Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jeśli się pytasz skąd a nie negujesz tego wpisu od razu to raczej wierzysz w to .

Nie wierzę, dlatego oczekuję jakiegoś potwierdzenia, bo jeżeli to prawda, w co wątpię to ... Takiej bajki to nawet Sakiewicz czy Karnowski nie są w stanie wymyśleć xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wierzę, dlatego oczekuję jakiegoś potwierdzenia, bo jeżeli to prawda, w co wątpię to ...

Stałbyś za darmo z termoforem , owijał się kocem do rana aby oddać głos wyborczy .

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Stałbyś za darmo z termoforem , owijał się kocem do rana aby oddać głos wyborczy .

Tak, bo mam dość władzy PiSu ... A że PiS porobił na wsiach komisje na 300 wyborców a w miastach na 3000 wyborców to takie są tego efekty ... U mnie gmina 3500 mieszkańców, wyborców mniej a stworzone 4 komisje ... Po 4 osoby w każdej, czyli średnio wychodzi 218 MIESZKAŃCÓW na osobę w komisji ... A nie wszyscy mają z tych mieszkańców przecież prawa wyborcze.

Opublikowano
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wiecie dla czego opozycja rzutem na taśmę zdobyła ten wysoki wynik wyborczy bo młodzież dostała przelewy za oddanie głosu , stawka od 100 zł do 300 zł w zależności od okręgu wyborczego , przelew na konto w telefonie . Widać było duże kolejki pod sam koniec głosowania . Koszt tej operacji 300 mln zł od fundacji związanych z G . Sorosem . Nic nie można z tym zrobić bo to tzw. kiełbasa wyborcza . Także już wiadomo skąd takie zainteresowanie młodzieży wyborami .

jak wszystko co piszesz to pewnie klamstwa. 

skad soros mial numery telefonow mlodziezy ??   milion ludzi i nikt o tym nie pisze tylko pis-owskie debile..

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

interesuje ich to, czy nie będą siedzieć kilka dni na przesłuchaniach w prokuraturze gdy kobieta poroni ... 

Napisz prosto z mostu , o to chodzi żeby legalnie skrobanke zrobić 🤷 

Opublikowano (edytowane)

wy wsioki nie macie pojecia jak mlodzi sa wkurwieni pis-uarem, nie macie dzieci wiec skad macie wiedziec...

ja 2,5 godziny na ulicy stalem w ustroniu morski, bylo moze cieplej ale niewiele..

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Napisz prosto z mostu , o to chodzi żeby legalnie skrobanke zrobić 🤷 

Kolejny idiota ... Żeby nie siedzieć kilka dni na komendach i prokuraturach jak się poroni ... Bo skrobanka to taka przyjemność, że już się nie mogą jej doczekać ... Nic dziwnego, że cię ta kobieta zostawiła ...

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Tak, bo mam dość władzy PiSu ...

Ty ich masz dość tylko poprzez czynnik finansowy bo nie możesz znieść że ci koszty wzrosły ale że klient i kupiec jest i ma pieniądze to masz to gdzieś , za przyszłych rządów nikt ci nie da za truskawkę 8 zł , zapomnij .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wiecie dla czego opozycja rzutem na taśmę zdobyła ten wysoki wynik wyborczy bo młodzież dostała przelewy za oddanie głosu , stawka od 100 zł do 300 zł w zależności od okręgu wyborczego , przelew na konto w telefonie . Widać było duże kolejki pod sam koniec głosowania . Koszt tej operacji 300 mln zł od fundacji związanych z G . Sorosem . Nic nie można z tym zrobić bo to tzw. kiełbasa wyborcza . Także już wiadomo skąd takie zainteresowanie młodzieży wyborami .

Mprawiecki to wymyślił ?

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Kolejny idiota ... Żeby nie siedzieć kilka dni na komendach i prokuraturach jak się poroni ...

Srata tata 

A idioty to sobie w rodzinie poszukaj  

Opublikowano
Dnia 19.10.2023 o 19:07, Ulman napisał:

Skasować połowe socjalu to się zaraz znajdą

Niestety ale i tak będziesz musiał sięgnąć głębiej do kieszeni. Taniej to już było.

23 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Teraz to pokazałeś, że powinieneś trafić do Choroszczy, PiS i Miłość do Ojczyzny xDxDxDxD Dadzą Ci tam jakieś tabletki i może wyleczą ;) 

Z kim tam teraz ogłasza koalicję w TVP INFO twój kochany PiS ?? Bo PSL ich olał, SLD też na nich leje ciepłym moczem, Tuska to nawet nie ma sensu się pytać, Konfa to za mało żeby rządzić xD 

Wpis ten bardzo szybko zdobył pierwsze tysiąc lajków. Niebywałe –  Prawo i Sprawiedliwość1 dzień -><Trzecie wybory parlamentarne z rzędu wygrane przez Prawo iSprawiedliwość i to przy historycznej frekwencji! Czekamy naoficjalne wyniki PKW! #TylkoPiSPSPS-ZWYCIEZCA-WYBOROW!Łącznie 10,7 tys.Dziękujemy!Niech ie Polska!5,3 tys.Ngọc Yến VănHoàng Quỳnh TrâmLinh ĐặngPhạm Cầm ThúyVõ Dạ LanThiên Thanh NguyễnVũ Khánh Dạ4,6 tys.62656...

@Desperado a te Azjatki w bikini to lajkowały posty PiS-u w zamian za promocję na wizy u Wawrzyka czy za coś innego ? xD 

Z tego co się czyta w internetach to Wawrzyk mówiąc wprost, był za cienki na tego typu interesy.

22 godziny temu, galan99 napisał:

Semie będzie niezły spektakl na 4 lata taka zbieranina  była w roku 1991 .

W wyborach 2023 r. wystartowało 12 komitetów wyborczych, a tylko pięć dostało mandaty poselskie. Jednak w tych pięciu komitetach zawiera się aż... 17 ugrupowań, a do tego do Sejmu weszło aż 42 osób niepartyjnych.

BĘDZIE JEDNOŚĆ PRZEZ 4 LATA .

partia    liczba mandatów
Lewica Razem   7
Nowa Lewica   19
Platforma Obywatelska RP   122
bezpartyjni z list KO    22
Nowoczesna     6
Inicjatywa Polska      3
Zieloni         3
Ruch Społeczny Agrounia     1
Polska 2050         31
bezpartyjni z list Trzeciej Drogi     4
Centrum dla Polski      3
PSL       27
Prawo i Sprawiedliwość      157
Suwerenna Polska         18
bezpartyjni z list PiS         13
Partia Republikańska    4
KUKIZ15             2
Ruch Narodowy         7
Nowa Nadzieja            6
bezpartyjni z list Konfederacji   3
Korona                     2

AgroUnia wstawiła aż jednego posła. Robi wrażenie. Czekamy na efekty. Sam przeciwko wszystkim. Zawojuje świat 😛.

22 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nie, ale w prywatnych mediach wali mnie to, co tam pokazują, bo za to nie płacę ...

Ciekawe skąd te prywatne media mają ponad 14 mln zł na koncesje i chyba 1 mln zł na roczne nadawanie ?

13 godzin temu, hubertuss napisał:

Nie rozumiesz bo jesteś wyborcą pisu wy wielu rzeczy nie rozumiecie. My tę kasę już spłacamy lub zaraz będziemy spłacą. Bo Morawiecki podpisał papiery i się zgodził na różne zobowiązania wobec UE. Więc chyba lepiej wziąć coś co mamy spłacać. To tak jak byś podpisał kredyt w banku zaczął spłacać a nie chciał kasy. 

Tak tak wiem wina Tuska bo pis nie zrealizował. Ty nawet logicznie czytać i myśleć nie umiesz. Skoro nawet miały być zrównane w 2010 roku co sobie sam wymyśliłeś ale ok. Niech będzie, że Tusk nie zrobił tego to pis to obiecał zrobić. I zamiast zrównać dopłaty pis nam je obniżył. Zrównanie dopłat to była obietnica wyborów 2015 i 2019 i co i mamy dopłaty niższe niż mieliśmy. Bo są ekoschematy ale to już kosztuje dodatkową pracę i nakłady.

Kolejny który nie rozumie, ze jak się wzięło kredyt który podpisał Morawiecki i zaczęło lub zaraz zacznie go spłacać to fajnie by było mieć te pieniądze które i tak będziemy spłacać. 

Ciebie to chyba kilkoma dawkami na raz zaszczepili gdy spałeś. Widać, że nie po kolei masz w głowie. Już nie wiesz czego się czepić. Ze 4 dawki naraz musiałeś dostać jak nic i ci zaszkodziło.

Tu masz poczytaj już się wysypało 34 mld deficytu gdzie rok temu o tej porze był plus. Głupi wyborca pisu myśli,  ze kasa n to całe rozdawnictwo i złodziejstwo leci z nieba a tu trzeba będzie prawdzie w oczy spojrzeć. Choć wy się tego wyprzecie. Ale jak opozycja przejmie tvo wypierze wam mózgi na nowo.

PiS nieoczekiwanie odsłoniło finansowe karty. "Wypadają trupy" (msn.com)

Ale gdzie ma opozycja "prać" ? Jeden z dziesięciu, Koło fortuny czy Jaka to melodia :ph34r: ? Przecież TVP ma być odpolitycznione a informacje zlikwidowane. Czyżby nie dotrzymali słowa i olali te kilkaset podpisów pod likwidacją TVP Info ?

Spytaj Millera co właściwie podpisywał i Cimoszewicza co negocjował bo widocznie sami nie wiedzieli 😛.

Pis nam obniżył dopłaty czy nowa WPR ? To KPO to już śni ci się po nocach czy jeszcze ?

Tak jak się ciebie czyta to faktycznie masz już obsesję na punkcie  Pis. Co te 8 lat z tobą zrobiły :ph34r: ? No chyba, że to płatna obsesja 🤔 ?

11 godzin temu, damian303 napisał:

Jak narazie to słychać skowyt zwolenników(jeszcze) panującego rządu. 

Ja rozumiem że można krytykować kogoś jak coś zrobił(albo nie zrobił). Ale wy niedorozwoje już rozliczanie kogoś, kto nie podjął jeszcze ani jednej decyzji(w obecnym rządzie).Tylko snujecie swoje wizje, bo oczywiście jesteście nieomylni(jak że zbożem w zeszłym roku, większość myślała że że cena będzie dalej rosnąć).

Ładnie, pięknie tylko po co te niedorozwoje ? To już się pod bana kwalifikuje. Ta polityka rzeczywiście źle wpływa na co niektórych. A co do zbóż to każdy ma swój rozum i robi tak jak uważa.

11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A dlaczego mieli dziada przepuszczać ?? W dzień wyborów każdy jest tak samo ważny i głos każdej osoby liczy się tak samo ...

Bo starszym należy się szacunek ?

7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Te 100 innych kanałów utrzymuje się samo, a nie za 2mld rządowej pomocy i obowiązkową daninę zwaną abonamentem RTV ... Więc niech sobie pokazują co tam chcą, w TVN to i 24h może lecieć relacja z ślubów gejowskich, nim mi do tego ... Nie ja za to płacę ...

Jak TVP będzie się samo utrzymywać a nie za państwowe pieniądze to może i przez całą dobę lecieć tam przemowa Kaczaffiego ... 

Ta obowiązkowa danina jest w całej Europie. Tylko z taką małą różnicą, tam jest to lepiej zorganizowane i abonent oprócz tego że płaci dosyć dużo to w zamian również coś dostaje a u nas jesteśmy tylko od płacenia. Ponadto widziałeś może balet, operę lub jazz w Polsacie lub TVN, najlepiej o 20ej ? NIE i nie zobaczysz  bo by im się słupki oglądalności nie zgadzały. Temu służy abonament właśnie. Czekam aż PO zlikwiduje informacje w TVP, odpolityczni ją czyli żadnych polityków na stołkach i postawi na misję. Tylko nie na kabarety, te niech sobie dalej trzyma Polsat.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dsbh napisał:

Ta obowiązkowa danina jest w całej Europie. Tylko z taką małą różnicą, tam jest to lepiej zorganizowane i abonent oprócz tego że płaci dosyć dużo to w zamian również coś dostaje a u nas jesteśmy tylko od płacenia. Ponadto widziałeś może balet, operę lub jazz w Polsacie lub TVN, najlepiej o 20ej ? NIE i nie zobaczysz  bo by im się słupki oglądalności nie zgadzały. Temu służy abonament właśnie. Czekam aż PO zlikwiduje informacje w TVP, odpolityczni ją czyli żadnych polityków na stołkach i postawi na misję. Tylko nie na kabarety, te niech sobie dalej trzyma Polsat.

Za apolityczną telewizję publiczną mogę płacić, z dobrym kanałem historycznym czy np polską muzyką ;) Ale tubie propagandowej partii rządzącej mówię stanowcze NIE, czy jakieś tureckie seriale ...

Opublikowano

I jeszcze jedno czy wy nie umiecie kulturalnie się odnosić do osób o innych poglądach ? Głupki, idioci, niedorozwoje ? Co następne ? Tuman, kretyn, bałwan ? Jeżeli Was to przerasta to może trzeba wyłączyć internet i wyjść na świeże powietrze, póki zimy jeszcze nie ma.

• Like 4
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Za apolityczną telewizję publiczną mogę płacić, z dobrym kanałem historycznym czy np polską muzyką ;) Ale tubie propagandowej partii rządzącej mówię stanowcze NIE, czy jakieś tureckie seriale ...

Polską muzykę masz na kanale Kino Polska Muzyka. Nikt jej nie che grać w porze najlepszej oglądalności. Odstrasza  widzów i słuchaczy. To powinno dać do myślenia celebrytom muzycznym. Poczytaj co chciał stworzyć były prezes TVP Piotr Farfał i jak został storpedowany. To miało sens i nawet ruszyło na chwilę ale lobby jest silniejsze. TVP nie może się rozwijać bo zaszkodzi prywatnym stacjom. Najdroższe prawa to filmowe i sportowe, polityka zostaje daleko w tyle. No ale Lewandowskiemu trzeba zapłacić.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, dsbh napisał:

Polską muzykę masz na kanale Kino Polska Muzyka. Nikt jej nie che grać w porze najlepszej oglądalności. Odstrasza  widzów i słuchaczy. To powinno dać do myślenia celebrytom muzycznym.

Ale ja nie mówię o muzyce współczesnej ;) Mało to mamy w historii dobrych kawałków ;) To już zależy co kto lubi ale Bodo, Fogg, Budka Suflera, Maanam, Perfekt, Sztywny Pal Azji, Republika itp itd, od tego chyba jest telewizja opłacana z podatków, a nie od propagandy Holeckiej, Kłeczka czy Rachonia ...

Wołoszański agentem był, ale jego programy są wartościowe, ale jak startujesz z list PO to miejsca na te programy już w TV PUBLICZNEJ nie ma ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale ja nie mówię o muzyce współczesnej ;) Mało to mamy w historii dobrych kawałków ;) 

Ile będziesz zapętlał na przykład Nie płacz Ewka czy Jolka Jolka ? Uwierz mi. Z pewnych źródeł wiem o czym mówię.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dsbh napisał:

Ile będziesz zapętlał na przykład Nie płacz Ewka czy Jolka Jolka ? Uwierz mi. Z pewnych źródeł wiem o czym mówię.

Codziennie, przez 7 dni wyjazdu w Karkonosze słuchałem takiej playlisty i mi się nie znudziła ;) Inni na tym nie ucierpieli, bo to na interkomie w kasku sobie słuchałem ;) 

Kiedyś się Radiowej Trójki słuchało, bo dobra muzyka była, ciekawe wywiady, ale PiS swoją wszechobecną "naprawą" mediów publicznych zniszczył tą stację ... Bo prowadzący gdzieś tam poza anteną wyraził swoje poglądy sprzeczne z PiS to znaczy że jest zły i trzeba go zwolnić, takie standardy PiSowskich mediów ... Bo Kazika trzeba cenzurować, bo śpiewa niewygodnie dla prezia, to są "apolityczne" media publiczne ...

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał:

😛

Ładnie, pięknie tylko po co te niedorozwoje ? To już się pod bana kwalifikuje. Ta polityka rzeczywiście źle wpływa na co niektórych. A co do zbóż to każdy ma swój rozum i robi tak jak uważa.

Przepraszam. Poniosła mnie wodza fantazji.

Wpływa źle, jak się od 10 stron czyta, jak to będzie ujowo, jak się jeszcze nic nie zaczęło. 

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, dsbh napisał:

A gdzie o 20.00 mogę obejrzeć balet czy operę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v