Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Na razie to nie strasz mnie PiS-em, bo za Tuska to się jeszcze jakoś na świniach dało zarobić, a za PiS-u musiałem skasować hodowlę, bo przez dwa lata była permamentna dokładka do biznesu lub praca tylko za gnój ... Za Tuska były górki i dołki, za Kaczafiego i rządu Beci dwa lata permanentnego dołka ... To PiS jesienią 2017 zlikwidował hodowlę oddającą 600-700 tuczników rocznie ... Żadna Spurek nie była potrzebna, wystarczył Kaczaffi i Becia vel broszka ...

Nie dałeś rady szkoda .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

Nie dałeś rady szkoda .

Dałem radę, zmieniłem trochę profil produkcji i jadę dalej ;) Z starej chlewni mam fajne miejsce na przetwarzanie bobu, w tym roku może po jednej komorze się chłodnie zrobi, jest dobrze ;) A za 5 lat może znowu co innego będę robił, nie wiadomo, człowiek zaradny sobie zawsze jakoś poradzi ;) Jak nie wieś to dyplom Politechniki Warszawskiej się wykorzysta.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, MariuszDe napisał:

A nie tak samo było parę lat temu? jeszcze PIS nie zaczął rządzić a już na ulicę wychodziło KOD

Nigdy nie popierałem kodu, i mimo niechęci do PiS nie podważałem legalności ich wyboru.

Nie pamiętam po których wyborach był ten kod. Jeżeli po drugich to ekipa się nie zmieniła i można ją cisnąć za poprzednie 4 lata. A jeżeli po pierwszych to przyznaje ci rację.

Opublikowano
1 minutę temu, masa24 napisał:

A znasz takie powiedzenie , polityka to k**wa?🙂

I co z tego. Za te 8lat nikt teraz pisowi ręki nie poda. I nie róbcie sobie nadziei, że pis będzie rządził. Jeżeli by do tego doszło, będziemy mieli rewolucję. Ludzie chcieli zmian, tak jak w 2015. I żadne zaklinanie rzeczywistości nic nie da.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

A gdzie ja jęczę? 

Pokaż

Pisze prawdę jak jest. 

Trzeba się dostosowywać do sytuacji. 

Od niedzielnych wyborów cały czas jęczysz marudzisz i stękasz jak to będzie źle. 

Ocknij się weź do roboty bo dotychczasowe branie socjalu się skończyło.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Miasto i 🌈owi zyskają

Na wieś nie dotrze dobro

Czyli miasto będzie miało pieniądze na 🍓i 🥬 ?? Bo jak tak to dobra informacja ;) Bo w tym roku ich było już trochę nie stać przez tą wysoką inflację 🙁

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, jacek1296 napisał:

I co z tego. Za te 8lat nikt teraz pisowi ręki nie poda. I nie róbcie sobie nadziei, że pis będzie rządził. Jeżeli by do tego doszło, będziemy mieli rewolucję. Ludzie chcieli zmian, tak jak w 2015. I żadne zaklinanie rzeczywistości nic nie da.

Słuchaj, jakich to zmian ludzie chcieli skoro to PiS wygrał ? Ludzie są ogłupieni tym ze nie mamy demokracji sadownictwa i wolności i Jaka to jest u nas Białoruś . 

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Czyli miasto będzie miało pieniądze na 🍓i 🥬 ?? Bo jak tak to dobra informacja ;)

Miasto nie będzie miało żadnych pieniędzy i ty tez nie . Ceny nie spadną ale wielkość pieniędzy która masz do wydania spadnie . Zaraz zacznie się gadka ze jest ogromna dziura budżetowa , trzeba ratować gospodarkę i zaczną się cięcia socjali i ulg. Wtedy będziemy rozmawiać . I może przestańcie słychać tych głupot ze trzeba ratować gospodarkę itp a patrzcie na siebie s nie stan państwa . Dziura w budżecie to jest od 30 lat a nie 8 i będzie nadal 

Zmieni się tylko to ze będzie mniej socjalu ulg dotacji i społeczeństwo zubożeje. Ale gospodarkę trzeba ratować 

Tomasz a gdzie tu jest nieprawda ?  Skoro PiS wygrywa 3 raz z rzędu , zabrakło kilku procent które by zapewne wpadły gdyby nie młodzież która poszła głosować za zmianami tylko sami nie wiedza co za zmiana po co i na kogo ? My nie żyjemy na Białorusi jak się nam wmawia tylko w demokratycznym państwie a to ta demokratyczna koalicja namawiała do zbojkotowania referendum tylko nie powiedziała po co.  Tylko myślący samodzielnie wiedza po co , reszta powtarza głupoty o złych pytaniach 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo bedzie źle w rolnictwie

Miasto i 🌈owi zyskają

Na wieś nie dotrze dobro

Rysiek Ty od tej PISowskiej propagandy to już całkiem odleciałeś jak bociany do Afryki. 😖

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, masa24 napisał:

Tomasz a gdzie tu jest nieprawda ?  Skoro PiS wygrywa 3 raz z rzędu , zabrakło kilku procent które by zapewne wpadły gdyby nie młodzież która poszła głosować za zmianami tylko sami nie wiedza co za zmiana po co i na kogo ? My nie żyjemy na Białorusi jak się nam wmawia tylko w demokratycznym państwie a to ta demokratyczna koalicja namawiała do zbojkotowania referendum tylko nie powiedziała po co.  Tylko myślący samodzielnie wiedza po co , reszta powtarza głupoty o złych pytaniach 

No właśnie, młodzież wreszcie przejrzała na oczy i poszła na wybory, a ta telewizja typu TVP INFO czy propaganda o 19.30 to nie Białoruś ?? Te lansowanie się z wojskiem to normalnie jak u Łukaszenki ... Młodzież jako jedyna używa mózgu w tym kraju i widzi, że rząd przekupuje ich rodziców i dziadków ich własnymi pieniędzmi zabranymi im w podatkach i daninach ...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Właśnie propaganda jest z drugiej strony . Nie jestem zwolennikiem pisu ale jezeli ktoś myśli ze dokonuje zmiany gdzie zwycięży dobro demokracja inteligencja i brak przekrętów a tym samym głosuje na Donalda Tuska to …,. A jeszcze większym głąbem jest ten kto głosuje na holownie i mówi ze to jest partia niezależna od po 😀

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

No właśnie, młodzież wreszcie przejrzała na oczy i poszła na wybory, a ta telewizja typu TVP INFO czy propaganda o 19.30 to nie Białoruś ?? Te lansowanie się z wojskiem to normalnie jak u Łukaszenki ...

A kto ci każe oglądać ? Masz 100 innych kanałów 

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, masa24 napisał:

A kto ci każe oglądać ? Masz 100 innych kanałów 

Te 100 innych kanałów utrzymuje się samo, a nie za 2mld rządowej pomocy i obowiązkową daninę zwaną abonamentem RTV ... Więc niech sobie pokazują co tam chcą, w TVN to i 24h może lecieć relacja z ślubów gejowskich, nim mi do tego ... Nie ja za to płacę ...

Jak TVP będzie się samo utrzymywać a nie za państwowe pieniądze to może i przez całą dobę lecieć tam przemowa Kaczaffiego ... 

• Like 3
Opublikowano
13 minut temu, masa24 napisał:

Słuchaj, jakich to zmian ludzie chcieli skoro to PiS wygrał ?

Jakich zmian? Ano takich, aby nie rządził pis. Za to wszystko, co było przez te "8 ostatnich lat". Tylko i aż takiej chcieli zmiany. I pis już rządził nie będzie.

I wcale nie "zacznie się gadka, że jest ogromna dziura budżetowa......" tylko zacznie poważniejsza rozmowa o finansach kraju. Każdy kto oddał głos na pis powinien zapłacić z własnej kieszeni za gigantyczny wzrost zadłużenia ( w przeliczeniu na łeb wzrost z ok.12000 na ponad 40000, czyli do zapłaty ok.30000 od łba ). I to jest zadłużenie z danych rządowych, a ile jest jeszcze ukrytego poza budżetem? I to zadłużenie trzeba spłacić. Kto je będzie płacić: nasze dzieci.  Tylko tematy gospodarcze są dla pisowców totalnym science fiction. Liczy się tylko, że "dali".

Opublikowano
galan99 napisał:

Nie ważne przyjdzie czas na daną wiedzę .

A masz tam kto będzie rządził? Mi wychodzi, że wszyscy w łachę do Afryki uderzymy tylko w mniej niż Twój dramatyczny sposób.

Opublikowano

No młodzież widzi jak rodzice płaca daniny , dobre . W czym ? Skoro przeciętnie zarabiający rodzic zyskał na kwocie wolnej od podatku , to w czym ma te obciążenia ? Tylko nie wyjeżdżaj ze w paliwie 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, sakala napisał:

Pytania były precyzyjne. Wyrażały nie tylko poglądy ale nawet czyny potencjalnie  decyzyjnych partii,  w wyżej wymienionych kwestiach. 

A pewnie że były precyzyjne, bo nawet precyzyjną odpowiedź zawierały.

• Like 1
Opublikowano

Znajoma co robi w masarni nie raz opowiadała jak to emeryci stojący w kolejce rozmawiali jak to teraz dobrze bo 13  14 a przy ladzie jak do nich podchodziła to zamiast 10 plasterków brali 5 i to jeszcze cienko krojonych bo drożyzna 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v