Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Powodów do euforii dla zwykłego zjadacza chleba nie widzę. j**any będzie dalej tylko kto inny pat będzie trzymał i mocniej uderzał.

Jak wygrywa drużyna narodowa, to też się ludzie cieszą, chociaż nic z tego nie mają. 

Czasem po prostu potrzeba zmiany, albo nadziei na to. Taka nasza natura.  

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

Dlatego ważne jest, by nie zagłosowało więcej niż połowa. 

Tak, nie,  mnie na przykład nie satysfakcjonuje. Uparcie się na jedną jedyną opcję, byłoby szkodliwe dla Polski w przyszłości. 

Odnośnie tego referendum. Wiadomo że pytania były robione przeciw opozycji. Tylko, że na przykład ja nie zamierzam pracować do śmierci bo sobie tak jakiś polityk wymyślił pierdząc w stołek. Te 40 lat pracy to jest chyba wystarczający okres pracy w życiu człowieka a podnosząc wiek emerytalny politycy ratują ZUS, który jest na skraju wydolności podobno. Jeżeli ktoś chce pracować do 70 czy 80 lat to nie widzę problemu. Jego wybór. Może być kierowcą tira, autobusu, operatorem koparki, ocieplać bloki. Jest dużo możliwości :ph34r:.

A płot paradoksalnie może być barierą dla dzików. Chyba że dostaną nożyce 😂.

4 minuty temu, Ulman napisał:

PIS i lewica to ten sam program społeczny i gospodarczy. Jedyna różnica to podejście do KK. 

Już się PSL przejechał na koalicji wyborczej z Lewicą.

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Jak wygrywa drużyna narodowa, to też się ludzie cieszą, chociaż nic z tego nie mają. 

Czasem po prostu potrzeba zmiany, albo nadziei na to. Taka nasza natura.  

To pojechałeś z tą drużyną narodową🤣🤣🤣 i nie o piłce myślę

Opublikowano

@masa24 piątka Kaczyńskiego by Cię czekała jakby wygrał PiS, albo inne pomysły. Tu masz koalicje, i trzeba się będzie dogadywać w takich sprawach, a nie jeden pomysł jednego człowieka i wywracały cały sektor do góry nogami. Bo taki miał pomysł. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Spożycie bobu wzrośnie, dobra informacja ;)

Taa i podatek od emicji CO2 i CH4

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Spożycie bobu wzrośnie, dobra informacja ;)

Tylko nie koniecznie z krajowych plantacji

Opublikowano

Będą ze łzami w oczach PiS wspominać. Teraz to nas dopiero będą jeba.c wszędzie gdzie się tylko da. Ursula już tam klaszcze z radości ze znowu będą do nas wszystkie śmieci wypychać, rolnictwo i gospodarkę zamykać. Ale najważniejsze że PiS nie wygral. Już ludzie zapomnieli jak była za poprzedniej władzy. Jakie strajki były. I na te strajki ludzie wychodzili i organizowali się sami.  To nie teraz że opozycja wszystko organizowała i tylko jej twardy elektorat na tych strajkach byl. Hura cieszmy się. Wszystko rozpieprza ale najważniejsze że PiS został odsunięty 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano

Co ci z tego 

2 minuty temu, masa24 napisał:

Wytłumacz to zwolennikom rudego demokraty których tu nie brakuje ze to żadna zmiana na lepsze

Typowe polactwo zagłosuje nawet przeciw własnemu interesowi byle by neuropa była szczęśliwa , to będą trudne 4 lata. 

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

W TVP INFO jeszcze jakoś próbują poprawić sobie humor i oddalić o kilka dni przegrana xD

ale kkulturalna dyskusja sie zrobila -nikt nikomu nie przeszkadzal, urban nie przerywal nikomu..

6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tak, nie lubię nierobów liczących na socjal od PiSdy ...

Ziobro był niewidoczny na konwencji PiS, czyżby już tłukł laptopy ??

gwozdz do trumny leppera to byl telefon-ale sie stlukl przypadowo mlotkiem.

6 minut temu, Agrest napisał:

No zmieniłem. Poparłem bezpartyjnych wiedząc że przykładam łapę do upadku pis.

Byłem przeciwny kolejnym samodzielnym rządom pis.

Niemniej  uważam że pod rządami KO będzie gorzej

a na kogo wczesniej glosowales ?? takie bylo pytanie a nie o to czy znowu zmarnowales glos..

ile razy juz pisalem ze po 7 latach tlustych nadchodza chude.ten juz taki jest dla 99 % rolnikow.

3 minuty temu, XTRO napisał:

mam nadzieję że murzynów rozlokują tam gdzie nie głosowali referendum.  Można będzie to w sumie łatwo sprawdzić 

chlopaczku z polski dalekowschodniej -oni juz u nas sa..predzej czy pozniej i na twoje zadupie dotra,, wymieracie na potege a przyroda nie znosi prozni, nawet ukraincy nie chcieli u was mieszkac tylko do nas uciekali..

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To ch*j hodowlę można zwijać , ludzie typu Spurek dopną swego

a ilu tych hodowcow  w polsce jest ?? ilu z tego zyje ?? 200 tysiecy ? 300 ??  ile tysiecy rocznie likwiduje hodowle. swinie to juz w zoo pokazuja.. w przedszkolu w krakowie w ogrodzie dzieci maja postawione figury zwierzat hodowlanych- choc wszystkie rodem ze wsi to na oczy krowy czy swini pewnie nie widzialy.

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

@masa24 piątka Kaczyńskiego by Cię czekała jakby wygrał PiS, albo inne pomysły. Tu masz koalicje, i trzeba się będzie dogadywać w takich sprawach, a nie jeden pomysł jednego człowieka i wywracały cały sektor do góry nogami. Bo taki miał pomysł. 

Tusk holownia i kamysz to jedna ręka , lewica będzie przytakiwać w zamian za Jakis stolek

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, krzychu121 napisał:

Będą ze łzami w oczach PiS wspominać. Teraz to nas dopiero będą jeba.c wszędzie gdzie się tylko da. Ursula już tam klaszcze z radości ze znowu będą do nas wszystkie śmieci wypychać, rolnictwo i gospodarkę zamykać. Ale najważniejsze że PiS nie wygral. Już ludzie zapomnieli jak była za poprzedniej władzy. Jakie strajki były. I na te strajki ludzie wychodzili i organizowali się sami.  To nie teraz że opozycja wszystko organizowała i tylko jej twardy elektorat na tych strajkach byl. Hura cieszmy się. Wszystko rozpieprza ale najważniejsze że PiS został odsunięty 

Przecież Kołodziejczak nas uratuje :ph34r:.

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Z czym sie dogadywać jak oni wszyscy ten sam program mają. Odsunąć PiS . Dopchnąć się do koryta. I robić to co unia każe. A przed następnymi wyborami znowu będzie się czarować że  musieli w tej kadencji wszystko naprawiax co PiS zepsuł. A przecież jak oni mieli dojść do władzy to kasa z uni będzie tak płynąć że nie zmieści się w Polsce 

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

a na kogo wczesniej glosowales ?? takie bylo pytanie a nie o to czy znowu zmarnowales glos..

Przecież to wyraźnie wynika z pytania i odpowiedzi.

Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał:

Odnośnie tego referendum. Wiadomo że pytania były robione przeciw opozycji. Tylko, że na przykład ja nie zamierzam pracować do śmierci bo sobie tak jakiś polityk wymyślił pierdząc w stołek. Te 40 lat pracy to jest chyba wystarczający okres pracy w życiu człowieka a podnosząc wiek emerytalny politycy ratują ZUS, który jest na skraju wydolności podobno. Jeżeli ktoś chce pracować do 70 czy 80 lat to nie widzę problemu. Jego wybór. Może być kierowcą tira, autobusu, operatorem koparki, ocieplać bloki. Jest dużo możliwości :ph34r:.

Ale w pytaniu miałeś czy chcesz ponieść wiek emerytalny do 67 lat, a nie czy w ogóle, Bo nawet przy wiążącym referendum można by to było zrobić do 66, albo 68 czy 70. 

3 minuty temu, masa24 napisał:

Tusk holownia i kamysz to jedna ręka , lewica będzie przytakiwać w zamian za Jakis stolek

PiS przeżyliśmy to przeżyjemy wszystko. 

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Prawdopodobnie lewica wejdzie do władzy więc niejedną  będziemy mieli ,,5 Kaczyńskiego,,

Opublikowano
13 minut temu, Leszy napisał:

Ty dobrze się czujesz 🤔 myślisz że nowa władza nie namiesza i nie zaostrzą przepisów dotyczących hodowli zwierząt , przecież tego oczekuje Unia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v