Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

Sam zmieniasz wszystko tak jak tobie pasuje .

Przecież to nie ja na przestrzeni kilu dni a czsem godzin wklejam hurtowo rzeczy które się wykluczają i snuje paranoiczne wizje 🤣

Opublikowano

Właściwie to też chyba nie u Ciebie - u Was psy zostały zjedzone przez głodne dzieci.

A to nie Ty słońce rano zawieszasz? Bo u mnie to tylko wrony latają w kluczach zaraz po pionowym starcie i zające xujami hamują.

Opublikowano

zaniebawem może psy nie wyginą i wrony nie odlecą z ujni ale zmniejszy się udział amerykańskich social mediów w sieci bo koniecznością staje się poszukiwanie innych sposobów wypełnienia tej - niebawem - luki
https://cyfrowa.rp.pl/globalne-interesy/art39341561-facebook-i-instagram-beda-platne-od-listopada-znamy-ceny

"Za dostęp w wersji online trzeba liczyć się z wydatkiem rzędu 9,99 euro miesięcznie. Facebook i Instagram w wersji mobilnej (na urządzenia z systemem iOS i Android) będzie droższy – jego cena sięga bowiem 12,99 euro miesięcznie. Co istotne, subskrypcja będzie miała zastosowanie do wszystkich połączonych kont na Facebooku i Instagramie, zaś ceny uwzględniają już opłaty pobierane przez Apple i Google."

"...osoby korzystające z obu serwisów, które nie chcą ponosić dodatkowych kosztów, dalej będą mogły używać swojego konta – w takiej sytuacji muszą jednak zgodzić się na spersonalizowane reklamy."

podobną politykę już wdraża jutub i jest to ogólny trend Amerykanów że zamierzają golić ile się da, kogo się i za cokolwiek się da (czy raczej już teraz tylko sprzeda)  a świetnie się wpisuje w to wszystko jeszcze groźba Trumpa
https://portalobronny.se.pl/polityka-obronna/trump-ujawnia-historie-ze-swojego-urzedowania-czy-bronilby-sojusznikow-przed-rosja-aa-24Fd-dy6c-a9MC.html

"„Powiedziałem, że muszą wszyscy płacić, albo nie będziemy ich chronić. Pamiętam, że przywódca jednego z państw wstał i powiedział: „Czy to oznacza, że jeżeli Rosja nas zaatakuje, to Ciebie tam nie będzie?”. Zgadza się. To właśnie to oznacza” - powiedział Donald Trump."
Chodzi o płacenie za broń zmówioną u jankesów (do wyszukania gdzieś indziej w necie)

czy to wszystko może oznaczać koniec takich USA jakie dotychczas znaliśmy? ja zaryzykuję więcej - to początek końca dominacji USA w ogóle

Opublikowano
27 minut temu, dysydent napisał:

czy to wszystko może oznaczać koniec takich USA jakie dotychczas znaliśmy? ja zaryzykuję więcej - to początek końca dominacji USA w ogóle

Czy to oznacza że znowu nasi podpięli się nie pod tych co należy?:lol:

Opublikowano

TVN nie może, przełknąć że inflacja tak spadła .

Październik przyniósł kolejny spadek głównego wskaźnika inflacji liczonej rok do roku: wskaźnik CPI wyniósł 6,5 proc. rok do roku. Takich odczytów nie było od ponad dwóch lat. Ceny paliw w porównaniu do września spadły o ponad 4 proc.

Będzie  miał nowy rząd nie lada wyzwanie .

Za 2 tygodni posiedzenie nowego  Parlamentu ,   ludzie czekają na 100 konkretów czas  zacząć realizować przez nowy rząd . Tak powiada TVN .

Opublikowano
15 godzin temu, DTaras napisał:

Galan. Ruski jest jak PiS - nawet jak przegra to wygra. Gdyby obecnie dostał lejty w Ukrainie to będzie jak wycofanie się Stalina z blokady Berlina. Wyczekiwanie momentu i wojna w Korei - tylko na dzisiejsze czasy. Politycy zdaje się zdali sobie sprawę iż dla Putinów ogłoszenie zwycięstwa w takiej jak obecnie postaci to wstęp do czegoś więcej.

Chyba raczej odwrotnie, jak PiS wygrało to tak jakby przegrało, bo co z tego że miało ponad 1mln więcej głosów od platformy jak nie było z kim zrobić koalicji, co nie znaczy że koalicja rządząca od Sasa do Lasa będzie mniej zabawna.  Zresztą teraz Kaczyński może sobie siedzieć i patrzeć co ta "demokratyczna" większość wymyśli, ubaw będzie po pachy, a jak będzie nudno to kopnie w klatkie i znowu się zacznie wesoło.

Jak te kilka milionów dojrzy że na złość mamie odmrozili sobie uszy i ten straszny pis nie był aż taki zły jak ale za późno będzie, a gdy TVP i TVN będą jednym głosem śpiewać to może się okazać że będzie wiosna ludów po nowym roku i może wreszcie jakaś nowa formacja się znajdzie i skończy się popis-owe rządy...

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Wyciąga łapska po kasę do rządu o pomąć . Upaść i zniknąć nie ma litości .

Ciepła jesień dobija tę branżę. "Klient nie jest na zakupach"

Nadzieja w rządzie

Właściciel firmy Adika wskazuje, że branży potrzebne są preferencyjne kredyty, systemy dodatkowego finansowania na wypadek wydarzeń takich, z jakimi boryka się obecnie.

Apeluje do rządu, by ratował branżę odzieżową. – W branży pracuje nawet około 1 mln osób, w szwalniach przede wszystkim kobiety. Zatrudniam samotne matki, kobiety, które są jedynymi żywicielami rodziny. Jeśli nie będzie reakcji, jeśli nikt nie zauważy naszego problemu, z mapy Polski znikną rodzinne firmy odzieżowe. Ludzie będą tracić pracę, a Polska – dobro narodowe – mówi.

Każdą branżę trzeba by było tylko ratować tak się nie da .

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/ciepla-jesien-dobija-te-branze-klient-nie-jest-na-zakupach/1cec26d

Edytowane przez galan99
Opublikowano
mirro napisał:

27 minut temu, dysydent napisał:

Czy to oznacza że znowu nasi podpięli się nie pod tych co należy?

Zdziwion jakby nie wiedział... Zara będzie dekada jakeśmy się tego tutaj obawiali.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ceny paliw w porównaniu do września spadły o ponad 4 proc.

spadły o 4 a teraz wywalą o 10% do góry. za***iste ręczne sterowanie cenami przed wyborami. 

Opublikowano
47 minut temu, galan99 napisał:

Wyciąga łapska po kasę do rządu o pomąć . Upaść i zniknąć nie ma litości .

A potem będziesz rozdzierał szaty że polskie upadło i na bank to wina Niemców.

Przed chwilą, galan99 napisał:

Spadnie to na nowy rząd .

Nie spadnie, bo wiadomo kto odjebał ten manewr. A był to PiS.

Opublikowano
galan99 napisał:

TVN nie może, przełknąć że inflacja tak spadła .

Październik przyniósł kolejny spadek głównego wskaźnika inflacji liczonej rok do roku: wskaźnik CPI wyniósł 6,5 proc. rok do roku. Takich odczytów nie było od ponad dwóch lat. Ceny paliw w porównaniu do września spadły o ponad 4 proc.

Będzie  miał nowy rząd nie lada wyzwanie .

Za 2 tygodni posiedzenie nowego  Parlamentu ,   ludzie czekają na 100 konkretów czas  zacząć realizować przez nowy rząd . Tak powiada TVN .

Czyli drożeje - tylko wolniej. Ile wyszła bazowa? 8,5? Żywność już tanieć nie będzie a paliwa idą do góry. Energia to sobie zaliczy pionowy start z moimi wronami po nowym roku... W każdym razie masz już obraz dlaczego PiSy nie zabardzo śpieszyły się z regulacją importu żywności także i ze wschodu. Poczułeś jak robiłeś zrzutkę na obniżenie inflacji? Budowlanka zaczyna znów fiksować i jak ciapate nie zaczną budować w ramach realizacji tych zajebistych kredytów to będzie fajno.

Opublikowano

To się nazywa długofalowe owoce polityki PiSu. A że po owocach ich poznacie, no to  osiem gwiazdem jest całkiem na miejscu.

1 minutę temu, DTaras napisał:

Energia to sobie zaliczy pionowy start z moimi wronami po nowym roku...

JUż do niektórych zaczyna to docierać powoli. Ale sporo jeszcze łudzi się że jakoś to będzie. Ale nie będzie.

Opublikowano

Bogdan_ja napisał:

Kopnąć to on może Tera w kalendarz 🤔😁😁😁albo kota 🤪

Nie rumakuj bo taktycznie byłoby wsadzić w rolę Premiera Morawieckiego i kazać mu tę żabę ze smakiem opier$&@ić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v