Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I tym sposobem dochodzimy do wniosku, że w Polsce za PiSu nie jest tak wspaniale i nadal trzeba wyjezdzac za granicę do pracy tak samo jak za Tuska xD

I tym sposobem dochodzimy do wniosku, że pomimo pozornych zmian lepiej nie będzie . 🤣

Ale co przez tydzień ze wzwodem pochodziĺeś to Twoje🤭😜

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ale co przez tydzień ze wzwodem pochodziĺeś to Twoje🤭😜

Na pewno nie z powodu wyników wyborów 🤭😂

Z tego powodu to mi akurat zwisa xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Politycy to kłamcy i oszuści 

https://www.facebook.com/watch?v=6517929444981690

Przemysław Wipler merytorycznie miażdży Katarzynę Lubnauer z KO!

Po Ryśku Petru, przyszedł czas na Katarzynę Lubnauer! Przemysław Wipler miażdży konkretnymi argumentami kolejnego polityka KO-Nowoczesnej, pokazując, że jedyne co mają do zaoferowania to popieranie PiS-owskiego rozdawnictwa i licytowanie się z nimi na kolejny socjal. Popierali bezprawny rządowy lockdown, zamykanie firm i ochrony zdrowia, współodpowiadają za szalejacą inflację oraz 200 tysięcy nadmiarowych zgonów. Konfederacja jest jedyną alternatywą dla antyobywatelskiego układu POPiS-u

https://www.facebook.com/watch?v=675382824451158

Przemysław Wipler 

https://www.facebook.com/watch?v=860870625647507

Edytowane przez galan99
Opublikowano
20 godzin temu, galan99 napisał:

Przcież napisałem o tresurze amerykańsko - izraelskiej. Zrównałem.

Zadajesz sobie takie pytanie że Ameryka jest i żyda wspiera  . Ukraina jest na 2 planie .

Iran kraj muzułmański , Ameryka chce zbombardować Iran .

Co na to powie Rus - jest sojusznikiem Iranu ?.

Chin szuka negocjacji bo ma tam interesy . Co wyniknie z tego są tam 2 mocarstwa tylko brak Rusa .

Pomijając ze toto powyżej to jakieś strzępy chaotycznych myśli , piszesz że Ameryka chce zbombardować Iran  i wklejasz newsa o tym że jeden senator się w ten sposób wypowiedział. Jeden senator to stanowisko czałego USA a może po prostu ty jesteś nienormalny i nie rozumiesz co czytasz i oglądasz?

5 godzin temu, galan99 napisał:

Od 5 minuty . U ciebie słaby internet bo blisko Ukrainy .

Opublikowano

Pis był niczym król Midas. Każdy kryzys zamieniał w złoto. Przykład? Dostałem 3 tys na węgiel i kupiłem za to 3 tony węgla w pgg. Ciekawe, czy rudy fundnie kiedy tak opał na całą zime

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A ja potrzebuję 5t węgla na sezon, w normalnym roku płaciłem 5x800zl, rok temu 3x1700 + 2x3000 - 3000 dodatku, kiedy wyszedłem lepiej ?? Bo jakoś 8100 nie chce być mniej niż 4000 ...  PiSda uzależniła nas od ruskiego węgla, potem z dnia na dzień zakazała jego importu powodując kryzys na rynku opału przez co ogrzewanie zima kosztowało mnie dwa razy więcej niż w normalnych latach, brawo PiSda xD

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, danielhaker napisał:

Jutro rano Mazurek na RMF Kołodziejczaka będzie maglował

te audycje - zdaje się - trafiają później na serwery stale dostępne w sieci
Ja rano nie mam szans posłuchać i ku pamięci swojej czy innych by ten wywiad wyszukać i np w tym temacie podlinkować (o ile to będzie możliwe)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

PiSda uzależniła nas od ruskiego węgla, potem z dnia na dzień zakazała jego importu powodując kryzys na rynku opału przez co ogrzewanie zima kosztowało mnie dwa razy więcej niż w normalnych latach, brawo PiSda xD

Ale też pozwolili zbierać chrust w lesie, co jednak złagodziło skutki tej decyzji.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Ale też pozwolili zbierać chrust w lesie, co jednak złagodziło skutki tej decyzji.:lol:

Taaaak, te patyki co zostały w lasach po wyrębie na eksport xD Niedaleko mnie jest las państwowy to aby słychać jak cały czas tną, z 50% obszaru wycięli ... To było gdzie zbierać patyki xD 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie loża szyderców a cała prawda, tną bez opamiętania ... A jak chciałem kupić parę balików sosnowych 6m u leśniczego, to oni nie mają, bo wszystko zakontraktowane ...

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie loża szyderców a cała prawda, tną bez opamiętania ...

I dlatego nie rozstawiają tych banerów z apelem o racjonalną gospodarkę leśną, co je sami zakupili.:lol:

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

To pójdź do Biedronki/Dino/Lidla i spytaj się ile zarabiają za dźwiganie towaru i wykładanie go na półki, bo na pewno nie jest to więcej niż 20zl/netto na godzinę ...

w biedronce i lidlu na pewno wiecej niz miimalna..

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Politycy to kłamcy i oszuści 

https://www.facebook.com/watch?v=6517929444981690

Po Ryśku Petru, przyszedł czas na Katarzynę Lubnauer! Przemysław Wipler miażdży konkretnymi argumentami kolejnego polityka KO-Nowoczesnej, pokazując, że jedyne co mają do zaoferowania to popieranie PiS-owskiego rozdawnictwa i licytowanie się z nimi na kolejny socjal. Popierali bezprawny rządowy lockdown, zamykanie firm i ochrony zdrowia, współodpowiadają za szalejacą inflację oraz 200 tysięcy nadmiarowych zgonów. Konfederacja jest jedyną alternatywą dla antyobywatelskiego układu POPiS-u

https://www.facebook.com/watch?v=675382824451158

Przemysław Wipler 

https://www.facebook.com/watch?v=860870625647507

w konfederacji to miazdza kobiety w inny sposob. 🤣

kolejna sie chwalila .. 

Opublikowano (edytowane)

@mirro Jak się zmieni władza w lasach państwowych to banery się przydadzą dla piesków w schroniskach, a pieski będą na nie sikać, jak teraz sikają na Kaczyńskiego, Tuska, Hołownię czy Czarzastego xD 

7 minut temu, jacus napisał:

w biedronce i lidlu na pewno wiecej niz miimalna..

Tylko minimalna to 17,50 netto na godzinę na umowie o pracę ... To jak więcej to pewnie z 20-21 netto wyjdzie ...

Wg danych Googla kasjer w lidlu to 4600-5600 brutto, czyli 3450-4150 netto czyli 21,5-26 netto, znając życie wyższa stawka dotyczy Warszawy czy Krakowa, ta niższa jest dla małych miejscowości. Podane stawki dotyczą osób rozliczających PIT wspólnie z małżonkiem, jak rozliczasz sam wyjdziesz gorzej do poziomu około 19,50-24 złote za godzinę.

Opublikowano

Gałęzi w lesie nie uzbierasz. Teraz wszystko idzie na biomasę.

U mnie zostało jeszcze ze dwie patelnie jabłoni do zrębkowania na kupionej działce. Dziś skończył zwozić 50cio letnie jabłonki. Pytam czy jutro rębak będzie, a ten że może w listopadzie zrobią. Teraz priorytet zrobić całe wahadło kolejowe samosiejki i ze zrębów leśnych. I tak raz w miesiącu w jednej firmie.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

Gałęzi w lesie nie uzbierasz. Teraz wszystko idzie na biomasę.

Czyli nawet sobie chrustu w lesie nie można nazbierać xD Nawet to wywiozą i sprzedadzą ... Miał Jarek rację, trzeba palić czymkolwiek, byle nie oponami xD A nosem czuć że sezon grzewczy się zaczął, więc chyba ludzie słuchają słów prezesa xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v