Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pszenica była po 800zł - mąka po 1,70zł

pszenica była po 1800zł - mąka po 3zł

pszenica jest po 800zł - mąka jest po 3zł

tak się robi kasę

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, nie napisał:

pszenica była po 800zł - mąka po 1,70zł

pszenica była po 1800zł - mąka po 3zł

pszenica jest po 800zł - mąka jest po 3zł

tak się robi kasę

I to wszystko zasługa PiSu i spowodowanej przez tą nieodpowiedzialna bandę inflacji ... Zobacz ile zdrożała energia dla firm, koszt pracownika to może coś zrozumiesz PiSowski szczekaczu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

I to wszystko zasługa PiSu i spowodowanej przez tą nieodpowiedzialna bandę inflacji ...

nie no teraz inflacja magicznie zniknie, bo się władza zmieniła

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I to wszystko zasługa PiSu i spowodowanej przez tą nieodpowiedzialna bandę inflacji ... Zobacz ile zdrożała energia dla firm, koszt pracownika to może coś zrozumiesz PiSowski szczekaczu.

widzę, że masz pojęcie o biznesie :D peowski dupowłazie :D 

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Dlaczego ta inflacja nie obejmuje ceny pszenicy,przecież koszty jej wyprodukowania też wzrosły 🤔

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

wedlug badan amerykanskich 5-7 % mezczyzn jest homoseksualnych a kobiet nawet 8 -10% ..

iilu to jest w polsce-na pewno wiecej niz ukraincow ..

wiecie tylko taki dzban jak on moze twierdzic ze na wsi ich nie ma..

oczywiscie wiekszosc ucieka z ciemnoty do miasta ale jakis procent zostaje- z ryskiem i jego proboszczem  na czele🤣 

ta twoja stara jest facetem myjesz i sprzątasz bo byś wpiedol dostał od ciemnego bruneta ... jeśli ktoś ucieka ze wsi to go przerasta same utrzymanie domu idzie na łatwiznę 

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Widzę że tu dużo nierobów większych niż ja

Po 9 godz powinniście zapier🔨alać a nie siedzieć na forum

po co socjał płynie pełnym strumieniem ... najgłupszy zawsze wygaduje drugiemu 

2 godziny temu, Ulman napisał:

Wychowanie nie ma tu nic do rzeczy tak jak w przypadku księży.

może pogadamy o twoim mentorze który jest pedofilem i wybory przegrał na własne życzenie 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał:

Tłuste koty są najedzone .

Czarka jest jedna w czarce micha a głodnych kotów dużo tyczy się do KO .

Które koty będą jedli do syta zaś któreś będą głodne .

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, nie napisał:

widzę, że masz pojęcie o biznesie :D peowski dupowłazie :D 

W zeszłym roku zbiór truskawek 16zl/h 1.1 zł za kg, w tym roku 20zl/h i 1.25 za kg, tłumaczyć dalej?? Stawki oczywiście netto podałem.

Opublikowano
19 minut temu, jahooo napisał:

nie wierzysz w to przecież pstryk i ceny wracają do starych cen donek to jest najlepszy 

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

W zeszłym roku zbiór truskawek 16zl/h 1.1 zł za kg, w tym roku 20zl/h i 1.25 za kg, tłumaczyć dalej?? Stawki oczywiście netto podałem.

zamiast zazdrościć  i pier**lić głupoty pisać o zazdrości sąsiada który siedzi i pije piwo ty wcale nie jesteś lepszy na forum etat prawie zaliczony ...  zawisły i ujowy z ciebie gość   

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

nie wierzysz w to przecież pstryk i ceny wracają do starych cen donek to jest najlepszy 

zamiast zazdrościć  i pier**lić głupoty pisać o zazdrości sąsiada który siedzi i pije piwo ty wcale nie jesteś lepszy na forum etat prawie zaliczony ...  zawisły i ujowy z ciebie gość   

Zarobiłem w lato, teraz mogę odpoczywać ;)

Opublikowano

czyli socjalista pełną gębom ........ propo zarobków   ja płaciłem 1200zł za żniwa pomocnikom dzisiaj 4500zł  i co bd ich wyzywał ? weź zony i dzieci i za***rdalaj sam ....      wyborcy platformy bo ludziom żyje się lepiej 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

czyli socjalista pełną gębom ........ propo zarobków   ja płaciłem 1200zł za żniwa pomocnikom dzisiaj 4500zł  i co bd ich wyzywał ? weź zony i dzieci i za***rdalaj sam ....      wyborcy platformy bo ludziom żyje się lepiej 

Ale teraz to gadasz jak potłuczony ... Nie mam nic do ludzi którzy pracują, tylko do nierobów co narzekają że bida, ale tylko na socjalu siedzą, ani do kogoś do roboty nie pójdą ani sami na swojej ziemi nic nie zasadza ... U mnie Ukraina pracuje, bo w okolicy mało ludzi do pracy , większość woli pić piwko pod drzewem za 500+ ...

Opublikowano

scenariusz zaskoczenie ?   to co wszyscy przewidywali  Internauci zarzucali Koalicji Obywatelskiej, że tym samym wycofuje się z przedwyborczych obietnic jeszcze przed powołaniem rządu zjednoczonej opozycji. 
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/raport-wybory-parlamentarne-2023/news-burza-po-wpisie-poslanki-ko-alarmowala-o-dziurze-morawieckie,nId,7096859#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

nauczyliście się haili halo 

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Ale teraz to gadasz jak potłuczony ... Nie mam nic do ludzi którzy pracują, tylko do nierobów co narzekają że bida, ale tylko na socjalu siedzą, ani do kogoś do roboty nie pójdą ani sami na swojej ziemi nic nie zasadza ...

przywołuje co pisałeś o twoim sąsiedzie 

ja ja jaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzzzzddddddaaaaaaaaaa  zaczyna się  

Czy to koniec mistrza Polski? Do tego nawołuje senator z opozycji 
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/zuzel/news-czy-to-koniec-mistrza-polski-do-tego-nawoluje-senator-z-opoz,nId,7096909#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

przywołuje co pisałeś o twoim sąsiedzie 

O nierobie, alkoholiku, który utrzymuje się z 500+, a ostatnio uciekł z Gostynina z leczenia choroby alkoholowej ??? Trójka małych dzieci, a jemu się robić nie chce bo Jarek daje kasę i ma za co chlac, taki człowiek zasługuje na szacunek ??

Opublikowano

no właśnie, konstytucja mu zo zapewnia  w sprawie realizacji przez państwo zobowiązań wobec osób żyjących poniżej minimum socjalnego

już nie pisze ze samorządy powinny budować mieszkania  najbiedniejszym bo tego chce konstytucja a nie rozprzedawanie ziemi pod makiety 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

no właśnie, konstytucja mu zo zapewnia  w sprawie realizacji przez państwo zobowiązań wobec osób żyjących poniżej minimum socjalnego

już nie pisze ze samorządy powinny budować mieszkania  najbiedniejszym bo tego chce konstytucja a nie rozprzedawanie ziemi pod makiety 

Nie wiedziałem że minimum socjalne to ćwiartka wódki i paczka fajek dziennie ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v