochody, które mają mniejsze baterie - ok. 40 kWh. Wówczas ta emisja jest o połowę mniejsza - - komentuje dla Next.gazeta.pl Bartłomiej Derski z portalu WysokieNapiecie.pl.

Jeżeli ten samochód pali 7 l/100 km i przejeżdża 20 tys. km rocznie, to on wyemituje 4 tony dwutlenku węgla w przypadku paliwa, albo 2 tony dwutlenku węgla w przypadku energii elektrycznej dzisiaj w Polsce. Zatem widać, że nawet w naszym kraju ten ślad węglowy już po czterech latach zatrze się dla 'elektryka' i będzie spłacony. Dlatego te mity są wręcz absurdalne

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Popatrzcie kto siedzi nad Andrzejem , tyle lat minęło jak to wszystko pięknie się realizuje. Porównajcie liczby i stan gospodarstw z czasów które Lepper przedstawia. Wydawało by się że rozwijamy się 😑 Pięknie WSZYSTKICH podsumował...

zmielili samoobronę, kukiza,, zmiela i agrounie, konfa też zostanie rozsadzona. 

te stare dziady mają swoje metody i nikogo do koryta nie dopuszczają. 

a jak poczęstują ochłapem to muszą tańczyć jak im zagrają. 

Opublikowano
50 minut temu, hubertuss napisał:

He heh tania ta stodoła bo ML to już skansen. Ale w twoim przypadku aby tylko nie kopcił. 

Chciałbyś taki skansen w garażu 😉 jak nie masz pojęcia to nie pleć bo pół gospodarki byś musiał sprzedać na porządną sztukę 🤭 są i biedoki w164 po 40 tys, ale na padlinę nie patrzę 😉

W166 3 litry wydatek rzędu 100-120k. 

A ten twój w163 to na jazdę po polach i do lasu już raczej.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jaki mój? Ja go nie wklejałem. Zresztą chyba lubisz padlinę skoro twój obecny wóz zostawia chmurę dymu. No i te pól gospodarki heheh ze śmiechu padam. Bogaty jesteś co heheheh. Czy żałosny?

Jeździsz padliną która jak sam piszesz zostawia chmurę dymu a teraz się będziesz za takimi wozami rozglądał. Spadek dostałeś? "Mam pieniendze tylko stodoła mnie zjadła"- a kogo to tu obchodzi.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

O drutach zapomniałeś 🤔

Komornik jeszcze ciśnie. Muszę się pilnować. Ale na stodołę w skarpecie przed nim odłożyłem to i na to się uda.

Nooo tak, szukam.  żeby jeszcze większą chmurę zostawiać. A ty będziesz wtedy jechał 50km swoim autkiem z kabelkiem 😁 

To musi mieć ducha. Na bateryjki to dla dzieci zabaweczki ☝️

Ciebie postraszyli i już uszy po sobie, majtki brudne i ręce do góry. 

Takich lubi władza 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano (edytowane)

Ducha to ja mam ale puszczy. Auto jakie by nie było to tylko kupa żelastwa. Gdyby to jeszcze jakiś fajny kabriolet czy jakieś sportowe lata 80 czy 90 te albo i 70 te ale taki cop czy tam klocek. To chyba tylko na kompleksy.

Ducha to ma auto w którym wciskając gaz ciągniesz za linkę która otwiera przepustnicę lub zmienia nastawy pompy wtryskowej a nie daje info sterownikowi. A jedyne czujniki to ciśnienia oleju i temperatury wody. ML v 8 w cdi nie ma żadnego ducha leczy tylko kompleksy.

PS rozejży się za q 7 v 12 tdi będziesz miał przynajmniej coś czego nikt inny nie zrobił. choć nie wiem jakie to ma ceny. Stodoły może nie starczyć.

Opublikowano

Pierdus ma marzenia🤪 ...kiedyś pisał jak jd kupował coś za 160 tys od rodziny ,przeglądy porobił ,cenę zbił i nie kupił bo przypomniał nagle że nie ma kasy ....ale pierdu pierdu na af zrobił ....ot tyle warte te jego opowiastki 😁😁😁😁🤔

A wracając do tematu to co nie będzie walki o kacza  niepodległość  🤔

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

A po co mi autobus? To że jeździsz autobusami jak dziad z kanapkami i termosem nie znaczy że inni tak robią . 

tam gdzie nic nie ma to nic nie jest potrzebne...nie ma mlodych, starzy w domu siedza, kobiety uciekly ,zostali sami nieudacznicy. 

7 godzin temu, nie napisał:

Fragment umowy koalicyjnej: "Unieważnimy wyrok Trybunału Konstytucyjnego z 2020 roku." 

to nazywa się przywracanie praworządności

buaahaha

jacy to są mali, żałośni ludzie i ci co im wierzą 

gdzie jest praworządna eu? tyle pisaliście o praworządności, o sekcie pis, o totalitaryzmie, o niebezpiecznych ideologiach i niszczeniu państwa .....

teraz milczycie hipokryci?

przepustka ze szpitala ??

6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Przez ten wyrok umarło kilka młodych kobiet ....lekarze bali się  ratować im życie ...

dobrze by bylo zeby taka byla prawda... wstarczy wyrokzmienic i pyk juz nie umieraja.

to stan sluzb zdrowia i w szczegolnosci lekarzy.. to nie wyrok je zabil to ich dzialalnosc a raczej jje brak..

6 godzin temu, mirro napisał:

Pogodynka i facet od paczkomatów. No za***iście zasłużeni.:lol:

bardziej niz ci co walczyli za rope i amerykanskie interesy w azji...

6 godzin temu, dysydent napisał:

a kto toto odbierze? Inpost w przypadu nieodebrania przesyłki odsyła/odwozi do nadaw....
Acha! wiem za co ta nagroda!

mi rok temu ktos ukradl paczke-kurier zostawil , nadawca nie odebral-zniknela jak kamfora..20 kg  sie rozplynelo. i to nie zostawil przed drzwiami ale w biurze.

5 godzin temu, jahooo napisał:

ucz sie jasiu sluchac ,to kaszuby ,dokladnie drugi koniec kraju..

Opublikowano
24 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Pierdus ma marzenia🤪 ...kiedyś pisał jak jd kupował coś za 160 tys od rodziny ,przeglądy porobił ,cenę zbił i nie kupił bo przypomniał nagle że nie ma kasy ....ale pierdu pierdu na af zrobił ....ot tyle warte te jego opowiastki 😁😁😁😁🤔

A wracając do tematu to co nie będzie walki o kacza  niepodległość  🤔

Parobek cicho tam 😁 nie chwal się ile synowa dopłat bierze. Lepiej wracaj do dojenia bo północ cię zastanie 🤭

Opublikowano (edytowane)

Ma. Krzywe nogi 🤭 tak jak i ty. 

Bamber na posażnym 🤭

Ja nie głupi w złom inwestować jak suafcio i z gołą doopą na starość zostać, lepiej 3ha majątku niż złom nic nie warty ☝️

Edytowane przez pedro2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@mirro  coś z suva około 2018 - 2020 Mercedesa jest warte uwagi? Może volvo?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

🤣🤣🤣 synowa screena dała zrobić. Dobrze że daje ci choć popatrzeć ile z ciebie doi 😉

Wstawić ci teraz te twoje wymazy bez wymazanego? 🤭 Teraz już wyśledze co i jak 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v