Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ludzie głosowali na opozycję bo im po 8 latach PIS się znudził i tylko po to ale podczas głosowania zapomnieli o PAD i tak głosowali że nie mają większości aby veto przegłosować . Tylko że mam z tym problem bo jeśli by obcinali socjal to jestem za tym , zabrać do zera ale jak PAD to zawetuje to socjal kurczę zostanie .

Opublikowano
36 minut temu, nie napisał:

teraz za rządów antypisu, za enegrię elektryczną zapłacisz jeszcze więcej i koszty pracy też będą wyższe niż za rządów pisu

zapisz to sobie żebyś nie zapomniał

przecież tak cały czas było za pisiu, toto czemu miałoby być inaczej za kokopeosio 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

teraz za rządów antypisu, za enegrię elektryczną zapłacisz jeszcze więcej i koszty pracy też będą wyższe niż za rządów pisu

@nie Taki kit to pis wam może sprzedać. Prawda jest taka, że nawet jak będzie rządził pis w co wątpię to prąd i tak podrożeje. A , ze ma podrożec wiadomo już od dawna. tak więc nie szukaj tu głupszych od siebie bo to nic nie da. Pis idzie na dno za chwilę zaczną się tam rozłamy jak w po po 2015 roku albo i lepiej. Ziobro już pewnie coś knuje. Kaczor pójdzie won. Koalicja przejmie rządowe media i części wyborców mózgi wypierze po swojemu i pis będzie przegrywał wybory jedne po drugich. Opozycja załatwi kpo będzie miała forsę to i obietnice spełni i pis będzie pozamiatany bo jak was straszyli tak Tusk nie zabierze emerytur i nie przyjdą Niemcy. Będziesz wył tu po każdych wyborach co roku.

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Ludzie głosowali na opozycję bo im po 8 latach PIS się znudził i tylko po to ale podczas głosowania zapomnieli o PAD i tak głosowali że nie mają większości aby veto przegłosować . Tylko że mam z tym problem bo jeśli by obcinali socjal to jestem za tym , zabrać do zera ale jak PAD to zawetuje to socjal kurczę zostanie .

Duda nie zawetuje np kpo bo sam się zbłaźni. Ludzie będą go nienawidzić jak rządowe media przedstawią go w roli głównego hamulcowego pozyskania 160 mld zł dla Polski. Nie odważy się. Tym bardziej ,ze chodzi tam tylko o zmiany w sądownictwie. 

• Like 1
Opublikowano

Opozycja załatwi kpo będzie miała forsę to i obietnice spełni i pis będzie pozamiatany bo jak was straszyli tak Tusk nie zabierze emerytur i nie przyjdą Niemcy.

Dziś można było usłyszeć w TVN że wiele obietnic trzeba  będzie przesunąć w czasie bo nie będzie kasy . Wiec odsunąć na zawsze tylko które to będą te obietnice ?.

Dziś Budka się wypowiadał , Tusk będzie premierem po niedzieli jedzie do Brukseli   spotkać z przyjaciółmi .

Polska wraca na arenę Europejską na salony .

Opublikowano
38 minut temu, galan99 napisał:

Opozycja załatwi kpo będzie miała forsę to i obietnice spełni i pis będzie pozamiatany bo jak was straszyli tak Tusk nie zabierze emerytur i nie przyjdą Niemcy.

Dziś można było usłyszeć w TVN że wiele obietnic trzeba  będzie przesunąć w czasie bo nie będzie kasy . Wiec odsunąć na zawsze tylko które to będą te obietnice ?.

Dziś Budka się wypowiadał , Tusk będzie premierem po niedzieli jedzie do Brukseli   spotkać z przyjaciółmi .

Nikt wam tyle nie da, co KO wam może obiecać

Opublikowano

daj spokój afera była a ty udajesz 

Karina Bosak ma na ten temat inne zdanie. - Chyba jest oczywiste, że szkodliwe były wypowiedzi, które wyrażał na sam koniec kampanii, zupełnie niepotrzebne i niedotyczące tematów debaty publicznej, tematów, którymi zajmuje się Konfederacja - powiedziała.

Odnosząc się do wypowiedzi Janusza Korwin-Mikkego na temat pedofilii i wieku zgody nowo wybrana posłanka stwierdziła, że "to były swobodne dywagacje prezesa Janusza Korwin-Mikkego, który jest znany ze swoich bardzo skrajnych i pod włos sformułowań".

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał:

Przyczyna - skutek. Przyczyna - rządy PiS. Skutek- droga energia.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

daj spokój afera była a ty udajesz 

Afery są przez głąbów którzy coś gdzieś słyszeli ale nie wiedzą  co dokładnie. Znasz całą wypowiedź czy nie? 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

@nie Taki kit to pis wam może sprzedać. Prawda jest taka, że nawet jak będzie rządził pis w co wątpię to prąd i tak podrożeje. A , ze ma podrożec wiadomo już od dawna. tak więc nie szukaj tu głupszych od siebie bo to nic nie da. Pis idzie na dno za chwilę zaczną się tam rozłamy jak w po po 2015 roku albo i lepiej. Ziobro już pewnie coś knuje. Kaczor pójdzie won. Koalicja przejmie rządowe media i części wyborców mózgi wypierze po swojemu i pis będzie przegrywał wybory jedne po drugich. Opozycja załatwi kpo będzie miała forsę to i obietnice spełni i pis będzie pozamiatany bo jak was straszyli tak Tusk nie zabierze emerytur i nie przyjdą Niemcy. Będziesz wył tu po każdych wyborach co roku.

Duda nie zawetuje np kpo bo sam się zbłaźni. Ludzie będą go nienawidzić jak rządowe media przedstawią go w roli głównego hamulcowego pozyskania 160 mld zł dla Polski. Nie odważy się. Tym bardziej ,ze chodzi tam tylko o zmiany w sądownictwie. 

Nie rozumiem fenomenu kpo. Przecież to jest pożyczka która trzeba oddać z procentem. A tak się wszyscy tymi pieniędzmi podniecają jakbyśmy dostali je i nie musieli zwracać. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, krzychu121 napisał:

Nie rozumiem fenomenu kpo. Przecież to jest pożyczka która trzeba oddać z procentem. A tak się wszyscy tymi pieniędzmi podniecają jakbyśmy dostali je i nie musieli zwracać. 

cały myk polega na tym, ż eniemcy nam blokują kasę, którą w zasadzie już spłacamy

Opublikowano

Izabela Leszczyna z PO i Paulina Hennig-Kloska z Trzeciej Drogi już zaczęły mówić o tym, że "pieniędzy na 800+ może nie wystarczyć"

teraz znów poseł - który kontynuuje swoje medialne tournée pod hasłem prywatyzacji jako najlepszego sposobu na odebranie politykom wpływu na gospodarkę.

hali halo wy ciemne barany nie głosujcie na referendum ja teraz muszę się z Niemcem rozliczyć 

17 minut temu, Ulman napisał:

Roman się niczego nie uczy. Pisze co gdzieś usłyszał ale nigdy nie zna całej sprawy 

ale było o tym głośno wiec nie udawaj głupiego 

22 minuty temu, Ulman napisał:

Afery są przez głąbów którzy coś gdzieś słyszeli ale nie wiedzą  co dokładnie. Znasz całą wypowiedź czy nie? 

naprawdę przecież ty cyckasz to jak mało kto onety wp i inne 

Opublikowano
12 godzin temu, v11 napisał:

To nie takie proste -wiadomo że karty rozdaje trzecia droga i to oni będą wyceniać swoje "usługi" to oni naprawdę będą rządzić bo od nich zależą wszelkie koalicje 

I tak i nie. Hołownia tuż przed wyborami mówił, że koalicja jest na wybory a potem się zobaczy. Ma więcej ludzi w Sejmie od PSL, także wszytko jest możliwe.

10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

A co to jest 42 miliardy

Na samą pomoc rolnikom ponad połowa poszła

A że chłopy po 3 i 4 dżonder polecieli i wynieśli pieniędzy do germańca to i budżet na minusie. 

Zarać chłopom powyżej 3 dżindery i fendy o budżet naprawiony. 

Za chwilę lekarze w trosce o pacjentów będą wołać podwyżki. Pielęgniarki nie będą gorsze. Po nich urzędnicy domagający się spełnienia obietnicy wyborczej i tak dalej a budżet nie jest z gumy.

10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Ja to bym zaczal od wysłania tych starych Ursusów co zatruwają środowisko do huty xD z starymi ponad 10-letnimi samochodami to samo ...

Te stare Ursusy przeżyją te nowe JD czy inne Fendt'y.

9 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Tusk ma w d*pie dziadów jeżdżących starymi gratami ...

Przecież Tusku mówił o Polsce bez podziałów, to kłamał 🤔 ?

6 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

W zeszłym roku zbiór truskawek 16zl/h 1.1 zł za kg, w tym roku 20zl/h i 1.25 za kg, tłumaczyć dalej?? Stawki oczywiście netto podałem.

Czyli nie ma szału. Minimalna. Było dużo chętnych pod bramą ?

5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

O nierobie, alkoholiku, który utrzymuje się z 500+, a ostatnio uciekł z Gostynina z leczenia choroby alkoholowej ??? Trójka małych dzieci, a jemu się robić nie chce bo Jarek daje kasę i ma za co chlac, taki człowiek zasługuje na szacunek ??

A ten alkoholik  przed 500+ pracował i nie pił i ta dotacja go tak rozpiła ? 🤔

5 godzin temu, hubertuss napisał:

A czepiłem się bo  ładnie was pis na tym wydymał. Pamiętam jak tacy chodzili u mnie po wsi i pieli jak to pis teraz załatwi i co. Dopłąty niższe niż kiedyś a koszty wyższe. Tak was pis urządził ale pis cacy. Bo mózgi wyprane.

Zmieniłeś temat to zapytam inaczej.

Dlaczego euroopozycja chciała blokad funduszy unijnych  ? Działała tym samym na szkodę Polski. Jeżeli chciała kłócić się z Pisem to miała nasz parlament. A tym czasem zrobiła z siebie widowisko.

Co do dopłat jak już tak na siłę chcesz ciągnąć temat. Dopłaty miały być zrównane ze starą Unią w 2010 r. Pamiętasz kto wtedy był u władzy pierwszą kadencję a później następną ? Zrobił coś w tym kierunku ? Co zrobił w tym kierunku koalicjant PSL ?

Tak ma marginesie ta nienawiść do Pisu u ciebie zamieniła się już w jakąś fobię. Przypomnę ci że PO będzie tworzyło rząd. Także wyłącz media, weź głęboki oddech i wyjdź na świeże powietrze. Może jeszcze nie jest za późno, inaczej trzeba szukać specjalisty.

5 godzin temu, galan99 napisał:

Będzie nędza w rolnictwie płacz .

Tylko naiwny powie że nie widać ilu po socjal łapy wyciąga dopłaty do zboża czy kuku .

Kuku po 3 tyś daleko nie zajadą rolnicy już mają problemy i nie udawać że ich nie macie .

Na wiosnę wyjdą na drogi i blokada i kto to będzie jak myślicie prawdziwi rolnicy .

Kołodziejczak ich poprowadzi 🤔 ?

3 godziny temu, hubertuss napisał:

To nie proroctwa. Kogo pis wystawi na prezydenta? W samorządach słabo sobie rdzą i nawet jak byli na fali to w sejmikach mieli część województw mieli pod kontrolą. Europarlament tez może nie wyjść bo z fali spadają a dziadki nie koniecznie musza iść głosować na pis do europarlamentu. Do tego media rządowe najczęściej oglądane przez wyborców pis będą pod kontrolą jeszcze obecnej opozycji. To nie są proroctwa to są fakty. I uwierz mi wiem co pisze. Poszukaj sobie tutaj z 2015 roku gdzie pisałem, ze pisowska tłuszcza utrzyma się u władzy dwie kadencje i się sprawdziło. Tak teraz sprawdzi się seria przegranych przez pis wyborów.

Ameryki nie odkryłeś. Zawsze powstaje zmęczenie władzą. Twoich idoli również znów to czeka za 4 lub 8 lat max.

Co do mediów. Opozycja nie może teraz mieć wpływów w TVP to wpadła na pomysł likwidacji. To jest jeszcze demokracja czy to jest demokracja PO ? I przypominam ci że media państwowe według PO mają być apolityczne to o jakich wpływach mówisz ?

45 minut temu, galan99 napisał:

I będziemy znowu potęgą :ph34r: i każdy się będzie z nami liczył 🤣.

Opublikowano
20 minut temu, krzychu121 napisał:

Bo tym KPO się zachłysnęli. To już nie problem, że to wnuki będą spłacać

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dsbh napisał:

Czyli nie ma szału. Minimalna. Było dużo chętnych pod bramą ?

Minimalna kochany to w tym kraju 16,60zł netto na godzinę, ja płaciłem 20zł/h za robotę dla kogoś bez wykształcenia ... Jak ktoś sobie radził, to spokojnie te 20-25kg/h może zebrać, czyli 25-31,25 czyli nawet dwukrotność minimalnej, czy to za mało ?? I oczywiście do tego opłacone ubezpieczenie w KRUS ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v