Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Nigdy żydów z TVN nie oglądałem i oglądał nie będę a ty napatrz się na te zdradzieckie mordy jak przyjdą .

26 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Większego idioty od ciebie nie czytałem . Jesteś chochołem człowieka .

Mariuszek tabletek zapomniałeś ?, kompletni idioci, chochoły czy co tam głosowały właśnie na PIS

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Nigdy żydów z TVN nie oglądałem i oglądał nie będę a ty napatrz się na te zdradzieckie mordy jak przyjdą .

To jest właśnie skowyt który od wczoraj wieczora niesie się po całej Polsce.

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ciekawe czy te nowe urwy zniosą zakaz handlu w niedzielę.🤔

pewnie że zniosą a co to nie można spokojnie pojechać na zakupy bo na siłę trzeba ludzi ciągnąć do kościoła

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ciekawe czy te nowe urwy zniosą zakaz handlu w niedzielę.🤔

Powinni i powinno być to uregulowane kodeksem pracy dla wszystkich pracowników nie tylko handlu. Bo zakaz handlu to przepis ideologiczny.

Opublikowano

Mała aktualizacja tego co pisałem rano: Mówili że po wyborach będzie gorzej rano widły mi się złamały o czym już pisałem później wiadro pękło jęczmień  pożółk byki się pobodły i jeden ledwo chodzi ( pewnie z innej  opcji był niż reszta) krowa zapalenia dostała a teraz idę  się  myć  aż  się boję  żebym się nie utopił

• Haha 4
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Oby znieśli ten idiotyczny zakaz.

I jak najszybciej zakończyli budowę tego MISia pod Baranowem ...

10 minut temu, racyl napisał:

pewnie że zniosą a co to nie można spokojnie pojechać na zakupy bo na siłę trzeba ludzi ciągnąć do kościoła

10 minut temu, hubertuss napisał:

Powinni i powinno być to uregulowane kodeksem pracy dla wszystkich pracowników nie tylko handlu. Bo zakaz handlu to przepis ideologiczny.

To do d*py z takimi rządami

Opublikowano

Panowie mam telewizor na zbyciu, ojciec już od dziś rana niema co oglądać...

Normalnie przychodzi sie z obory to aż chce sie wejść do domu, bo wczesniej to wolałem dłużej opatrowac, bo tylko tvp info od rana do wieczora 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek277 napisał:

Normalnie przychodzi sie z obory to aż chce sie wejść do domu, bo wczesniej to wolałem dłużej opatrowac, bo tylko tvp info od rana do wieczora 

Kto kupi opluty telewizor. Nie wierzę że choć raz z ciekawości TVN nie oglądał🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

No do d*py... się dobiorą ... wszystkim🤣🤣🤣

Jest niepisane prawo -Nie rozliczamy rządzących z poprzednich kadencji bo nas też rozliczą  -nikt tego nie zacznie bo w Rumuni każdy premier jest sądzony po zakończeniu kadencji 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, krzysiek277 napisał:

ja już drugi sprawny 32" z elektrośmieci z castoramy przywiozłem , w garażu się powiesi nad stołem warsztatowym  😁

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Kto kupi opluty telewizor. Nie wierzę że choć raz z ciekawości TVN nie oglądał🤣

Coś ty, jak rakieta spadła przy granicy u nas to nie było na info jeszcze podane, a widziałem na necie że podawali że spadła rakieta, i mówię włącz sobie na tvn tam pokazane już jest, to człowieku tylko usłyszałem, jak chcesz to idź sobie do góry i na tych chuji patrz bo ja nie będę 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Jest niepisane prawo -Nie rozliczamy rządzących z poprzednich kadencji bo nas też rozliczą  -nikt tego nie zacznie bo w Rumuni każdy premier jest sądzony po zakończeniu kadencji 

Wiem, ja nie o politykach, a o obywatelach🤣

Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał:

Rozumiem że będziesz pracowal w niedzielę? 

23 minuty temu, hubertuss napisał:

To jest właśnie skowyt który od wczoraj wieczora niesie się po całej Polsce.

Podobny kwik świń był 8 lat temu jak PO straciło władze🤭

Tyle lat i nic się nie zmieniło. 

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Rozumiem że będziesz pracowal w niedzielę? 

Pracuję w niedziele od 30 lat - dlaczego pracownik handlu ma nie pracować, a reszta tak ?

Albo w kodeksie pracy jest uregulowanie,  ze praca w niedzielę ekstra płatna, na przykład +100 albo +200 procent wynagrodzenia bez możliwości odbierania wolnego jako równoważnik, albo zakaz pracy w niedzielę dla wszystkich poza służbami ratunkowymi i policją

W tej chwili sa święte krowy i plebs

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Albo w kodeksie pracy jest uregulowanie,  ze praca w niedzielę ekstra płatna, na przykład +100 albo +200 procent wynagrodzenia bez możliwości odbierania wolnego jako równoważnik, albo zakaz pracy w niedzielę dla wszystkich poza służbami ratunkowymi i policją

Dwie wolne niedziele w miesiącu dla każdego pracującego rozwiązały by problem ...

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Dwie wolne niedziele w miesiącu dla każdego pracującego rozwiązały by problem ...

plus dodatkowo płatne pracujące niedziele i święta - zapewne wiele firm by się trzy razy zastanowiło, czy ta praca w niedzielę jest tak niezbędna i ważna

bez tego wykorzystują sytuację

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v