Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Oby nie

Niby mają ludzie nadzieję na lepsze

Ale 

KO KO  w dvpe spoko

Tusk spenetruje głeboko

A jak biedroń zasadzi to odechce się im łazić

Współczuję twojej rodzinie. Tak toksycznego człowieka płynącego jadem już od wielu miesięcy naprawdę ciężko spotkać 

• Like 5
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Idź coś porób a nie całymi dniami siedzisz i głupoty piszesz. 

Ja już 2 t jęczmienia sprzedał po 900 a ty dalej w koło to samo

Ja sprzedał w lato 100t truskawek srednio po 4,5zł za kg to mogę teraz siedzieć na AF xD i 20t bobu po 8zl za kg. A jeszcze z 100t zbóż i kukurydza na polu na sprzedanie czekają ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Ludzie żrą jak prosiaki wszystko i dużo, a potem zwalają na mięso.

wożę córkę na basen na zajęcia klasowe to praktycznie połowa dzieci powyżej normy. po basenie obowiazkowo słodki soczek i batonik. najgrubsz wogóle nie chodzą. 

to dopiero będzie zdrowe pokolenie 😟

Opublikowano

tomus-ale ci sie znalezli adwokaci w temacie o pogodzie 😂

konie kuja a osly pardon zaba noge podsuwa 😂nie chcialo mi sie dyskutowac - czasami warto pamietac o starej zasadzie -nie dyskutuj z idiota..

kurna cieplo ,slonko swiecie--nudzi sie wam moze by ktorys mi kopaczke umyl i nasmarowal ?? 

w kurwizji tylko o rolnikach dyskutuja.. az mi w kieszeni kasy przybylo 😂od  tej 12

12 godzin temu, dysydent napisał:

no Titanic nie miał szans z górą lodową i każdy taki Titanic to mizerna skorupka/truchełko wobec aż takiej potęgi
czy aby Ty nie przecenisz tego KO i nie kpisz sobie z mizeroty PiSu takimi porównaniami:o? ;)  xD

12 godzin temu, dysydent napisał:

dziobem - powiadasz
no popatrz - mieć takiego sternika a ten dziobem nie potrafił ustawić ;)

sporo ogladalem na ten temat i winna byla oszczednosc..

zaoszczedzili na nitach do blach -nie wiem ile ale sie nie oplacalo.. do tego wegiel sie palil w ladowniach i to dodatkowo oslabilo poszycie.

taka gora powinna co najwyzej kawalek uszkodzic i titanic moglby swobodnie doplynac do portu..

Opublikowano
46 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja sprzedał w lato 100t truskawek srednio po 4,5zł za kg to mogę teraz siedzieć na AF xD i 20t bobu po 8zl za kg. A jeszcze z 100t zbóż i kukurydza na polu na sprzedanie czekają ...

A to przynajmniej z truskawek będziesz mógł do zboża i kukurydzy dołożyć. :lol:( taki żart).

Opublikowano

Tytanik podobno byl tak drogi, ze nie szlo na nim zarobic. Jedyna dobra alternatywa było wziecie odszkodowania. To był pomysł na zwrot kosztów. Wcale nie tak abstrakcyjny, ofiary dla wielkich sie nie licza.

Największą winę w otyłości dzieci należy przypisać rodzicą. Przecież dziecko nie wie co to mcdonald, ani jakis fastfood, to ich rodzice, ktorzy maja okolo 30 lat , byli zauroczni zachodem, naplywem w latach 90 i po 2000 r roznych nowosci z zachodu. Oczywiscie nie wszyscy, ale wystarczy isc do pierwszego maca, by sobie poobserwowac. Ale tez polepszenie sie statusu osob , stac kazdego na wszystko, taka czekolada to nie wyzwanie finansowe, pizza tez nie jest jakos super droga. Dzieci to widza, rodzice lubia rozpieszczac swoje pociechy. Niestety, nie zawsze idzie to w parze ze zdrowiem:(

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

A to przynajmniej z truskawek będziesz mógł do zboża i kukurydzy dołożyć. :lol:( taki żart).

Zboże wyjdzie spokojnie jakoś na +, jedynie kukurydza, tu przy tej suszy co u nas była będzie problem. 8t pszenżyta i 5.5 jęczmienia z ha na koszty wystarczy na pewno, 9-10t mokrej kukurydzy z ha, tu może być problem spiąć budżet, z dopłatami się pewnie dopiero uda. Ale rok temu się sprzedało 11t suchej z ha po 1250 za tonę to się wszystko wyrówna w średniej kilkuletniej.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Siedzacybyk napisał:

Przy 10 t mokrej, ale 25 % to liczylem , ze wyszlo na +.

Może i tak będzie, wszystko zależy od tego jakie kto ma koszty ;) A i przyjęcie ceny np 420zł/t zamiast 380zł/t zmienia już potrzebny plon o około 1t z ha ... Ja tam suszę i czekam do wiosny, co będzie to będzie.

Opublikowano
1 godzinę temu, mikad napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/lokalizator-w-kolumnie-prezydenta-mogl-jezdzic-nawet-kilka-miesiecy-6955572633221632a

Paździerz i Sklejka w całej okazałości. Chociaż nie, tektura lepiej pasuje.

widzialem jak do palacu prezydenciekigo wjezdzaly busy  z firmy remontowej - kazdego od spodu sprawdzali specjalnym wykrywaczem a tu samego adriana nie sprawdzali..

https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/co-z-danuta-holecka-i-michalem-rachoniem-lepiej-odejsc-niz-zostac-wyrzuconym/vgpppdl,681c1dfa

skonczy sie jak super express

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

KO KO  w dvpe spoko

Tusk spenetruje głeboko

Ciekawie tam się zabawiacie panie kolego w swoim gronie spędzając wolny czas xD takie myślenie, spostrzeżenie i skojarzenia nie biorą się z nikąd xDxD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Desperado napisał:

Ty niczego nie brałeś bidulku. :P

Oj jak przykro, że nie będzie suszowego xD nie przeżyje bez tego, czeka mnie śmierć głodowa 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, mikad napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/lokalizator-w-kolumnie-prezydenta-mogl-jezdzic-nawet-kilka-miesiecy-6955572633221632a

Paździerz i Sklejka w całej okazałości. Chociaż nie, tektura lepiej pasuje.

"Funkcjonariusze Służby Ochrony Państwa latem tego roku znaleźli w jednym z aut Kancelarii Prezydenta lokalizator niewiadomego pochodzenia - ustalił TVN24.pl. Jak pisze portal, to urządzenie pozwalało śledzić pozycję samochodu w czasie rzeczywistym."

Opcje sa dwie. 

Albo Tusk śledził PAD. 

Albo jakiś zatroskany o bezpieczeństwo swoje i swojej rodziny obywatel zamontował aby uniknąć spotkania na drodze z kolumną prezydencką.

• Haha 1
Opublikowano

toc pan długopis tu praktycznie żadnego znaczenia nie ma. 

ot kilka imprez z kołami gospodyń wiejskich i dalej na narty, bo nawet i lepiej dla jego wizerunku jak się nie odzywa. 

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli za tego PiSu bardzo dobrze było 🤔

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

19 minut temu, GRZES1545 napisał:

Coś jak na Ukrainie działania Rosji, przyczyną wojny tylko inna.

Tylko jak Ruskie to atakują to są źli, a Izrael mający takie same plany jest popierany przez USA i m.in. Polskę ...

A jak Hamas zaatakował to jaki jest? Do dziś na Izrael wystrzelono około 9000 rakiet. Żydzi się bronią, budynki są trafiane i u nich... Może powinni przeklikać na OFF guzik od kopuły na kilka dni aby rozmazało paru po asfalcie - specjalnie dla Ciebie.

Roman176 napisał:

6 minut temu, DTaras napisał:

Ttv jest podobne jeno ma zakresy mechaniczne co pozwala pocisnąć

nie pomyliłeś się z c shiftem ? 

A nie bo jeszczem sprawdził schemat w necie. Normalnie podwójny hydrostat i automat jak beemce bo to zf.

tanio jak klęknie nie będzie...

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Czyli za tego PiSu bardzo dobrze było 🤔

Nie, było jak zawsze, partia rządząca nie ma nic wspólnego ...

8 minut temu, DTaras napisał:

A jak Hamas zaatakował to jaki jest? Do dziś na Izrael wystrzelono około 9000 rakiet. Żydzi się bronią, budynki są trafiane i u nich... Może powinni przeklikać na OFF guzik od kopuły na kilka dni aby rozmazało paru po asfalcie - specjalnie dla Ciebie.

Jedni i drudzy są "dobrzy", polski rząd powinien być neutralny wobec tego konfliktu ...

Opublikowano
mirro napisał:

zamiarem dalszym

Gdzie dalszym... Zamiar dalszy to Liban bo Egiptu, gdzie Hamas siedzi nikt nie ruszy. Upolują ich co prawda ale to jeszcze za szybko. Ja różnicę znalazłem taką: ruski napiżdża hektarami bo inaczej nie umie a poza tym jest wiecznie nayebany. Izrael daje celnie ale jak już yebnie to tego nie zatrzymasz. Robi im z dupy jesień Mariupolu tylko jakoś tak... delikatniej.

Tomasz0611 napisał:

Jedni i drudzy są "dobrzy", polski rząd powinien być neutralny wobec tego konfliktu ...

Nie da się za bardzo - jednak te apacze muszą mieć czym łoić...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v