Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Stres nagoniony też dobijał ludzi że nie ma ratunku, każda choroba może być dla jednych śmiertelną, dla innych ciężką, lekką i bezobjawową, już przestań pierniczyć.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wiedziałem, że grypa aż tak dusi jak ten COVID ... 12h od początku objawów i jedynie tlen był w stanie utrzymać przy życiu ...

3 minuty temu, HF86 napisał:

miałem. ale tak nie dusiło i smaku z węchem też nie miałem. 

ale tu największym zabójcą w społeczeństwie był STRACH 

I medycy co za garść srebrników się sprzedali. 

No właśnie, cieszę się że doszedłeś do tego co napisałem wyżej, strach podwoi każdą chorobę.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

Stres nagoniony też dobijał ludzi że nie ma ratunku, każda choroba może być dla jednych śmiertelną, dla innych ciężką, lekką i bezobjawową, już przestań pierniczyć.

Tylko są takie z większym odsetkiem śmiertelności i takie w których trzeba mieć na prawdę pecha żeby umrzeć ...

5 osób w domu przeżyło jak grypę, dla szóstej wykopali dół..

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

I medycy co za garść srebrników się sprzedali. 

Oj nie taka garść, prędzej duże wiadro

Jakiś czas temu miałem okazję zobaczyć fakturę za dyżury na oddziale covidowym pielęgniarki na własnej działalności

@Agrestpamiętasz to?

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko są takie z większym odsetkiem śmiertelności i takie w których trzeba mieć na prawdę pecha żeby umrzeć ...

5 osób w domu przeżyło jak grypę, dla szóstej wykopali dół..

No oczywiście, tu się zgadzam jak najbardziej, po tych szczepionkach też, niejednym nic może nie być, a innych wyprawi wcześniej na tamten świat.

Opublikowano (edytowane)

Dlatego jak ktoś chciał to się zaszczepił, ten co nie chciał to nie, i nie ma powodu aby jedna grupa naśmiewała się z drugiej. Bo to indywidualna decyzja każdej osoby i jej osobisty rachunek zysków i strat.

Ja widziałem więcej minusów i się nie zaszczepiłem, moi rodzice widzieli więcej plusów i się zaszczepili, i nie ma u nas w domu sytuacji że ktoś z kimś się kłóci, bo ty się szczepiles a ty nie ...

• Like 3
Opublikowano

Teraz nie ma powodu? a jak ci zaszczepieni wariowali żeby reszta się zaszczepiła, teraz coś się nie bardzo nawet chcą przyznawać że się zaszczepili.

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dlatego jak ktoś chciał to się zaszczepił, ten co nie chciał to nie, i nie ma powodu aby jedna grupa naśmiewała się z drugiej. Bo to indywidualna decyzja każdej osoby i jej osobisty rachunek zysków i strat.

Ja widziałem więcej minusów i się nie zaszczepiłem, moi rodzice widzieli więcej plusów i się zaszczepili, i nie ma u nas w domu sytuacji że ktoś z kimś się kłóci, bo ty się szczepiles a ty nie ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jak na razie to tylko ty od kilku dni czepiasz się, że ktoś może jest zaszczepiony lub nie, nikt inny tego tematu tu nie porusza ... Jak nie myśli po PiSowsku to musi być szprycowany xD

Opublikowano

lasy zamykali i do fryzjera w pełnej konspiracji się chodziło, a teraz 90 % ludzi na nich głosowało. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Desperado napisał:

Teraz nie ma powodu? a jak ci zaszczepieni wariowali żeby reszta się zaszczepiła, teraz coś się nie bardzo nawet chcą przyznawać że się zaszczepili.

To tak jak pisowcy na poowców i w drugą stronę, zawsze znajdzie się patologia w jakiejś formie, chociaż to teraz było wulgarne 8 gwiazdek, a kiedyś to nawet kibice potrafili dosadnie a kulturalnie wywiesić transparent z napisem "donald matole twoj rząd obalą kibole".

Mnie ciekawi czy że te pisowcy żadnego swojego kodu nie mają zorganizowane...

HF86, ja ci tylko przypomnę że PO i przystawki krzyczeli że za mało ograniczeń, ma być więcej, tak samo jak 800+ wcześniej i jeszcze inne gówna robili bardziej niż pis. Chyba pamiętasz, czy masz pamięć złotej rybki?

Edytowane przez dzikidaniel
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, HF86 napisał:

lasy zamykali i do fryzjera w pełnej konspiracji się chodziło, a teraz 90 % ludzi na nich głosowało. 

Te zamykanie lasów czy cmentarzy to był debilizm ... A wycieczka do fryzjera przypominała wyprawę po amfetaminę albo coś w tym stylu xD

2 minuty temu, sakala napisał:

Jakbyś miał tyle nasadzeń truskawki też byś histeryzował

A dlaczego mam histeryzować ? Bo nie widzę powodu ;)

Opublikowano

I ta nieśmiertelność kasjerek w marketach. 

kawałek plastiku chronił przed wirusem w 100 %

Opublikowano

Rosjanie znaleźli nowy sposób na wjazd do UE. Banalnie prosty!

Rosjanie w dalszym ciągu poważnie traktują jazdę na rowerze jako alternatywę dla przekraczania granicy z Finlandią i UE. Stało się to jeszcze bardziej powszechne po wprowadzeniu zakazu wjazdu samochodów osobowych z rosyjskimi tablicami rejestracyjnymi. Nie ma żadnych ograniczeń dla pojazdów dwukołowych z pedałami.

https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/rosjanie-znalezli-nowy-sposob-na-wjazd-do-ue-banalnie-prosty/76w1rkg,07640b54

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Rosjanie znaleźli nowy sposób na wjazd do UE. Banalnie prosty!

Rosjanie w dalszym ciągu poważnie traktują jazdę na rowerze jako alternatywę dla przekraczania granicy z Finlandią i UE. Stało się to jeszcze bardziej powszechne po wprowadzeniu zakazu wjazdu samochodów osobowych z rosyjskimi tablicami rejestracyjnymi. Nie ma żadnych ograniczeń dla pojazdów dwukołowych z pedałami.

https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/rosjanie-znalezli-nowy-sposob-na-wjazd-do-ue-banalnie-prosty/76w1rkg,07640b54

Zrobią czołg na Biedronie :) 

Opublikowano
11 godzin temu, Desperado napisał:

W d*pie byłeś i gówno widziałeś jacuś  :P

Tak oczywiście w porównaniu z tobą to na pewno, mniej w piwnicy mieszkałem😂

Juz jednemu proponowalem spotkanie w Wenecji,

Wiec jarmark świąteczny w Berlinie? 19 grudnia ? Jeśli wypali to pod brama brandenburska??

10 godzin temu, Desperado napisał:

No właśnie ja podmiejska, bo mieszkam w gminie miejsko - wiejskiej, a ty widzę wsiowa, dlatego u was siatki i nie biorą pieniędzy. :D

U nas jedna gmina to u was powiat😀

Ja miasto z okien widzę, gmina Skawina to pewnie więcej niż tweoj powiat na zadupiu

10 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Dzieciaku ja zakładam 5 lokat po 100tys na rok ...a ty jedno na 10 tys i to na 3 miechy ....😁😁😁😁😁

Jak ta gra się nazywa?

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Tylko dlaczego teraz ci zaszczepieni, o ile jeszcze nie wykorkowali, chcą robić pozwy zbiorowe przeciw firmom farmaceutycznym i to nie tyko w Polsce? Zaczęła się wojna na Ukrainie i co, nie nadeszła następna fala? :P Też się widzę zaszprycowałaś zdrowo i wierzysz ślepo co Ci nagadali.  :D

Miliony było w Polsce zaszczepionych.... Gdzie te pogrzeby?

1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

A to przed covidem nigdy wcześniej żaden silny zdrowy mężczyzna nigdy nie zmarł ??? Obudź się. Parę lat temu na studiach znajomy ( jak to okreslasz zdrowy , silny , wysportowany 25 latek) o mało nie wybrał się na tamten świat bo też go coś chwyciło nie wiadomo kiedy i jak. W całą tą plandemie jak siedzieliśmy przy flaszce śmiał się pół żartem pół serio że jakby taka akcja przytrafiła mu się w tą całą szopkę to było by po nim . Ludzie nie umierali na srovida tylko na brak szybkiej pomocy lekarskiej a najczęściej na brak tej pomocy bo lekarze i pielęgniarki traktowali takie osoby jak trędowate i najlepiej ich unikali. Przykład nawet żony. W srovida była w ciąży, poszła na badania do szpitala. Ordynator zamknięty w gabinecie z maseczka i nawet nie chciał wychodzić a jak wychdozil to chciał badań z 2 m odległości. Pojechaliśmy do niego prywatnie to roześmiał się w poczekalni że jak chcemy skorzystać z jego usług to wszystkie osoby w poczekalni mają zdjąć maseczki. Różnica była taka że prywatnie brał 200 zl za każdą osobę i 25-30 minut konsultacji

Gdzie ordynator bierze tyle za wizytę? Jeśli to nie jakis konowal to mieszkanie na rubierzach swoje plusy..

Opublikowano
1 godzinę temu, dzikidaniel napisał:

HF86, ja ci tylko przypomnę że PO i przystawki krzyczeli że za mało ograniczeń, ma być więcej, tak samo jak 800+ wcześniej i jeszcze inne gówna robili bardziej niż pis. Chyba pamiętasz, czy masz pamięć złotej rybki?

Obejrzyj dokładnie do końca.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v