Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, DTaras napisał:

Ulman. Ja znalazłem. Korwin tam popelnia błąd przy określeniu momentu fizycznej dojrzałości. Wydaje mu się, że skoro coś działa w prototypie to już jest gotowe. Prawda jest taka, że zdarzają się nastolatki (padło tam porównanie 12-13 latki do 19 tyki) gdzie wygląd wskazuje na coś innego niż jest w rzeczywistości. To nie jest kryterium w mojej ocenie i dobrze wbrew Korwinowi, że jest granica 15 lat. Sprawa dotyczyła karania pedofili. W innym przypadku zafiksował się na wieku pierwszej miesiączce. Facet, mam wrażenie nie pogodził się z własnym wiekiem ale to moje takie. W każdym razie przebarszczył zarówno Roman jak i Korwin

Ja to wszystko wiem ale Romanek jako dyżurny niedorozwój nie jest zdolny zrozumieć niczego co ma wiecej jak 5-6 zdań i o Korwinie wie tylko że 

7 godzin temu, Roman176 napisał:

może pogadamy o twoim mentorze który jest pedofilem i wybory przegrał na własne życzenie 

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

daj spokój afera była a ty udajesz 

😅😂🤣

Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Kolejna głupota którą PiS niektórym wmówił ... Czy żona rolnika która siedzi w domu i jest ubezpieczona w KRUS , ale nic nie robi jest liczona jako bezrobotny ??

Weź to powiedz swojej żonie, że siedzi w domu i  nic nie robi ,ty chyba wsi nie widziałeś.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, andrzej78 napisał:

Weź to powiedz swojej żonie, że siedzi w domu i  nic nie robi ,ty chyba wsi nie widziałeś.

A to w mieście nie gotuje, nie pierze czy nie pilnuje dzieci ?? PiS sobie fajnie zmienił zasady gry, przez co dużo mniej osób zgłasza się do PUP i mamy mniejsze bezrobocie xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

To ja mam chyba zacofaną żonę,bo od wiosny do jesieni maliny obrabia ,do tego grządki ,tunel drób ,i przy żniwach pomoże itd.+ zajęcia domowe.Gdyby była bezrobotna to by do pracy poszła.

Edytowane przez andrzej78
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

daj spokój afera była a ty udajesz 

Karina Bosak ma na ten temat inne zdanie. - Chyba jest oczywiste, że szkodliwe były wypowiedzi, które wyrażał na sam koniec kampanii, zupełnie niepotrzebne i niedotyczące tematów debaty publicznej, tematów, którymi zajmuje się Konfederacja - powiedziała.

No za to ona to tytan intelektu, który twierdzi, że nadchodząca próba z Ordo Iuris wymuszenia na hotelarzach zakazu wynajmowania pokoi z jednym łóżkiem parom nie będącą z formalnym związku małżeńskim jest zwiększeniem wolności gospodarczej. Wolność konfy kończy się tam gdzie nie jest pojmowana na ich modłę.

9 minut temu, andrzej78 napisał:

To ja mam chyba zacofaną żonę,bo od wiosny do jesieni maliny obrabia ,do tego grządki ,tunel drób ,i przy żniwach pomoże itd.+ zajęcia domowe.Gdyby była bezrobotna to by do pracy poszła.

Jak nie ma za to płacone to tylko jej hobby

Opublikowano

opozycja już z przyczepkami podjeżdża żeby budżet podzielić a tam czarna dziura nawet światła nie ma a obiecali utrzymać całe rozdawnictwo -będzie się działo . Żyję nadzieją że moja dopłata do kukurydzy jeszcze się przypałęta zanim odkryją że ta czarna dziura wszystko wyssie 

Opublikowano

Przestańcie pieprzyć że budżet jest rozdarty, to jest zwykła propaganda opozycji żeby urywać i kraść dla siebie, unia już finanse Polski miała doskonale na widoku, już wy się o to nie bójcie.

Tomciu weź tabletki i się połóż już może.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Raport o stanie budżetu ogłoszono w poniedziałek po wyborach zamiast jak zawsze we wrześniu...

6 godzin temu, tracker napisał:

Jasnie wiielmożna jacuśu weź se buka i wiesz gdzie sobie wsadź i zakręć bo lubisz seksa i bee hapy:)

I dziwić się ze PiS ma takie poparcie w psychiatrykach..

Tak z proboszczsm się zabawiacie? A wikary też do was dołącza?

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Co ty chłopcze wiesz, jak w nogach śpisz, ja jestem w tym wieku że żadne 500 nigdy nie brałem, ale zawsze popierałem by dać ludziom te 500, zresztą mało dostałem tego niby socjalu w przeciwieństwie do ciebie, bo kredyciku nie miałbyś czym spłacać.   xD

Jak nie masz dzieci to za co 😀 ja nawwer natysiac się zalapalem

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

Jak nie masz dzieci to za co 😀 ja nawwer natysiac się zalapalem

Od ilu lat jest 500? no cały czas mówię żeś gówniarz jeszcze do mnie.   :P

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale jakie tabletki ?? Bo ja żadnych nie biorę ;) 

A powinieneś.   :)

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

A powinieneś.   :)

A to masz wykształcenie medyczne że tak twierdzisz ?? Bo ja żadnej choroby stwierdzonej nie mam, za to ty masz chyba syndrom sztokholmski związany z miłością do PiSu ...

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Desperado napisał:

Widzisz mam miłość do Ojczyzny, a ty?

Teraz to pokazałeś, że powinieneś trafić do Choroszczy, PiS i Miłość do Ojczyzny xDxDxDxD Dadzą Ci tam jakieś tabletki i może wyleczą ;) 

Z kim tam teraz ogłasza koalicję w TVP INFO twój kochany PiS ?? Bo PSL ich olał, SLD też na nich leje ciepłym moczem, Tuska to nawet nie ma sensu się pytać, Konfa to za mało żeby rządzić xD 

Wpis ten bardzo szybko zdobył pierwsze tysiąc lajków. Niebywałe –  Prawo i Sprawiedliwość1 dzień -><Trzecie wybory parlamentarne z rzędu wygrane przez Prawo iSprawiedliwość i to przy historycznej frekwencji! Czekamy naoficjalne wyniki PKW! #TylkoPiSPSPS-ZWYCIEZCA-WYBOROW!Łącznie 10,7 tys.Dziękujemy!Niech ie Polska!5,3 tys.Ngọc Yến VănHoàng Quỳnh TrâmLinh ĐặngPhạm Cầm ThúyVõ Dạ LanThiên Thanh NguyễnVũ Khánh Dạ4,6 tys.62656...

@Desperado a te Azjatki w bikini to lajkowały posty PiS-u w zamian za promocję na wizy u Wawrzyka czy za coś innego ? xD 

Opublikowano
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Teraz to pokazałeś, że powinieneś trafić do Choroszczy, PiS i Miłość do Ojczyzny xDxDxDxD Dadzą Ci tam jakieś tabletki i może wyleczą ;) 

Z kim tam teraz ogłasza koalicję w TVP INFO twój kochany PiS ?? Bo PSL ich olał, SLD też na nich leje ciepłym moczem, Tuska to nawet nie ma sensu się pytać, Konfa to za mało żeby rządzić xD 

Wpis ten bardzo szybko zdobył pierwsze tysiąc lajków. Niebywałe –  Prawo i Sprawiedliwość1 dzień -><Trzecie wybory parlamentarne z rzędu wygrane przez Prawo iSprawiedliwość i to przy historycznej frekwencji! Czekamy naoficjalne wyniki PKW! #TylkoPiSPSPS-ZWYCIEZCA-WYBOROW!Łącznie 10,7 tys.Dziękujemy!Niech ie Polska!5,3 tys.Ngọc Yến VănHoàng Quỳnh TrâmLinh ĐặngPhạm Cầm ThúyVõ Dạ LanThiên Thanh NguyễnVũ Khánh Dạ4,6 tys.62656...

@Desperado a te Azjatki w bikini to lajkowały posty PiS-u w zamian za promocję na wizy u Wawrzyka czy za coś innego ? xD 

Z czego tu się cieszyć? 🤔 

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Z czego tu się cieszyć? 🤔 

Z tego wycia PiSiorków, co nie mogą znieść, że tyle miliardów kredytów wpakowane w socjal, a naród i tak ich kopnął w 4 litery i wywalił na śmietnik ?? 

Opublikowano (edytowane)

Semie będzie niezły spektakl na 4 lata taka zbieranina  była w roku 1991 .

W wyborach 2023 r. wystartowało 12 komitetów wyborczych, a tylko pięć dostało mandaty poselskie. Jednak w tych pięciu komitetach zawiera się aż... 17 ugrupowań, a do tego do Sejmu weszło aż 42 osób niepartyjnych.

BĘDZIE JEDNOŚĆ PRZEZ 4 LATA .

partia    liczba mandatów
Lewica Razem   7
Nowa Lewica   19
Platforma Obywatelska RP   122
bezpartyjni z list KO    22
Nowoczesna     6
Inicjatywa Polska      3
Zieloni         3
Ruch Społeczny Agrounia     1
Polska 2050         31
bezpartyjni z list Trzeciej Drogi     4
Centrum dla Polski      3
PSL       27
Prawo i Sprawiedliwość      157
Suwerenna Polska         18
bezpartyjni z list PiS         13
Partia Republikańska    4
KUKIZ15             2
Ruch Narodowy         7
Nowa Nadzieja            6
bezpartyjni z list Konfederacji   3
Korona                     2

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał:

pszenica była po 800zł - mąka po 1,70zł

pszenica była po 1800zł - mąka po 3zł

pszenica jest po 800zł - mąka jest po 3zł

tak się robi kasę

dodaj jeszcze koszty kilowatogodziny i robocizny wtedy i dziś

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Popatrzcie jak Niemiec cieszy się z sytuacji w ,,naszym " kraju, gdy Niemiec się cieszy Polak będzie płakał.

Za to w Nigerii, Wietnamie itp płacz, bo na straganie nie kupi się już wizy od polskiego MSZ xD 

A przy PO nie ma co się bać uchodźców, zlikwidują socjal, to uchodźcy sami od nas uciekną xD 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v