Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to Jarek źle kampanię prowadził jak tak. 

powinno być"przez 8 poprzednich lat rządów Tuska "

a teraz to my byśmy chcieli coś zrobić 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

łopozycja wyciągała wnioski z Węgier  żeby się nie jednoczyć i się udało 

A PiS krzyczał, że błędem było sztuczne sterowanie cenami paliw  w Węgrzech a w Polsce zrobił to samo xD 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

łopozycja wyciągała wnioski z Węgier  żeby się nie jednoczyć i się udało 

PiS zniszczył wszystkich poprzednich koalicjantów, i nie ma z kim teraz współpracować. 

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

leje po łbach socjalistyczną ciemnotę.

przecież z ciebie numer jeden socjalbiorca 

Przed chwilą, Leszy napisał:

PiS zniszczył wszystkich poprzednich koalicjantów, i nie ma z kim teraz współpracować. 

pamietaj ze jeden nie da ci wszystkiego a 5 naobiecywało na każde strony ........ wiec kto jest głupszy ? 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Marcin Makowski @makowski_m „Składam tu, w Sopocie, uroczyste przyrzeczenie, że dzień po wyborach pojadę odblokuję pieniądze z Krajowego Planu Odbudowy i wszyscy to odczujemy" Donald Tusk, 27.08.2023 To była przenośnia" Katarzyna Lubnauer o słowach Donalda Tuska, 16.10.2023 5:59 PM 16 paź 2023 282,2tys.Wy Wyświetlenia 786 1006 129 66”

Opublikowano
21 godzin temu, DTaras napisał:

Kowalski, Mejza... Ja sobie chcę pospacerować po meblowym i co? We wielkim magazynie amejzn.kaom tudzież KIK dziewczyny zapierdzielają w niedziele. Te rozumiem mogą? Co to jest za tendencja ustalać komuś jak ma pracować? Prywaciarzu korona z głowy ci nie spadnie i masz sobie odpoczywać w środę bo w środę są cztery wuefy to dzieciakowi napiszesz usprawiedliwienie... Uwierz mi, prędzej zamkniesz sklep w niedzielę niż narzucisz obowiązek pracy w niedzielę. Sieci mogą sobie pozwolić na minimalny lub zerowy dochód z części placówek a i tak niema komu tam pracować. Podobnie u tzw. sklepikarza. Jak załoga chce mieć premie to obrót trzeba zrobić a już pola do popisu w kosztach niema - zostaje niedziela albo oddać pole sieciom. Sieci też to dotyczy. Chciałem Ci koleżko także wskazać iż jak sklep ma 399 m. kw. to samorząd ma guzik do gadania. Jak jest cwanie postawiony i punkt się sprawdza to a) nikt nie zabroni rozbudować b) można postawić z pasażem a przy koniunkturze dokonać remontu. W mojej wichurze szczyt budowy obór pod różnymi szyldami to lata 2005 - 2010. Nawet najstarsze Tesco na świecie powstało w Świebodzinie bodaj w 2005 roku. Ostatnie otwarcie to Dino ze dwa lata temu. Zakaz handlu jest bezsensowny. Zaraz mi tu pewnie z Niemcami wyskoczysz. Tam zakaz dotyczy wszystkich bo jest ustawa iż jak masz ubytek słuchu to telewizor tylko w słuchwkach. Ale na dworcach są obecne sieci i jadą z tematem bo mogą. Landy też ustalają niedziele handlowe i jest tych niedziel sporo zazwyczaj zgodnie z kalendarzem lokalnych imprez. Wszystko można zrobić z rozsądkiem a ochronę pracownika to się wpisuje w odpowiedni kodeks.

Odwróćmy sytuację. Czyli pracownik może mieć wolne na tygodniu a właściciel już nie bo musi dziecku pisać usprawiedliwienie a pracownik nie musi ? Nie chce pisać szczegółowo o małych sklepach ale ci biznesmeni jak chyba wszyscy, nie są tacy świetni. Zwykły prywaciarz dla którego liczy się zysk, pracownik jest tam gdzieś na końcu tego ogniwa. Co do supermarketów to Ty piszesz o rozbudowie a ja o nowych obiektach. Ktoś musiał wydać im zezwolenia czy inne dokumenty. Jeden Lewiatan czy Biedronka w jednej miejscowości raczej nie doprowadziła by do upadku lokalnych sklepów w okolicy. Kilka już tak bo konkurują ze sobą cenowo i stać ich na to. W ostatnim zdaniu się z Tobą zgadzam, tylko że dla biznesmena liczy się zysk a pracownik jak pisałem jest na szarym końcu tego ogniwa. Przepisy zawsze można ominąć jak choćby te czytelnie czy inne punkty teraz.

21 godzin temu, Takeda napisał:

No niestety tak. Może w normalnym kraju byłoby na odwrót. W Polsce lepiej by partia rządząca miała koalicjanta który hamuje główne ugrupowanie, chociaż gdyby wyszła koalicja rządząca PIS + KONfa ( gdyby brunatni mieli te 40 mandatów) to światopoglądowo takie średniowiecze, że i może byśmy doczekali leczenia ludzi pajęczyną z chlebem żutą przez episkopat polski.

dsbh to dziwne popierasz lekką pedofilie głosując na Konfederację czy chowanie "innych" członków rodziny do piwnicy bo po co ich pokazywać. Niepełnosprawni czy to fizycznie czy też umysłowo nie powinni istnieć według tej partii, pewien malarz mówił podobnie.

Doczytaj co napisałem na końcu swojej wypowiedzi. Bezpartyjni na przykład nie mieli szans na przekroczenie progu wyborczego. Ponadto czy każdy wyborca zgadza się w 100% z partią na którą oddaje głos ?

11 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

😁😁😁😁

🌈 Oszuści

Screenshot_20231018_063613_com.opera.browser.jpg

Przecież Kosiniak wyraźnie wytłumaczył wakacje od Zusu.... a że zrobił to po wyborach, to już inna sprawa :ph34r:.

10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Już się rozlazła, PiS ich 250 tys sprowadził w 30 miesięcy ... Tylko ci byli dobrzy bo płacili PiSowi za wizy xD

To wolisz tych od Pisu, którzy gdzieś tam figurują w papierach, czy tych z relokacji, którym dokumenty wpadły do morza i co drugi to Ahmed lub Abdul ?

10 godzin temu, racyl napisał:

Po co tu przyjdą, wszyscy jadą do niemiec i dalej

A z Niemiec gdzie ich deportują ?

7 godzin temu, tracker napisał:

PO co polaczkom CPK przecież jest już lotnisko w Berlinie.

Tylko nie polaczkom. Jeżeli nie będziemy siebie nawzajem szanować, to nie oczekujmy, że inni będą.

5 godzin temu, nie napisał:

i to jest właśnie twój problem (i wielu innych), kierujecie się emocjami a nie rozumem; dlatego do sejmu dostają się giertychy i mejzy 

pokazywałem jakie są dokonania po (z poprzednich rządów, zwolennicy nawet jednego sukcesu nie potrafili wymienić) i pisu i nadal po ma 30% poparcia, człowiek, który olał polskę żeby dostać nic nie znaczącą posadę w brukseli znowu będzie premierem, przecież to jest niepojęte

Ja czekam aż mi ktoś odpowie co Eurodeputowani z opozycji zrobili w obecnej kadencji dla rodaków ? Dla takiego przeciętnego  Kowalskiego, który wstaje o 4 - 5 ej rano i idzie do pracy na 8 lub 10 godzin.

6 minut temu, Leszy napisał:

Pomijając Pana Płażyńskiego to gdzie są teraz założyciele PO ?

Opublikowano
40 minut temu, Roman176 napisał:

przecież z ciebie numer jeden socjalbiorca 

Płacę to biorę. Niech się wstydzą nieroby i lenie co nic do budzetu nic nie wnoszą a ciągle po cudze łapy wyciągają.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, HF86 napisał:

dobrze że po tych 8 latach jest jeszcze gdzie parkować te miliony aut polskich elektrycznych. 

że produkcja kewlaru przynosi złote góry, a zwozimy je statkami z polskich stoczni. 

a tanią energię robi nam Ostrołęka 

a i hitlerowce zazdroszczą dopłat naszym rolnikom 🤣

Rolnicy szybko zapomnieli, ze pis obiecywał zrównanie dopłat z Niemieckimi a zamiast tego je obniżył.

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

temat nr 1 dla komisji Lex Tusk - zlecając budowę Ostrołęki doskonale wiedzieli, że tylko węgiel z rosji będzie się tam nadawał - vide problemy elektrowni Jaworzno - tu co prawda miał być polski węgiel ale pokład się skończył a dalej występuje węgiel nie w takich parametrach jakich oczekiwano....

Nadchodzi potężny cios w kieszenie Polaków. Wzrost o 70 proc.

Tymczasem regulowane ceny prądu wygasają z końcem roku. Z kolei rząd Zjednoczonej Prawicy, który je wprowadził, niebawem zakończy swoją kadencję. Co więc czeka nas w przyszłym roku?

Elektrownia w Ostrołęce to był głupi pomysł pisu nie przemyślana obietnica z kampanii w którą utopiono miliardy. A z prądem po nowym roku będzie jak z paliwem na Orlenie do wyborów. Najpierw sprzedajemy poniżej kosztów a potem weźmiemy sobie z nawiązką. Każdy głupi wie, że poniżej kosztów na wieki sprzedawać się nie da. 

8 minut temu, dsbh napisał:

Ja czekam aż mi ktoś odpowie co Eurodeputowani z opozycji zrobili w obecnej kadencji dla rodaków ? Dla takiego przeciętnego  Kowalskiego, który wstaje o 4 - 5 ej rano i idzie do pracy na 8 lub 10 godzin.

Pomijając Pana Płażyńskiego to gdzie są teraz założyciele PO ?

Pytasz eurodeputowanych opozycji a nie pytasz gdzie są obiecane przez pis zrównane z Niemieckimi dopłaty. Zamiast których mamy załatwioną przez pis obniżkę dopłat. To głupota z twojej strony czy zaprzaństwo. To jest właśnie wasz skowyt teraz. Wszystkiego wymagacie od opozycji a jak pis walił was w dupsko nie chcecie pamiętać.

Co do założycieli PO Olechowski jest już zwyczajnie stary - 75 lat a Płażyński nie żyje. Takie życie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, sakala napisał:

Kosiniak lider wiejskiej partii do emerytów rolników; Zlikwidujemy 13 14 i wprowadzimy emerytury bez podatku to będzie jakby dodatkowa 15 16 a nawet 17

Cieszą się wasze babcie?😁

Z pewnością, a ceny w sklepach spadają?🤔

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

A to są koalicjanci? 

Nie ale jeżeli, kolegów którzy współtworzyli partie wygryza się z niej to jak to wygląda ?

Co do koalicjantów. LPR i Samoobrona zachłysnęły się wtedy władzą i chcieli coraz więcej. Na tamte czasy to było wtedy chyba najwięcej ministerstw porobionych specjalnie dla nich i im było mało. Ciekawe jaką Giertych ma osobistą urazę do Kaczyńskiego bo raczej chodzi o ambicje niż politykę  ?

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Pytasz eurodeputowanych opozycji a nie pytasz gdzie są obiecane przez pis zrównane z Niemieckimi dopłaty. Zamiast których mamy załatwioną przez pis obniżkę dopłat. To głupota z twojej strony czy zaprzaństwo. To jest właśnie wasz skowyt teraz. Wszystkiego wymagacie od opozycji a jak pis walił was w dupsko nie chcecie pamiętać.

Co do założycieli PO Olechowski jest już zwyczajnie stary a Płażyński nie żyje. Takie życie.

Ale to eurodeputowani opozycji chcieli blokować unijne fundusze, szkodząc nie Pisowi tylko Polakom. Brutalnie to porównam. To jak wojna Hamasu z Izraelem gdzie ofiarami są cywile. A u nas PO i Pis walczą między sobą szkodząc społeczeństwu.

Ale ja nic nie pisałem o dopłatach ? Było zapewnione w traktacie akcesyjnym stopniowe dochodzenie do pełnej wysokości, tylko nikt tego nie dopilnował. W skrócie olano rolników.

Olechowski jest stary ? To gdzie są teraz Kaczyński, Korwin, Siekierski, Katarasińska czy Macierewicz ?

Gdzie się podział Rokita czy Piskorski ?

Opublikowano
dsbh napisał:

Czyli pracownik może mieć wolne na tygodniu a właściciel już nie bo musi dziecku pisać usprawiedliwienie a pracownik nie musi ? 

Rozsądek podpowiada, że mogliby się zmieniać ustawa już nie.

• Like 1
Opublikowano

Kamyszek chce wszystko zabrać, platfusy tylko czternastkę, sld nie zgadza się na likwidację czegokolwiek. I jako jedyne nie zmieniło zdania dzień po wyborach.

Ten kamyszek dobry gagatek.

Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał:

Nie ale jeżeli, kolegów którzy współtworzyli partie wygryza się z niej to jak to wygląda ?

Co do koalicjantów. LPR i Samoobrona zachłysnęły się wtedy władzą i chcieli coraz więcej. Na tamte czasy to było wtedy chyba najwięcej ministerstw porobionych specjalnie dla nich i im było mało. Ciekawe jaką Giertych ma osobistą urazę do Kaczyńskiego bo raczej chodzi o ambicje niż politykę  ?

Ale to eurodeputowani opozycji chcieli blokować unijne fundusze, szkodząc nie Pisowi tylko Polakom. Brutalnie to porównam. To jak wojna Hamasu z Izraelem gdzie ofiarami są cywile. A u nas PO i Pis walczą między sobą szkodząc społeczeństwu.

Ale ja nic nie pisałem o dopłatach ? Było zapewnione w traktacie akcesyjnym stopniowe dochodzenie do pełnej wysokości, tylko nikt tego nie dopilnował. W skrócie olano rolników.

Olechowski jest stary ? To gdzie są teraz Kaczyński, Korwin, Siekierski, Katarasińska czy Macierewicz ?

Gdzie się podział Rokita czy Piskorski ?

Opozycja nie obiecywała zrównania dopłat. Tylko pis. Nie wykonał. CO do blokowania pieniędzy dla Polski to robi to sam pis. Morawiecki się zgodził na konkretne rzeczy podpisał konkretne umowy a teraz nie chce tego wykonać. Tyle razy to tłumaczyłem. Jak byś podpisał z kimś umowę i nie chciał wykonać to też nie dostał byś zapłaty.

Olechowski jest na tyle mądry że się wycofał Katarasińską wycofali wyborcy. Korwina też i fajnie. Macierewicz i Kaczyński nie są mądrzy i pchają się dalej. Ale może za 4 lata. A może inaczej wyborcy pis są głupi, że na starych głosują. Bo ponad 70 to już czas odpocząć a nie pchać się do rządzenia. Kaczyński to już jak robot chodzi.

3 minuty temu, sakala napisał:

Kamyszek chce wszystko zabrać, platfusy tylko czternastkę, sld nie zgadza się na likwidację czegokolwiek. I jako jedyne nie zmieniło zdania dzień po wyborach.

Ten kamyszek dobry gagatek.

Ale głośno wyjesz. Słychać wycie znakomicie.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Bo ciemnocie trzeba obiecywać a potem brać za ryj i gonić batem do roboty. A jak zaczna po darmochę łapy wyciągać to lać po łapach aż spuchną.

To poczekam co będzie ,bo ciemnota wybrała rudego naobiecywał bardzo wiele i na to wszystko polecieli .

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v