Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

To założę się że @Meg5 też na nich głosowała.  :P

A co mi do tego na kogo @Meg5 głosowała?

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

@PRIMO

To lotnisko to daleko od ciebie miało być? 

W Radomiu?

Jakieś 15 kilometrów w linii prostej. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

No mi też nic do tego, ale tak fikała a tu cienko.     :P

A wy PiSowcy 4 dni temu pluliście na Kosiniaka a teraz w nim sojusznika szukacie xD Ledwo z waszego jadu się wyczyścił i już mu rękę podawać chcecie xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, sakala napisał:

Niech zgadnę Tusk?

Czytałeś, nie zgadywałeś 😛.

3 minuty temu, Desperado napisał:

To założę się że @Meg5 też na nich głosowała.  :P

Też głosowałem na Konfederację, chociaż taśmy Banasia i Mentzen dały mi do myślenia. Metoda jest prosta. Im więcej partii w tym cyrku tym lepiej dla wyborców.

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

A wy PiSowcy 4 dni temu pluliście na Kosiniaka a teraz w nim sojusznika szukacie xD 

A tu lipa bo kamyszek nie chce z pisuarem gadać.😁

Opublikowano
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jezu , widziałem dziś nowych starych posłów i senatorów z Partii Oszustów i Złodziei , rzygać się chcę na ich widok .

A na widok starego , mlaskajacego gejzera z kotem ci staje?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, PRIMO napisał:

A tu lipa bo kamyszek nie chce z pisuarem gadać.😁

Za 4 latka wyleci razem z po-wcami z huczkiem na bruczek cały gabinecik.   :D

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

A wy PiSowcy 4 dni temu pluliście na Kosiniaka a teraz w nim sojusznika szukacie xD Ledwo z waszego jadu się wyczyścił i już mu rękę podawać chcecie xD 

Na tym polega polityka 

Wcale bym się nie zdziwił gdyby weszli w to 

A premierem był by Władek 

Nie zdziwił bym się też jakby po i PSL byli w rządzie a zamiast lewicy brakujace mandaty pozyskane by były z PiS 

Posłowie PiS zasilili by szeregi PSL 

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

A wikary co mówił 🤔😉

nie ma wikarego chociaż czasem pomaga mu ksiądz z Radomia co jest pasterzem w więzieniu , już iluś proboszczów i sami są 

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

To teraz już raczej po nim 

No chyba że filia Berlina tu będzie 

to lotnisko to jest potrzebne jak nie powiem co 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Wcale bym się nie zdziwił gdyby weszli w to 

A premierem był by Władek 

Jeżeli Waldek chce zniszczyć PSL to tak zrobi, wystarczy zobaczyć jak skończyli inni sojusznicy PiS-u tacy jak Gowin, Kukiz ... Po 2-letniej kadencji Lepper ...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

PO PSL i spadochroniarze od Hujowni to złodzieje , orżną ludzi ile wlezie . 

......a potem władzę przejmie PIS i przez 8 lat nie będzie umiał ich za nic skazać 🤣🤣🤣 Nabił PIS swoją narrację ciemnocie pod berecik, oj nabił 😆

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

dsbh napisał:

20 godzin temu, DTaras napisał:

Weź... A biblioteki poco są w InterMarche? Wszyscy to wszyscy. Poza tym prócz biedronek rozlazły się jeszcze mrówki.

A u mnie są czytelnie w Delikatesach 😛. Mówię Ci, dziewczyny tam pracujące są zadowolone z tych zmian. O niczym innym nie marzyły 😂.

11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A gdzie masz te małe, prywatne sklepy ?? U mnie tylko Dino, Żabka i Lewiatan wielkości biedronki, małych prywatnych gdzie sprzedaje właściciel już daaaaawno nie ma, zakaz handlu w niedzielę ich zniszczył ...

Cytując obieżyświata jacusia, wyjedź poza granice gminy, powiatu. I to nie zakaz handlu zniszczył małe sklepy tylko samorządowcy, godząc się na ich lokalizacje.

11 godzin temu, racyl napisał:

właściciel nie jest od tego żeby stać za ladą w niedziele a jeśli już stał to musiał to być naprawdę mały sklepik co ledwo wiązał koniec z końcem kiedy powstawały kolejne nowe biedronki, lidle, dina itp

Korona mu z głowy spadnie ? Zamiast w niedzielę jechać w góry z rodziną, stanie na kasie aby obsłużyć klientów, którzy nie mają czasu w ciągu tygodnia. Odpocznie z rodziną na tygodniu.

10 godzin temu, hubertuss napisał:

To jest właśnie ten skowyt który niesie się po Polsce. Większość z tego sam sobie obiecałaś a od rządu będziesz czekał realizacji.

Nic sobie nie obiecywałem to kandydaci obiecywali i czekam na spełnienie tych obietnic.

10 godzin temu, racyl napisał:

Najlepiej to nic nie robić i brać kasę od tych co na ciebie pracują 😄

Moja żona pracuje w administracji samorządowej i jeszcze nigdy nie dostała podwyżki 500-600zł jak podwyższali płacę minimalną. Pyta po co ja mam głosować na PIS jak ktoś nowy będzie zarabiał tyle co ja

Gdzie tu jest poszanowanie ludzi np z 18 letnim stażem pracy

Spójrz co robią prywaciarze. Rzucają podwyżkami co miesiąc 🤣. A weź się spytaj o podwyżkę, dopiero się nasłuchasz 😛.

Ile tam od koszyka było w tym roku i zeszłym ?

9 godzin temu, DTaras napisał:

Ale wszystko zamykamy, bez wyjątku. Stacje paliw sprzedają tylko paliwo a knajpy gotują jeno na chatach.

To jest wygoda ludzi. Po co mają gotować ? Zjedzą na mieście, pospacerują, muszą odpocząć bo od poniedziałku znowu do pracy.

5 godzin temu, hubertuss napisał:

Ale Kowalczyk z pisu mówił by nie sprzedawać i to prawda jest. Bo robili miejsce na ukraińskie i to też prawda.

Gdyby ci ktoś kazał skoczyć w ogień lub z przepaść posłuchał byś go ?

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Nie ma się czemu dziwić Większośc jest głupia a sekta PIS ma w ciemnocie poziom master

Tak i tym sposobem do sejmu trafili Jachira, Petru czy Giertych :ph34r:. To będzie cyrk 😛.

Kowalski, Mejza... Ja sobie chcę pospacerować po meblowym i co? We wielkim magazynie amejzn.kaom tudzież KIK dziewczyny zapierdzielają w niedziele. Te rozumiem mogą? Co to jest za tendencja ustalać komuś jak ma pracować? Prywaciarzu korona z głowy ci nie spadnie i masz sobie odpoczywać w środę bo w środę są cztery wuefy to dzieciakowi napiszesz usprawiedliwienie... Uwierz mi, prędzej zamkniesz sklep w niedzielę niż narzucisz obowiązek pracy w niedzielę. Sieci mogą sobie pozwolić na minimalny lub zerowy dochód z części placówek a i tak niema komu tam pracować. Podobnie u tzw. sklepikarza. Jak załoga chce mieć premie to obrót trzeba zrobić a już pola do popisu w kosztach niema - zostaje niedziela albo oddać pole sieciom. Sieci też to dotyczy. Chciałem Ci koleżko także wskazać iż jak sklep ma 399 m. kw. to samorząd ma guzik do gadania. Jak jest cwanie postawiony i punkt się sprawdza to a) nikt nie zabroni rozbudować b) można postawić z pasażem a przy koniunkturze dokonać remontu. W mojej wichurze szczyt budowy obór pod różnymi szyldami to lata 2005 - 2010. Nawet najstarsze Tesco na świecie powstało w Świebodzinie bodaj w 2005 roku. Ostatnie otwarcie to Dino ze dwa lata temu. Zakaz handlu jest bezsensowny. Zaraz mi tu pewnie z Niemcami wyskoczysz. Tam zakaz dotyczy wszystkich bo jest ustawa iż jak masz ubytek słuchu to telewizor tylko w słuchwkach. Ale na dworcach są obecne sieci i jadą z tematem bo mogą. Landy też ustalają niedziele handlowe i jest tych niedziel sporo zazwyczaj zgodnie z kalendarzem lokalnych imprez. Wszystko można zrobić z rozsądkiem a ochronę pracownika to się wpisuje w odpowiedni kodeks.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v