Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

nawet stosy mogą się przydać.

dodaj jeszcze ,

• ŁOŻE MADEJOWE / ŁOŻE SPRAWIEDLIWOŚCI. Było to najczęściej stosowane narzędzie tortur, obecne prawie we wszystkim izbach tortur i używane w większości państw europejskich. ...
  • OSIOŁ HISZPAŃSKI. ...
  • PAL DO NABIJANIA. ...
  • KRZESŁO INKWIZYTORSKIE. ...
  • DYBY. ...
  • KOŁYSKA JUDASZA. ...
  • TOPÓR KATOWSKI. ...
  • JARZMO.
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Tak wiem, można dziadować i nie kupować🤣

Ale dziadować kiedy wstało się z kolan? To nie przystoi.😂

No dobra trza iść poskładać trochę silnika od kombajnu, bo wiosna niedługo a w gratach nie skończone. 😂

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Ale dziadować kiedy wstało się z kolan? To nie przystoi.😂

Najwyżej tych dziadujących z kadru się wytnie.

I będzie sielanka, cud, miód malina😁

Opublikowano

To musisz przyznać że światem żądzą ludzie możni i nie liczą się ludzie .

Tez nazwiesz ich, Od zawsze głupich  i ciemnych jest większość

Teraz banki wprowadzają węglowe ile to zanieczyszczenia wprowadzisz możesz sprawdzić , kto to zaplanował , kaczka . Tak samo Covid - kto zaplanował kaczka .

Pora się opamiętać Panie @Ulman kto nakazuje zniewalać ludzi i pod jakim pretekstem .

Każdy niech robi tak by było mu dobrze dla niego prywatnie .

Opublikowano (edytowane)

czy my przypadkiem za dużo wszelkiej maści przepisomanów nie mamy (od "grafoman)?
https://www.wprost.pl/kraj/11068528/nietypowy-poczatek-kropki-nad-i-o-torcie-niech-pan-opowie-panie-marszalku.html

-"Chodzi o porady dla przedsiębiorców, jakie w swoim najnowszym poradniku zawarło Ordo Iuris. Wśród nich znalazła się taka, że hotelarz może odmówić wynajmu pokoju z podwójnym łóżkiem parze, która nie jest małżeństwem, a pracownia krawiecka „ma prawo nie przyjąć zamówienia na uszycie sukni z emblematami ruchu LGBT”.

Wśród szeregu porad i rozważań znalazł się również punkt, w którym Ordo Iuris wyjaśnia, jak przedsiębiorca może „argumentować odmowę wykonania usługi ze względu na sprzeciw sumienia”. I podaje kilka przykładów sytuacji, w których może do tego dojść. „Cukiernia może odmówić wykonania tortu ślubnego dla pary jednopłciowej, jeśli z uwagi na wyznawane wartości sprzeciwia się nadaniu przywilejów małżeńskich jednopłciowym konkubinatom” – czytamy. „Zespół muzyczny może odmówić występu na »ślubie« pary jednopłciowej” – głosi kolejny punkt."

takimi bzdetami oni się tam zajmują? przecież nic nie trzeba w kwestii prawa odmowy usługi uzasadniać ponad prawo do wolności
- nie chcę czegoś zrobić czy z kimś mieć cokolwiek wspólnego i już. Mam taką wolę i nie muszę jej uzasadniać niczym więcej bo czasem sam nie wiem dlaczego ktoś mi się np nie podoba a tu mi podsuwają jakieś durnoty które by mi nawet do głowy nie przyszły aby ...
na prawdę coraz więcej osobników nie ma dla siebie racjonalnego zastosowania i coraz większe androny będą wymyślać i jest to nieuchronny efekt nadprodukcyjności technologii tylko do cholery nie pozwólmy aby takie nieroby i odpady "potechnologiczne" kształtowały nam rzeczywistość prawną, etyczną czy relacje społeczne bo oni sami .. coś z nimi nie tak i są patologią jeśli mają czas na takie dyrdymały i to jeszcze w czasie pracy opłaconym z czyichś przecież bo nie ich pieniędzy na stanowiskach które sami sobie wymyślili

tu krzyży pali czy stosów ja akurat bym nie sugerował a zwykły bat
a rozegnać w pis - du to towarzystwo i  nawet do roboty nie tylko nie gonić ale odpędzać bo samym swym życiem udowodnili że do niczego sensownego się nie nadają i czego się nie czepią to najprostsze tylko tak pokomplikują że sens traci i cel pierwotny

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 godzin temu, Dublin napisał:

Ja robię interwałami 

nie znam człowiela

a tak poważnie, masz jakieś zajęcia, czy tylko te puszki? a wiesz że i butelki droższe będą? to też dzięki tfu prezesowi?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jakie znowu zniewalanie? Kto jest leniwy i głupi musi mieć źle a kto bystry zaradny i pracowity musi mieć bardzo dobrze. To naturalny porządek rzeczy.

Niestety, ale naturalnym porządkiem rzeczy jest też to, że jak tych co mają źle będzie wystarczająco dużo, i poczują siłę wezmą sobie sami od tych co mają lepiej. Ta historia się powtarzała nie raz w historii świata. 

Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Jak malina będzie po 5 zł a truskawka po 5 zł , to jak  przetrzymasz ten rok dasz rady .

a będzie?

1 minutę temu, Leszy napisał:

Niestety, ale naturalnym porządkiem rzeczy

no naturalne to nie było...

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Ulman napisał:

Ordo lubisz to radykalny odłam sekty PIS. To są naprawdę niebezpieczni idioci.

znaczy ... to mniejszość??   halooo! @Ulman??/

7 minut temu, Leszy napisał:

Co jest nienaturalne? 

kradzież tym co więcej mają..

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Bez dostaw z USA Sowieci przegraliby II wojnę. Jak wielką otrzymali pomoc?

Podczas konferencji w Teheranie nawet Stalin przyznawał, że bez amerykańskiej pomocy w ramach programu Lend-Lease ZSRS przegrałby wojnę z Niemcami. Nie była to w żadnym razie kurtuazja. Skala wsparcia płynącego zza oceanu była bezprecedensowa.

https://www.onet.pl/informacje/wielka-historia/bez-dostaw-z-usa-sowieci-przegraliby-ii-wojne-jak-wielka-otrzymali-pomoc/dkbc2tk,30bc1058

Podobna pomoc leci w kierunku , Ukraina i dalej są stany .

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

znaczy ... to mniejszość??

To cywilizacji zawdzięczamy taką moralność. W naturze to nie występuje, a ludzie szybko się potrafią wyzbyć wszelkich zasad moralnych, jeśli sytuacja zrobi się nieciekawa. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Leszy napisał:

To cywilizacji zawdzięczamy taką moralność.

to nie cywilizacja.... przemocy i zezwierzęceniu takie coś zawdzięczamy.

4 minuty temu, galan99 napisał:

Bo beczysz cały czas że to wina Polskiego rządu .

a żyje teraz taki stalin i inne takie?

a polskiego z małej litery...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

to nie cywilizacja.... przemocy i zezwierzęceniu takie coś zawdzięczamy.

Mi chodziło, że cywilizacji zawdzięczamy to, że kradzież uważamy za coś złego, a jak przyjdzie co do czego, to ludzie będą w stanie się nawet zjadać. Taką naturę mamy. 

Opublikowano (edytowane)

oki . teraz rozumiem...

ale jednak to zezwierzęcenie...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
20 minut temu, Leszy napisał:

Niestety, ale naturalnym porządkiem rzeczy jest też to, że jak tych co mają źle będzie wystarczająco dużo, i poczują siłę wezmą sobie sami od tych co mają lepiej. Ta historia się powtarzała nie raz w historii świata. 

Bywają takie zrywy ale sporadycznie i na krótko a potem wszystko wraca do porzadku.

14 minut temu, Pafnucy12 napisał:

znaczy ... to mniejszość??   halooo! @Ulman??/

Żadna mniejszość. To są niebezpieczni idioci w przeważającej populacji głupków.

7 minut temu, galan99 napisał:

Bo beczysz cały czas że to wina Polskiego rządu .

To że napasają ich socjalem , karmią , wysułają broń , paliwo czy co tam jeszcze to nie wina rządu? 

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Żadna mniejszość.

ojjj. mało ich jest... Twoja teoria ciągle sie nie sprawdza. opracuj nową...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v